Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina29zWrocławia

zachowanie ludzi na wsiach- KATASTROFA

Polecane posty

Gość oj, jak ludziska piszą
skoro mozna napisać "japąki", to co się dziwić "przeczkolu" czy coraz powszechniejszej "rozdzielności", którą sami Polacy wprowadzaja do pisowni, jak chociażby "przed ostatni" zamiast przedostatni, "u świadomione" zamiast uświadomione. O zgrozo, czy w szkołach już żadnego nacisku nie kładą na poprawną polszczyznę w mowie i pismie???????

Gość nauczycielka elka
A niby jak mamy w szkole kłaść nacisk na ortografię, kiedy co trzeci uczeń przynosi nam zaświadczenie z Poradni o dysortografii? I co ja takiemu uczniowi mogę? On mi powie,że nie musi tego umieć i może pisać jak mu się podoba.Albo przyjdzie mamunia na zebranie i mi powie,ze ortografia w życiu nie jest najważniejsza, bo teraz w każdym komputerze jest program do ortografii... Żenada... Druga sprawa. Ile wasze dzieci czytają? To bardzo wpływa na poprawę ortografii, bo nasz mózg zapamiętuje graficzny obraz wyrazów.Dzieci oczytane z reguły popełniają znacznie mniej błędów. No ale skoro nasze pocieszy pół dnia spędzają na necie i naczytają się takich mądrości jak wspomniane: klijent, pszeczkole itp. no to niby jaki graficzny obraz zapamięta ich mózg?