Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewidoczna12

Nadmierna potliwość

Polecane posty

Gość Niewidoczna12

Witam. Mam bardzo poważny i krępujący problem. Mam prawie 17 lat, nie przeżywam żadnych większych stresów, a niezwykle dokucza mi nadmierna potliwość. Szczególnie teraz, w wakacje jest to wyjątkowo uciążliwe. Wystarczy, że wyjdę z domu w gorący dzień lub przespaceruje się kawałek, a już mam całe plecy, brzuch, czoło, pachy, czasem nawet nogi mokre... Nie muszę nawet się bardzo namęczyć, a już zewsząd lecą mi krople potu. Jest to okropne uczucie. Czytałam już wiele wypowiedzi na ten temat i stosowałam się do nich, a nadal nic. Sprawdziłam tarczycę - zdrowa. Antyperspiranty wypróbowałam już chyba wszystkie firmy. Piję zioła, a dokładnie szałwię. Nawet brałam tabletki, które poradziła lekarka rodzinna - Bellergot (są na receptę, więc to chyba nie byle jaki suplement diety), ale to wszystko nic nie dało. Bardzo proszę o jakieś rady. Czy ktoś ma podobny problem? Jak sobie z tym radzicie? Mi chyba zostanie noszenie wyłącznie czarnych ciuchów...

Gość Kilcia
Sprawdź inne hormony, u mnie najprawdopodobniej jest winna hiperprolaktynemia. To prawda zazwyczaj jest to objaw nadczynności tarczycy, no ale niekoniecznie jak widać. Poza tym może to być objaw cukrzycy.Ale ja zaczęłabym od zbadania hormonów możliwie wszystkich. Napisz do mnie na gg:25434464.

Gość spocona
ja tez mam ten problem, jak juz jest upal to nie wychodze z domu alebo na plaze i w wodzie caly dzien :/ wystarczy ze usiade na sloncu w upal i wygladam jakby ktos wylal na mnie kubel wody. wstydze sie strasznie tego. pod pachy pomaga mi antidral, ale co mam sie cala wysmatowac?? jak ja nawet wlosy mam mokre az z nich cieknie. tarczyce mam ok. nie mam nadwagi.

Witam Osobom z okolic Bytomia, Rudy Śląskiej, Świętochłowic, Katowic, Chorzowa, Tarnowskich Gór,Zabrza, Gliwic, Siemianowic Śl., Czeladzi, Będzina wypożyczę sprzęt do Jonoforezy na nadpotliwość rąk, stóp, pach i twarzy firmy MEDISUN GS10 Mocne strony urządzenia: Brak konieczności używania farmaceutyków -brak skutków ubocznych, Terapia jest szybka i efektywna, Urządzenie jest bardzo proste w obsłudze, Doskonałe wyniki leczenia. Link do ogłoszenia, skopiuj i wklej: http://katowice.gumtree.pl/c-Firmy-Uslugi-pielegnacja-uroda-Wypozycze-Aparat-do-jonoforezy-na-nadpotliwosc-Medisun-Gs-10-W0QQAdIdZ391671231 Pozdrawiam

czeste picie szałwi bardzo pomaga , dobrze do kąpieli tez dodawać wyciąg z szałwi !!

Gość someday_someone
też słyszałam, że dobrze jest pić szałwię, albo jeść cukierki szałwiowe. Ja przeżywam problem z nadmiernym poceniem dłoni, to jest powiem wam bardzo dla mnie uciążliwe, bo czasem nie mogę komuś ręki podać. Ale jeszcze tak zapytam, co myślcie o tym, żeby wyleczyć się z nadmiernej potliwości za pomocą botoxu?? słyszałam, że tak można.

Gość inesines666
Niestety zabiegi domowej roboty raczej nie zlikwidują problemu.. Myślę, że powinnaś skorzystać z tych oferowanych w salonach urody czy salonach kosmetycznych. Istnieje coś takiego jak leczenie nadpotliwości. Słyszałam, że warto zapisać się na taki zabieg w Dermique w Krakowie.

Gość fioletowy fiołek
mi na pocenie pomógl antyperspirant ziaji. Dokładnie nazywa sie Bloker. Kupiłam go w drogerii za 6 zł i jest lepszy od antidrala czy etiaxilu. Po nich zawsze piekły pachy a bloker działa lepeij i żadnego pieczenia nie czuje :)