Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beatka_G

Podyplomówki, warto ?

Polecane posty

Gość beatka_G

czesc, od kilku lat robi się ciągle coraz to większe zainteresowanie studiami podyplomowymi. powiedzcie mi co w nich takiego jest? może i niektóre kierunki rzeczywiście wydają się ciekawe i interesujące, ale czy nie uważacie że to tylko strata czasu i pieniędzy? nie wiem, może i źle myśle, sama kilka lat temu skończyłam studia i wtedy myślałam tylko o tym żeby jak najszybciej znalezc pracę, a teraz widzę ze wielu znajomych w moim wieku decyduje się właśnie na podyplomówki, czy warto?

mysle, ze ogromna czesc tego to po prostu zdzieranie kasy z naiwnych ludzi, a pracodawcy nie robi to najmniejszej roznicy czy ktos ma podyplomowke z komunikacji spolecznej albo innego gowna. Ale to tylko moje zdanie, nie regula

jasne ze warto mieć dodatkowe kwalifikacje. :) niekoniecznie musisz sama za nie placic. moje kolezanki ze st. podyplom. mialy dofinansowanie z zakladu pracy. musialy tylko przedstawic zaswiadczenie.

Gość okopkp
W Polsce pokutuje jeszcze przeswiadczenie, ze im wiecej papierkow tym lepiej. Niewazne, ze doswiadczenie male, wazne, ze papierki sa.

Gość to zależy może na co
Pewnie, że warto: 1. Niektórzy chcą mieć dodatkowy kierunek by łatwiej znaleźć pracę 2. Czasem takie studia ułatwiają zdobycie dodatkowych uprawnień w zawodzie 3. Poszerzenie wiedzy wymaganej w danym zawodzie 4. Satysfakcja i spełnienie swoich ambicji Sama zamierzam iść na podyplomowe, ale na konkretną państwową uczelnię, nie jakąś tam prywatną..

Gość beatka_G
też słyszałam o dofinansowaniach z zakładów pracy bo moja ciocia bodajże z tego skorzystała i była bardzo zadowolona. ciekawi mnie tylko czy ten dodatkowy 'papierek' byc może szersza wiedza rzeczywiście będzie miała wpływ na to jaką pracę otrzymamy? bo mi sie zawsze wydawało, ze to jednak praktyka ma największą siłę przebicia..

Gość AdamPeter
No nie wiem, niektórzy myślą, że to tylko kolejny papier. Wybierzcie taką uczelnie, która stawia na praktykę, a nie zbiera od Was tylko pieniądze nie dając nic w zamian. Praktyka + papier + wąska specjalizacja = duże pieniądze + rozwój osobisty i tak dalej.

Ja spotkałam sie z tym, że niektóre urzędy pracy dofinansowują studia podyplomowe. Musisz wejść na stronę pup, lub wojewódzkiego zależy skąd pochodzisz i znaleźć materiały na ten temat :P służę pomocą:P

Gość TwoFaces
A ja magistra obroniłam w WWA, a teraz zastanawiam się nad podyplomówką. Nieco się boję, bo jest sporo szkół o wątpliwej jakości kształcenia. Gdzie z w Warszawie kładą ostry nacisk na praktykę, współpracują z jakimiś firmami? Są tutaj w ogóle takie uczelnie? Papier już mam, więcej mi raczej nie potrzeba, teraz chcę dużej dawki doświadczenia.

Gość AdamPeter
A może powinniśmy zacząć od tego, jakie kierunki Cię szczególnie interesują?

Gość kamannaaa
róbcie i 100 podyplomówek

Gość TwoFaces
Myślałam o kierunkach menadżerskich. W zasadzie w tej chwili mam bardzo dużą styczność z projektami unijnymi i chyba w tym kierunku chciałabym iść, ale nie wiem czy jakakolwiek uczelnia oferuje coś w tym temacie.

Gość Ireneusz Sobczyk
Jeśli szukasz studiów podyplomowych w Wa-wie to ja bym zastanawiał się nad Łazarskim, no chyba że myślisz tylko i wyłącznie o uczelniach państwowych. Osobiście nie kończyłem studiów na tej uczelni, ale dosyc dobrze siedze w tym temacie, słucham opinii moich dobrych znajomych w tym także profesorów i myslę, że na dzień dzisiejszy jest to uczelnia, która oferuje bardzo szeroką, ciekawą, a co najważniejsze przyszłościową ofertę jeśli chodzi o studia podyplomowe. Zreszta wystarczy troche poczytac, wszystko przestudiowac, porównac i samemu zdecydowac.

Gość TwoFaces
A jak jest u nich z praktykami? Kładą na to nacisk? Realizację własnych projektów? Czy czytają książki, które równie dobrze można samemu przeczytać?