Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bezsilna1111

Jak nakłonić mężczyznę do odchudzania?

Polecane posty

Gość Bezsilna1111

Przez ostatni rok mój partner znacznie przytył, mowa tutaj o jakiś 20kg nadwagi. Nie wiem co mam zrobić, by nakłonić go do odchudzania. Pomijając jego urok, który zmniejszał się z każdymi kolejnymi kilogramami, boję się o jego zdrowie. Co zrobić by zrozumiał, że dbanie o siebie jest ważne, a tłuste jedzenie i słodkie frykasy nie są do życia potrzebne, a tylko mogą przyczynić się w przyszłości do wielu problemów zdrowotnych?

jest czlowiekiem aktywnym czy raczej leniwcem?;)Uprawioa jakis sport? moze zaproponuj wspolnie basen,rower ja jezdze codziennie po 30km-super sprawa,a jaka kondycja;)

Gość facet 100% 17cm
nie zapominaj że facet powinien wyglądać jak facet 🖐️

Gość ja po prostu
rygorystycznie przestrzegam zdrowego odżywiania się , zarówno siebie jak i męża

Gość dfdfdffgfgfg
masz na sobie pidzame?

Gość ktoś taki jak ty 111
trudna sprawa, facetom więcej wolno w opinii społecznej tzn, jak facet ma brzuszek to nic strasznego, jak ma go kobieta to już zapuszczona maciora...więc oni nie odczuwają tak jak my presji na zgrabne i zdrowe ciało, ty mozesz go inspirować rozmową i własnym przykładem, gotować "chudo", doceniać też kiedy schudnie jakis wasz znajomy itp. niestety on sam musi taką decyzję podjąć w głowie, że chce być zdrowy, żyć zdrowo itd., mój brat też się zapuścił, nie umiał zrezygnować z przekąsek itp. 20 kg nadwagi, poszedł do lekarza i wyszły mu złe wyniki krwi, ciśnienie itd (35 lat), od tej pory sam się wziął za siebie, od roku biega każdego dnia, do pracy szykuje sobie jakies sałatki (żona jest zajęta dwójką maluchów) i jakoś daje radę, zmienił się całkowicie

Zacznij z nim biegac ok 30 min. dziennie. Jesli nie jest w kondycji do biegania, zacznij od szybkiego chodzenia i zmiana jedzenia z ilosci na jakosc.

dokladnie sama o niego zadbaj gotuj smacznie ale nie kalorycznie, znajdzie jakas swoja pasje, wychodzcie na czeste spacery, moze na rower? wycieczki w gory np? moze na kajaki, no cokolwiek nie pozwol mu siedziec caly dzien w domu przed telewizorem.. spedzajcie czas aktywnie

Gość facet 100% 17cm
facet bez nadwagi to jak baba bez cyca 🖐️

Gość kamorraaaa
mam niestety tak samo, dodatkowo od tak nagłego tycia ma brzuch w rozstępach... niestety nic sobie z tego nie robi, prosiłam, krzyczałam, ba! nawet posunęłam się do tego że wyśmiewałam się z niego, nie pomaga nic!

Gość kamorraaaa
może ktoś ma jeszcze jakieś rady co?

Gość facet 100% 17cm
zostaw go w spokoju facet musi swoje ważyć

Gość Bezsilna1111
Gdy zwracam mu uwagę, obraża się na mnie, a ja po prostu się o niego martwię. Próbowałam zdrowiej gotować, przykro mi tylko, że zawsze po takim obiedzie marudził, że dalej jest głodny a obiad do kitu. Nie uznaje jedzenia w którym nie ma mięsa, nie uznaje także gotowanego mięsa, jeśli sałatki to tylko z dużą ilością majonezu. Nie wiem co mogłabym gotować żeby było zdrowo, nietucząco, ale też w jego guście. Co do sportu mamy ograniczone możliwości, miał wypadek i nie zgina jednej nogi (bieganie i rower nie wchodzą w grę). Spróbuję namówić go na regularne wizyty na basenie, lubi pływać i może to robić. Dziękuję za rady i proszę o więcej jeżeli macie jakieś pomysły. Naprawdę mi zależy.

ja mojego nie musialam do niczego naklaniac a nadwage mial spora.. 176wzrostu 105kg na dzien dzisiejszy wazy 84kg stwierdzil poprostu ze kiedys byl szczuply i chcialby wrocic do tej wagi z przed 6 lat.. jego matka go tak utuczyla moim zdaniem, jak zamieszkalismy razem ja zmienilam jakosc jedzenia, nie gotuje tlusto bo sama nie lubie, wiecej warzyw mniej ziemniakow ryzu i makaronu, codzienne spacery, basen kilka razy w tygodniu, wycieczki co jakis czas.. w zasadzie jak przychodzi z pracy to nie daje mu spokoju :D bo sama wychodzic nie lubie wiec ciagne go zawsze ze soba :D biedny :D ale na dobre mu to wychodzi :)

Gość vertylikka
to jego decyzja a ty mozesz mu jedynie pomagać, nie zmusisz go do uprawiania sportu, jak nie doje to i tak zje coś na mieście i będzie podjadał, trudna sprawa

Gość Bezsilna1111
Brzydula30 -> źle sformułowałam pytanie, więc napiszę tutaj sprostowanie. Wiem jakie są metody odchudzania, ale nie wiem co zrobić żeby mężczyzna chciał z nich skorzystać. Jak dać mu do zrozumienia, że powinien znacznie schudnąć jednocześnie żeby nie poczuł się urażony? (jak to mój często gdy zaczynam ten temat) Co zrobić żeby chciał, żeby mu zależało żeby schudnąć i trochę bardziej o siebie zadbać?

Gość Bezsilna1111
On uważa, że jemu nadwaga w niczym nie przeszkadza.

Gość gość
a wydawało by sie że dzis panowie bardzo dbaja o siebie stawiaja na zdrowy tryb zycia u mnie w robocie znakomita wiekszośc ma wręcz odjazd na tym punkcie żeńska częśc zespołu smieje sie ze gorzej się odżywia niz panowie