Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość neisvack

pieluchy flanelowe-ile na poczatek?

Polecane posty

Gość neisvack

i czy wogole jest sens je kupowac

ja miałam 5. pod główkę żeby non stop prześcieradło brudne nie było jak maluch uleje, do przykrycia w domu jak ciepło było, a latem jako przykrycie na dwór. no i do pieluchowania.

ja tez uzywalam jako podkladka pod glowke i do przykrywania jako cienki kocyk

Gość a ja...............
ja kupiłam 20 pomimo tego że uzywam pampersów i sią przydały na bioderka a teraz jak juz jest większa ma 4 mies. to ciądle chodzę z pieluchą bo się slini bo uleje pod sliniak zeby ubranka nie wybrudziła i tak 20 to dlamnie spoko

Gość Do mam dzieci rok po roku
Ze 3. W moim przypadku sluzyly do zawijania zamiast rozka, bo nie uzywam rozkow. Pozniej do przykrywania w lozku albo wozku w cieple dni. Pod glowe, zeby chronic materace przed zabrudzeniem i na przewijak, uzywałam tetrowych.

Ja używam do podkładania przy karmieniu (leci mi dużo mleka, mały się opluwał), do noszenia na ramieniu jak nie chcę żeby mnie opluł, podkładam na wysokości główki w łóżeczku- jak mu się uleje albo robi "glonojada" to wymieniam tylko pieluchę a nie prześcieradło, tak wygodniej. Mam chyba 7 czy 8 z czego dwie tylko do łóżeczka na zmianę, spokojnie wystarczy mniej jeśli pierzesz codziennie, ja robię pranie rzadziej. Ale nie używam tetry bo synka obcierała, daję tylko do wanienki do kąpieli.

Nie trzeba szeroko pieluchowac dzieci bez wyraznych wskazan odtopedycznych. No co wy? Wy tak we wlasnym zakresie kombinujecie? Po co?

miałam zalecenie pieluszkowania szerokiego po pierwszym usg bioderek :) więc to nie moje "widzimisię".

Ja mam z 10, używałam ich jako podkładu pod głowę - delikatniejsze niż tetra - zamiast ręczników kąpielowych - bardzo fajnie wchłaniają wodę.

Do mam dzieci raz po roku Ja pieluszkowałam moja córeczke ze wskazaniem ortopedycznym wiec nie pisz ze wszystkie kombinuja, bo skoro nic nie napisałam to nie znaczy ze tak niebyło.

Gość a ja................
ja tez na polecenie lekarza pieluchowałam i to 2 pieluchy na papmersa tak szeroko rozłozone

A ja wcale nie miałam flanelowych, za to tetrowe jak najbardziej, miałam 15 - 20 i teraz też się w nie zaopatrzę. Bardzo się przydały przy ulewaniu, ślinieniu się, jako podkładkę pod głowę, ponadto mała lubiła usypiać z pieluszką na oczach. A potem jak już nie są potrzebne to fajnie się nimi podłogę myje :P

Alez ja nie nie pisze, ze wszystkie kombinuja, tylko mnie to akurat zaciekawilo, bo wiele z was wspomnialo o pieluchowaniu, ale zadna nie napisala, czy dziecko mialo wskazania. Czytaj ze zrozumieniem. Chodzi o to, ze ktos kto jest swiazy w temacie, moze sobie ubzdurac, ze pieluchowanie jest wszystkim potrzebne i tez to robic bez konsultacji z lekarzem - osobiscie znam kobiete, ktora do wyprawki kupila specjalna pieluche do szerokiego pieluchowania, bo cos gdzies wyczytala. :) Ludzie miewaja nieziemskie pomysly.