Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość budapsia

to Bóg jest czy go nie ma?

Polecane posty

Gość budapsia

jak to jest?

Gość jest tak tak tak
🖐️

Gość on nawet stworzył
Kafeterię, żeby stado erotomanów mogła sobie tu pobożnie pisać i modlić się na forum

Gość Matylda336543
ja dziś go widziałam nawet w Tesco

Gość 4343fd
nie ma i nie było .

Gość Matylda336543
przecież piszę, że robił zakupy w Tesco, więc jest. Miał taką długa brodę i kupił gume do zucia.

Gość 4343fd
boga nie ma . To oczywiste

Bóg jest, bo on stworzył ten świat i to co poza nim, dzięki niemu powstał człowiek.

Gość dfgdfgd
JEST!

Jest dla Tych którzy w niego wierzą. Zazdroszcze Im. Ja nie wierzę...

Gość jest
Bog jest, ale nie koniecznie w takiej postaci jak go niektorzy maluja:)

Ja tez nie wierzylam. Jeszcze w ubieglym roku.... :) Sprawy Boga ani jego istnienie mnie nie obchodzily. Przekonywalam sama siebie i wszystkich wokol, ze Boga nie ma. :)

Gość Nie wierzę, nie marnuje swoje
go czasu na obrzędy religijne. W siebie trzeba wierzyć, a nie istotę, której istnienia nikt nie jest w stnie udowodnić.

Próbowałem kiedyś uwierzyć, kiedy miałem poważne kłopoty (brak znajomych, smutek, pierdu pierdu). To daje złudne poczucie szczęścia, a tak naprawdę to po prostu strach, oszukiwanie siebie. Zrozumiałem, ze swój problem muszę rozwiązać sam.

Gość jajko niespodzianka
Nie ma na 100% , religia jest dla debili.

Chodzi o każdego bóstwo. Wszystko co wymyśla człowiek by się nie bać. Sporo tego było i sporo jest.

jajko niespodzianka Przesadzasz, wiara nie jest zależna od tego czy ktoś jest mądry czy głupi, a od tego czy tego potrzebuje czy nie. Wiara wzmacnia ludzi, którzy są w smutku, to pewne, ja nie wierzę, ale innym nie zabraniam wierzyć. A Ty nazywając wszystkich wierzących ludzi na tym świecie debilami, pokazałeś, że Jesteś...... nie, nie debilem, to za mocne słowo - Jesteś ignorantem.

Nie ma na 100 % pewności nigdy. Nigdy nie możemy być pewni czegoś na 100 %...

Gość jest
Men Struacja bannum profanum 7 mialam Cie nawet za ynteligenta, teraz wiem, ze jestes nikim. Jestes maly i zagubiony. Jest jeden Bog, mozesz nie wierzyc, ale nie kpij... kiedys tak jak wszyscy staniesz przed Sadem Ostatecznym i bedziesz blagal o dosc...

kisior OK, masz do tego prawo. Ja złośliwy nie jestem i się nie czepiam. Każdy ma swoje zdanie. Ja niczego nie jestem na 100 % pewny, bo nie potrafię udowodnić, że boga na pewno nie ma. Tak samo wierzący ludzie nie udowodnią mi, że istnieje.

Do 'HERA'. Dlatego, ze w moim zyciu zaczely sie dziac cuda. Wlasnie w ubieglym roku. Cos we mnie zakielkowalo, modlilam sie do czegos/kogos, kogo istnienia nie uznawalam proszac o jakikolwiek znak, ze istnieje, ze moge mu zaufac. Takich znakow otrzymalam w ubieglym roku wiele. To o co prosilam, a nawet to, o co nie prosilam a wrecz marzylam o tym, spelnilo sie. Zawarlam pakt z Bogiem, obiecujac mu, ze jesli udowodni mi, ze istnieje, ze jest, ze moge mu ufac, to juz wiecej w niego nie zwatpie. Udowodnil. Mam chwile zwatpienia, ale wtedy przypomina mi sie ta obietnica, i juz o nic wiecej nie pytam. :)

< Do Mayor of London> Też może kiedyś tak spróbuje, ale narazie jestem za słaba na składanie takich obietnic...(że uwierze i nie zwątpie)

Gość jest
ale niestety tylko w ludzkich umysłach (niektórych) bo w rzeczywistości to wymysł człowieka