Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie pytająca Ola

Za ile prezent na roczek ?

Polecane posty

Pytam ot tak sobie z ciekawości ;-) Zostałam zaproszona na pierwsze urodziny córki kuzyna i tu pojawiło się pytanie co na prezent? A przede wszystkim ile przeznaczyć na ten cel ? Ile tak średnio wydajecie na prezent urodzinowy dla dziecka ?

Gość do tez zostalam zaproszona
łoł, 50-100zl jesli nie jest sie chrzestnym... to jakis cennik obowiązuje? A myslalalam ze kazdy kupuje to, na co go stac :/ A jak chcrzestny to ma od razu prezent za 200 300 kupowac? :O

powtarzam opinie jakie panuja pośród moich znajomych. sama byłam raz na roczku kupilam prezent za 70 zł.

Gość a ja powiem tak....
ysle, że od 50-100 zł. ;)

tyle ile chcesz. jak masz kasę, ochotę, potrzebę to możesz i za 1000 kupić. jak nie masz to i zwykły samochodzik za 4 zł może być. ja nie robiłam jakiś wielkich wyliczanek co, za ile, kto. syn najbardziej ucieszył się z papierowej dużej torby prezentowej pełnej małych samochodów Wadera takich co można łączyć i ciągną się nawzajem. koszt jednego to ok 3,50. w torbie było ok 20 takich samochodów, był to prezent od babci i chrzestnej malucha :) trafiony w 10-tkę. o takie: http://www.wader-wozniak.pl/show.php?idseria=15&symb=&idzabawka=156&lang=pl

Gość chodzi o to że garnitur
za mniej niż 50zł też może być, serio. Ja byłam na roczku, gdzie chrzestny kupił zabawke za 100zł

Chętnie przeczytam każdą opinię na ten temat :-) Właśnie chodzi mi o to ile wydajecie Wy czy osoby z Waszego otoczenia. Wiadomo,że są osoby które wydają mniejsze kwoty na prezent ale są i takie które mogą wydać dużo. Często jest tak,że jeśli jest jakiś krąg rodziny/znajomych to chodząc na roczki-urodziny kupuje się mniej więcej prezenty za podobne kwoty.

"mała agatko" świetny pomysł z tymi autkami :-) ja akurat muszę pomyśleć nad prezentem dla dziewczynki .

Gość sie mi wydaje
u nas w rodzinie to jest ok 50 zł - raczej nie więcej a jeśli chrzestna to za 100 i więcej - tak już się utarło i tak się robi

Gość mirrka
ja mogę pomóc- moja przyjaciólka wydała 120zł (razem wybierałyśmy pchacz) babcia- 1000 druga babcia- 500 brat- 20zł drugi brat- 140zł bracia męża- 50zł/ Wynika, że każdy kupił za tyle na ile go było stać:)

Gość łoj matulu
Sorry ale dla mnie to totalnie idiotyczne zastanawiać się "za ile" a nie "co". Jak chcesz to ci za 100 sprzedam gówno owinięte w sreberko - dzieciak na pewno się ucieszy, że dostał prezent za stówę.

Może i idiotyczne dla niektórych ale ja po prostu myślałam sobie co by tu kupić i za ile i ot tak sobie spontanicznie założyłam ten temat, z ciekawości ;-) Choćby po to,żeby poczytać jak to jest u innych z tymi prezentami :-)

Gość chyba zalezy na ile kogo stać
u nas w rodzinie byl chrzest ostatnio i chrzesna dala 500 zl, chrzestny tak samo plus prezenty. A reszta albo dala po 100-300 albo kupowala prezenty w takim przedziale. Na roczek kupilabym prezent za 50-100 zl. Gdybym byla chrzestną to wtedy coś większego, ale wiadomo, ze liczy sie tez to jaką masz sytuacje finansową. Jesli dla ciebie te 100 zl to bardzo dużo to kup coś za 20!

Gość fajna mama
Mysle ze najlepszym rozwiazaniem bedzie prezent... np wozek i lalka za okolo 100zl. Ale jesli nie masz to zabawka edukacyjna za 50zl wystarczy, albo pchany piesek na kijku i jakas sukienka... mozliwosci wiele!

