Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gajaijagoda

Pierwszy cykl staran, owu nadchodzi wielkimi krokami :D

Polecane posty

Witam, kto ze mna? To moj i meza pierwszy cylk staran :) Owu bedzie na dniach.. jestem tuz po odstawieniu tabletek wiec zobaczymy jak to bedzie.. Kto ze mna?

Gość crazyyyyyyyyyy girllllll
piewrszy cykl staran to dopiero początek wiec sie tak nie ekscytuj:O

Gość autorko ile masz lat???
????

ja po odstawieniu tabletek od razu zaszlam w ciaze. wobu przypadkah.takze szanse sa :) powodzenia. "staranie sie" jest mile ;)

Gość cartedooor
o litosci,pierwszy cyk staran i od razu tępa strzala musiala wpasc na kafeterie i nam to oznajmic....bozeeee:O:O autorko,jak bedziesz przy 25 cyklu staran to wpadnij i zdaj relacje,na razie wypad bo rzygnac mozna na takie odmozdzone staraczki jak ty:O

81anucha- dzieki za mile slowa. W przeciwienstwie do reszty.. Tez mi sie wydaje ze mamy szanse w 1 cyklu- gin mnie badal i powiedzial ze nie widzi przeciwskazan i problemow. Zobaczymy..

Gość joaśka23
Im bardziej się nakręcasz i ekscytujesz, tym bardziej Ci nie wyjdzie... Współczuję mężowi... będzie traktowany tylko jako zapładniacz od teraz :P

Gość tratatatatataaaaaaaaaaa
Skiti otórz to im bardzije sie nakrecasz tym gorzej a to ze lekarz nie widz problemow to ok tylko ze nie mialas zadnych badani robionyvh ani twoj maz i nie koniecznie moze sie udac wez to pod uwage

Moze wiekszosc z was miala wpadki. My to PLANUJEMY. przeciez nie bez powodu odstawilam tabletki. Nie jestesmy tez po 30 wiec nie sadze zebysmy mieli prolemy z tykajacym zegarem biologicznym. To chyba normalne ze sie ciesze nawet tym ze sie zdecydowalismy i ze to wszystko jest przed nami.

Gość joaśka23
To, że jesteście młodzi, nie znaczy, że wszystko jest ok... Na oko to se każdy może stwierdzić czy jest ok. Nie wiesz na przykład jak jest z męża plemnikami a już się cieszysz... Zajdź w ciążę i wtedy się ciesz... Masz podejście jak mała dziewczynka trochę, idziesz z mama na zakupy i się cieszysz bo może mama Ci lizaka kupi...

Ja pie*dole to z wami jest cos nie tak.. nie ma to jak pesymizm i narzekanie! Normalne ze sie moze nie udac ale z takim pesymizmem jaki wy macie to sie nie dziwie ze macie problemy. Od razu moze przestancie sie starac zanim zaczniecie bo i tak nic z tego nie wyjdzie... co za ludzie..

Gość AUTORKO ALE MASZ NASRANE
[zgłoś do usunięcia]Skiti tu nie chodzi o to ze nie masz 30 :p TYLKO MOZESZ MIEC PRLBMEY ZABURZENIA I TD MAZ MOZE MIEC ZLE NASIENIE TAKA JESTES PEWNA ZE CI SIE UDA SZYBKO:o

Gość a co nas to obchodzi???:O
ze ty sie starasz noi? nie ty pierwsza nie ostatnia

Gość 9098631111111111111111111
Nie jestesmy tez po 30 wiec nie sadze zebysmy mieli prolemy z tykajacym zegarem biologicznym. wiek tu nie ma nic do rzeczy mozna miec 20 i problemy z zjsciem w ciaze

Gość więc jak to załatwiłaś wcześni
no razem z tobą to powinien się starać mąż a nie osoby z forum. Jakoś nie rozumiem tego gremialnego starania się. No ale co kto lubi. ;P

Gość szaramaj
Nie przejmuj się docinkami. Ciesz się jak masz ochotę wkońcu podjeliście ważną decyzje któa ubarwi wasze życie.

No i nic bedziemy sie starac dalej jak sie nie uda od razu. Jedyne co chcialam to znalezc inne osoby ktore wlasnie sie zaczely starac zeby sobie popisac o pierwszych porazkach i sukcesach itd. Ale widze ze ''Kafe Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie'' to grupa zawiedzionych i rozgoryczinych Pan ktore nie moga zajsc w ciaze i potrafia tylko narzekac i dolowac inny. Powodzenia zycze w zyciu z takim podejsciem!

Same jestescie glupie. Ze was los pokaral i nie mozecie zajsc w ciaze to sie nie wyzywajcie na innych.

Gość mamamama26
uważaj bo jak długo brałaś tabsy to powinnaś odczekać choc 3 cykle - żeby się szyjka macicy i tak wszystko w środku zregenerowało - bo teraz jest bardzo cienkie i dlatego łatwiej może dojść do poronienia - dokładnie tego nienapisze ale gin mi mówił no i przede wszystkim nie napalaj się tak i nie ekscytuj bo to raczej przeszkadza niż pomaga

Gość swieczkaaromatyzowana
Skiti, ja jestem z Tobą. Też właśnie mamy pierwsze podejście :) Już w drugiej połowie cyklu i nie mogę się doczekać, kiedy będzie coś wiadomo...

Gość no co no co
"Odpowiedź eksperta Redakcja abcZdrowie.pl Witaj serdecznie, po odstawieniu tabletek warto jest zachować 3 miesięczną przerwę przed poczęciem w celu uzupełnienia wszystkich makro- i mikro elementów oraz witamin. Zalecam przyjmowanie codziennie kwasu foliowego zarówno przez Ciebie jak i Twojego partnera oraz preparatów dla kobiet planujących ciążę. "

Ja wole opinie mojego szwajcarskiego ginekologa niz tego co jest napisane w internecie przez oplacanych ludzi. Poza tym o ile sie nie myle to tabletki hormonalne bierze sie na wyrownanie cykli a potem jest zalecane staranie sie o dziecko zaraz po odstawieniu bo wtedy ma sie tzw megaowulacje.

szamraj i swieczkaaromatyzowana- w koncu ktos pozytywny na tym forum! Witam :) no nie powiem przykro sie robi jak sie slucha takich docinek i ktos chce Ci gowna naklasc do glowy ze niby bede miec jakies problemy. W ogole co to za podejscie! chyba sa zazdrosne ze ktos jest szczesliwy i pelen nadziei a one to dawno utracily.. swieczkaaromatyzowana- ja w srodku cylku, za 2-3 dni bede w pelni jajeczkowac, juz dzis czuje ze w lewym jajniku sie cos dzieje i zmienia mi sie sluz. Znam dobrze swoje cialo i wiem kiedy jajeczkuje. Kiedys bylam u gina w jajeczkowanie i mu mowie ze dzis jajeczkuje a on zrobil USG dopochwowe i mowie ze rzeczywiscie jest pecherzyk ktory peknie na dniach. Wiec jestem dobrej mysli. Maz tez mysli ze nam sie uda a jak nie to bedziemy to robic jeszcze czesciej :D