Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość markoPelet

pierścionek pod kolor oczu

Polecane posty

Gość markoPelet
no właśnie nie wiem jakie ona lubi pierścionki, bo nie nosi zadnego:/ Podpytywałem ja kiedyś to mówiła, że kolorowe nie do wszystkiego pasują, więc sam nie wiem. Ale chciałbym jej dać coś oryginalnego , a nie typowy pierścionek z małym białym brylancikiem

Gość może ją uspokoi?
Poczytaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Perydot (na końcu strony). Mnie się bardzo podobał fragment: "Kamienie mają pomagać pozbyć się oziębłości emocjonalnej i impotencji" ;-) Oliwiny wyglądają naprawdę ładnie, tylko czy dziewczyna nosi żółte złoto, bo w białym wyglądają niefajnie? Musisz wybadać, bo coraz więcej osób lubi złoto białe, w obrączkach też. Mnie się wydaje, że możesz spytać, w końcu niespodzianka, niespodzianką, ale jeśli niespodzianka miałaby być rozczarowaniem, to sam pomyśl.

Gość markoPelet
jak napisałem powyżej. dziewczyna praktycznie nie nosi biżuterii, ewentualnie jakieś srebro czy stal szlachetną, ale to głównie z powodów ekonomicznych. Więc nie bardzo wiem, czy lubi żółte złoto. Te pierścionki robię też w wersji z białym złotem

Gość gdybyyyyyyyyyyyyy
gdyby był z białego złota, to sama bym taki chciała :) mimo że mam brązowe oczy :P :) tylko to żółte złoto mi się nie podoba, ale zielone oczko śliczne :)

Gość śliczny pierścionek ale fakt
żółtego złota też nie lubię, z białego byłby idealny z tym, że mam niebieskie oczy wiec wolałabym z niebieskim kryształkiem :)

Gość markoPelet
a czy to nie będzie tak powiedzmy "wiejsko" dobierać pierścionek pod kolor oczu ja też wole białe złoto, ale wydaje mi sie ze do tego kamienia żółte bardziej pasuje... choć może się mylę drogie panie:)

Gość wilde blue bird
mi sie tez podoba ale wolalabym w wersji z bialego zlota. ps. mam zielone oczy :D

Gość pracowałam w Jubilerze
Oliwiny są specyficznymi kamieniami i najładniej wyglądają w żółtym złocie. Szczególnie te najdroższe, najładniejsze bardzo dużo tracą w białym złocie. Do białego złota pasuje brylant, czy szafir, od biedy, choć poleca się złoto żółte można oprawiać też w białe złoto szmaragdy. A oprócz tego wszystkie bezbarwne i o chłodnych barwach kamienie, ale nie oliwiny. Jest w tej chwili jakaś dziwna moda na białe złoto i właśnie dlatego ludzie chcą w nie oprawiać wszystko, a później się dziwią, że taki drogi kamień, a wygląda tak nieciekawie. Szczególnie, jeśli złoto nie jest rodowane, wiele pierścionków traci efekt. W żółtym, ewentualnie tylko nieco rozjaśnionym (takim słomkowym) wyglądają lepiej.

Gość tak ale taki pierscionek
nie bedzie pasowal do wszytskiego i co,ma go zdejmowac jak zechce załozyc niebieska sukienke? albo dobierac garderobe tylko pasujaca do zieleni? glupi pomysl sama mam zielone oczy, lubie zielony kolor, ale piersionek wolalabym z bialym oczkiem, zeby pasowal do wszystkiego

Gość markoPelet
no to mnie zmartwiłaś, nie chce właśnie tez żeby pierscionek był kłopotliwy, i trzeba było kombinować na codzień żeby do czegoś pasował:(

Właśnie, zalezy od gustu... to ile ty z nia jesteś, że jeszcze nie zdążyłeś wyczaic, jaką biżuterię lubi?? Hmm... Ja mam niebieskie oczy i mi podobaja sie pierścionki z niebieskim oczkiem w klasycznym żółtym złocie :) na taki liczę :P

Gość fgtryertrtertet
śliczny ;p też mam zielone..;p ale ja znajac życie dostane cos po "teściowej" ...bo już uprzedzała że ma dla nas "zareczynowy pierscionek" a ja k*rwa nei chce po niej i już...:| zazdroszcze Twojej dziewczynie...