Gość tak jaaak wyżej
50-100 zł

Gość bez porównania !
Nie ważne za ile tylko ważne co ! ;-)

Gość też mam taki dylemat ;-)
co kupić ? Ile wydać ? :o

Gość o matko boska
ludzie kochani moje dzieci nigdy takich prezentow za takie kwoty na oczy nie widzialy, ale dylemat rozumiem, Ostatni bylismy na roczku u dziecka i kupilam prezent za 30 zl. A i tak odzalowac nie moglam a to dlatego ze jedzenie na impreze przygotowalam ja wiec prezent byl symboliczny. A moj syn dostal od swojego chrzestnego na piate urodziny sweterek za 20 zl z chinskiego sklepu z odzieza a moj maz z okazji tej imprezy butelke wodki za 30 zl. Taka bylam wsciekla ze glowa mala.

Gość gość
Może jakąś ładną skrzynię na zabawki? Dziecko za chwilkę urośnie i będzie rozwalać zabawki gdzie popadnie ;) Taki prezent będzie praktyczny, a po drugie nie trzeba będzie go po pół roku wyrzucać, bo może posłużyć dziecku przez dobre kilka lat :) Zobacz chociażby tę: http://www.mebledladziecka.pl/Kwiatki_i_Motylki_Skrzynia-2793.html Jest prześliczna i cenowo chyba też w sam raz na roczek :)

Gość sylwunia-fifik
Na Twoim miejscu zastanowiłabym się co kupić? Można kupić ubranko za 300 zł, albo za 30zł:) wszystko zależy na ile możesz sobie pozwolić:)

Gość miałam podobny dylemat
na chrzest az w koncu stwierdziłam dam tyle na ile mnie stac i tak tez robie nadal mozesz fajny prezent kupic miedzy 50- 100 zł a sa i po 300 i wiecej ale nie dajmy sie zwariowac

Gość gość
100-200zł powinno wystarczyć.

Gość Mirka Mama
Wiesz mysle ze ok 50- 100 zl to ok ale zapytaj sie rodzicow co by chciali zeby kupic. Mysmy dostali stos durnych okropnych chinskich zabawek na ktore nasza mala nawet nie popatrzyla a na ktore poszlo sporo pieniedzy. Nie mamy tego gdzie trzymac bo mamy male mieszkanie. Wolalabym zeby mala dostala jakies ubranko albo kosmetyki. Do takiego nudnego dla dziecka prezentu mozna dodac jakies baloniki i sprzet do robienia baniek mydlanych i to jest koszt kilku zlotych a frajda dla dziecka.

Gość gość
No dokładnie trzeba kupić coś sensownego o to coś może być tanie. Nie wydawaj pieniedzy na pierdoły bo tam juz pewnie stos zabawek przez rok sie uzbierał

Gość Ale to już było
Co to zapytanie? Wydajesz taką kwotę na jaką Cię stać.Nie jesteś chrzestną możesz kupic jakąś zabawkę, czy ciuszek, teraz można kupić za pare złotych coś fajnego.Liczy się pamięć a nie koszt.

Gość Mutsy35
Kupujesz za tyle za ile uważasz, na ile Cię stać. Zobacz może podsunę Tobie pomysł bo ostatnio z przyjaciółką wybierałyśmy prezent na pierwsze urodziny jej córki. Takie fajne kolorowe krzesełka Max i Dax w kształcie smoka znalazłyśmy na tej stronie http://maxidax.pl/ Te krzesełka mają w sobie otwory, do których dziecko może wtykać różnokolorowe guziczki. Wyjmować je i wkładać spowrotem. Tak sobie pomyślałam, że taki roczny maluch uczący się chodzić może nie tylko bawić się tą zabawką ale również próbować się przemieszczać z krzesełkiem, traktując je jako chodzik :P

Gość Magdalenkasi
Myślę, że czy kupisz prezent za 100 czy za 200zł to nikt się nie obrazi ;) jeśli zna Twoją sytuację finansową :)

Gość gość
po co wy odpowiadacie jak temat był z 2011r teraz dziecko ma juz 5 lat haha