Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izzuniaaaaaa

Pracodawco!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Polecane posty

Gość izzuniaaaaaa

Pozwol zarabiać na na naszą emeryturę! Dajecie umowy zlecenia i z czego my później żyć będziemy? Czemu ten kraj jest taki poyebany!!! Mam 25 lat od 5 lat "pracuję", a jeszcze ani jednego świadectwa pracy nie mam- przez te 5 lat nigdy nie dostałam umowy o pracę, TO JEST CHORE!

Gość jjkjjjjjj
dokladnie wszyscy kombinuja , ja mam 10000 brutto na pol etau ; to sa grosze nawet zasilkui nie dostane a zlecenie sie do emerytury nie liczy?

jak nasz rząd daje takie warunki przedsiębiorcom, że muszą haracz odprowadzać, podatki, zusy , składki to co sie dziwisz ? sama stwórz firme i zatrudni ludzi na etat jak taka mądra jesteś to firma nawet na prąd nie zarobi kobieto

Gość izzuniaaaaaa
o ile mam dobre informacje to nie:( tzn. umów cywilno prawnych nie zalicza się do lat pracy

Gość jjkjjjjjj
nO TO BEZNADZIEJA ALE JA TAM SIE NA NSZ ZUS I EMERYTURE NIE NASTAWIAM ZALOZ RACHUNEK OSZCZEDNOSCIOWY I SAMA OSZCZEDZAJ

Gość izzuniaaaaaa
Tak bo pracodawca musi się "nachapać" kosztem pracownika. Stać ich na wczasy na Majorce, na zmianę auta co roku, na wille i na mieszkanie. Więc mi nie pierdól ze to wina rządu że taki huj wykorzystuje ludzi

a skąd brać ludzi którzy prowadza dobrze prosperującą firmę ? nie masz pomysłu ? państwowych firm nie ma rząd nic nie daje, sami muszą zyski wypracować jest ciężki kryzys a takie głupie nieświadome pipitki tylko łapy wyciągają po gotowe

Gość izzuniaaaaaa
nie wiesz z czego? Z 1000 zł? Z czego do wspaniałej pracy przejeżdzam 200?

Gość jjkjjjjjj
no wiem, sama nie mam z czego odkladac, a nie mozesz szukac innej, ja w mojej jestem tymcasowo

Gość izzuniaaaaaa
nosz kurwa jak po gotowe? Nie chcę jałmużny bo pracuję, tylko chciała bym się nie martwić za co kupię leki na starość. A ty pewnie jesteś jedną z tych pseudo przedsiębiorców co okradają ludzi!

zazdrość przemawia to od razu mów , wymyslasz teraz wille, wakacje na majorce, oby cie żółć nie zalała z tej zawiści dopowiedziałaś sobie załóż firme i zarabiaj , droga wolna, też możesz jeździć na majorkę na co czekasz ?

Gość izzuniaaaaaa
Ja tylko mam nadzieję że kiedyś twoje dzieco tak się będzie martwiło o przyszłość

Gość izzuniaaaaaa
z majorką owszem przesadziłam, ale w tym roku akurat na 2 tygodnie pojechali na chorwacje. A willa i auta jest prawdą

miliony ludzi nie ma umów,zakładają działalność żeby pracować,cięzko harują i nie mają czasu żeby siedzieć przed kompem i wyzywać że właściciel firmy jezdzi na majorke

Gość izzuniaaaaaa
wiesz co jestę jakąś głupią nuworyżką i tyle w temacie :D

Gość tylko umowa o prace sie liczy
na czas okreslony lub nie

Gość monhha
efekt masowego wybierania kier. studiow bez przyszlosci, i malo samozaparcia

Gość izzuniaaaaaa
ale zauważ że teraz nawet w głupich spożywczakach dają um.zlecenia. To jak kobieta może w tych czasach o dziecku myśleć? Nie ma szans. Mój mąż dostał umowę o pracę bo jeździ na tirach. Jak pracował "stacjonarnie" to wogóle bez umowy. I żeby chociaż parę złotych więcej za to dostał... a gdzież tam

Gość jjkjjjjjj
ja sobie daje tylko ten rok jeszcze i jak sie w moim miescie nic nie zmieni to wyjade do duzego, a mam dzieci , gdybym rodziny nie miala wyjechalabym juz dawno

Gość monhha
no tak wyjechac..na łatwizne:)

Gość izzuniaaaaaa
Szczęście że otworzyli rynki pracy w innych krajach, jest nadzieja że u nas "się przeludni". To może pracodawcy się otzrąsną trochę jak nie będzie kto miał robić na tych ich warunkach

Gość jjkjjjjjj
wyjazs to latwizna? chodzi o to by zarabiac i zeby to sie do czegos liczlo a w weekendy z rodzina no bo co teraz wegetowac za te grosze? W moi miescie jest 20% bezrobocia , etaty przez znajomych obsadzone, zwykle ze srednim

Gość monhha
przesadzacie tyle ludzi wyjechalo ze brakuje u nas specow..jest praca ale jak wy patrzycie tylko na robote za lada w sklepie to sie nie dziwie powodzenia w takim razie

Gość izzuniaaaaaa
monhha jak na łatwiznę, przecież nie każdy ma możliwość założyć firmę. Żeby dostać dofinansowanie trzeba mieć naprwdę dobry projekt bo środki są ograniczone. A z własnej kieszeni jak odłożyć jak się 1000 zł zarabia? Nawet bank kredytu nie da, jak nie masz zabezpieczenia

Gość izzuniaaaaaa
wyobraź sobie że ja mieszkam w takim powiecie że tak naprawdę tylko na robotę w sklepie można liczyć. Moja znajoma - po studiach i robi w Lidlu na kasie bo musi za coś dziecko nakarmić. Co ma zrobić?

Gość monhha
nie trzeba zakladac firmy zeby miec oplacany zus wystarczy znalezc odpowiednia prace..a jesli trzeba to sie do niej przeszkolic.. i problem rozwiazany

Gość monhha
a jaki kierunek skonczyla?

Gość izzuniaaaaaa
Finanse. Była na stażu i tyle w zawodzie.

Gość jjkjjjjjj
monhha, ja pracuje w banku , a gdzie ty bys szukala skoro uwazasz ze to takie proste, gdybym nie cgciala byc anonimowa bym ci pokazala oferty u nas

Gość izzuniaaaaaa
a jeszcze odnośnie tych super kierunków, kuzynka mojego męża budownictwo skończyła w krakowie i myślisz że tu w naszym okręgu(świętokrzyskie) miała szansę na pracę? Pod wa-wą pracuje, bo tu nie było szans, a kierunek przecież konkretny