Gość idz do cabu
to ciekawy pomysl ,ale no wlasnie- kolorwoe oczko nie bedzie pasowac do wszystkiego. a zwlaszcza w zielonym kolorze. jeszcze jakby bylo czarne no to ok. to zalezy jak bardzo by jej to przeszkadzalo,aja np mam tak ,ze nie zaloze bizuterii kolorystycznie niedopasowanej do ubraania i dlatego to by mi przeszkdzalo bo peirscionek zareczynowy chcialabym nosic 24/7

Gość niiiikiiii
próbowałam go sprzedać, ale nikt nie chce kupić :O

Gość starsza niż 23 lata
powiem ci, że jak na niezbyt klasyczny wzór, to całkiem ładny ten pierścionek. ja jednak radziłabym dać jej coś klasycznego. czyli złoto i biały brylant

Gość no moja kolezanka wlasnie
tez ma zielone oczy i dostala pierscinek zareczynowy z zielonym oczkiem i tez zdejmuje gdy np na jakies wyjscia zaklada czerwona czy tam inna sukienke wiec mysle ze lepszy bylby z bialym oczkiem :)

Gość fgtryertrtertet
niiiikiiii trzeba było zwrócic przy zerwaniu on by miał problem ;p i unieszczesliwiałby nim może swoją "przyszłą"

Gość ale oliwin jest ładny
Oliwin ma bardzo delikatny kolor, żółtozielony, z żółtym złotem komponuje się znakomicie i pasuje do wszystkich kolorów odzieży. Właśnie dlatego, że się nie wyróżnia w żółtym, nie daje się go do białego złota, bo z niego "wystaje", nie pasuje i źle wygląda np. przy niebieskim. W żółtym złocie tego problemu z tym kamieniem absolutnie nie ma. Tylko poszukaj ambitniejszego, bo oliwiny potrafią też być niezbyt ładne, ciemne, bez wyglądu, źle oszlifowane. Jak kupisz porządny, dziewczynie powinien pasować. Chociaż z drugiej strony, może rzeczywiście bezpiecznie jakiś mały brylancik (byle nie Swarowski)?

Gość Kropcia88
Zgadzam się z przedmówczyniami. Niebanalną biżuterię możesz jej podarować na inną okazję, natomiast na zaręczyny wybrałabym klasykę, czyli jednak biały kamień. Moim zdaniem bardzo ładny jest pierwszy, która zaproponowała Starsza niż 23 lata. Co do koloru złota - skoro nie wiesz co lubi Twoja partnerka - kierowałabym się wyborem koloru obrączek, które później będziecie nosić. Oczywiście są obrączki dwukolorowe, ale nie wszystkim się one podobają. Wydaje mi sie, że tradycjonaliści wybierają jednokolorowe z żółtego złota - i w takim samym kolorze moim zdaniem powinna być obrączka. A jeśli podobają wam się obrączki z białego złota to analogicznie z bialego zlota obrączka.

Gość Kropcia88
Tzn. pierścionek zaręczynowy w kolorze obrączek oczywiście. :)

Gość markoPelet
Edyciak Właśnie, zalezy od gustu... to ile ty z nia jesteś, że jeszcze nie zdążyłeś wyczaic, jaką biżuterię lubi?? Hmm.. Jestem długo pare lat, ale ona nie nosi bizuterii, więc nie miałem nawet jak zauważyć jaką lubi. Mnie się wydawało, że taki oliwin nie ma aż tak zobowiązującego koloru. Nie wybrałem dlatego np szmaragdu, bo to typowo "zimny kolor" i do wielu innych kolorów nie pasuje. A taka oliwka, to chyba tylko z jakimś ostrym niebieskim sie gryzie

Gość twims
Śliczny ten pierścionek. Ten ze szmaragdem też piękny...też mam zielone oczy i uwielbiam wszelkie zielone kamienie :)

Gość ja mam taki tylko z
szafirem (mam niebieskie oczy swoja droga ;) ) Od paru lat sie nim zachwycam i jak na niego spojrze, powtarzam (juz) Mezowi, ze kupil mi najpiekniejszy pierscionek na swiecie :) I kolorowe oczko nie przeszkadza mi zakladac ubran w roznych kolorach, nie jest az tak wielkie,zeby dominowalo!

Gość sfevsdgrdhyrd
kup lepiej z szafirem, granatowy kolor pasuje do wszystkiego, a jest piekny