Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 18456253

czy mozna pic inke w ciąży?

Polecane posty

Gość 18456253

jak w temacie

Gość Gosiaczkowo
a co może być szkodliwego w kawie zbożowej?

Gość 18456253
no własnie nie wiem datego pytam wiele nie można np napojów gazowanych itpp ja nie przepadam za normalna kawą ... nie wiem juz co pic soków nie moge herbata żadko ... myślałam o ince własnie i cappucino moge inki pić tyle ile chce czy tez są znowu jakieś ograniczenia

Gość 18456253
i czy moze być mocniejsza czy musi byc z jednej max 2 łyżeczek

ja pije inke bo nie pije normalnej leju duzo mleka nic ci nei bedzie dzieciakom sie inke daje :)

można. a kto powiedział że gazowanego nie można? owszem może powodować wzdęcia, ale ja np po wszelakich niegazowanych napojach zwracam. więc pozostała mi gazowana woda mineralna, czasem zabarwiam ją domowej roboty sokiem z malin.

Gość 18456253
no ja kocham cole i inne napoje gazowane słyszałam ze nie można przesadzać;/ wiec nie pije bo jak sie dorwe to potrafie wypic i 2 litry na raz;/

Gość przesadzacie....... ja piłam
normalną kawę w ciąży, jedną dziennie, piłam napoje gazowane, jadłam wszystko na co miałam ochotę, ba nawet wypiłam kilka piw w ciąży i dziecko zdrowe i nie ma żadnych wad 🖐️ Faktycznie będzie super jak zawsze piłaś kawę w ciąży i teraz zmusisz się do picia kaw zbożowych i zamiast kotleta będziesz jadła tylko i wyłącznie piersi z kurczaka gotowane na parze z warzywami i wszystko będzie cie wkurzać z tego powodu bo w ciąży jesteś i musisz sobie odmawiać :o

Gość fewaf
ja tez pilam inke w ciazy bo normlanej kawy nie lubie wcale. cole tez sie mozesz napic ale od czasu do czasu. moja gin mowila zeby nie pic dziennie bo to w koncu kofeina jak w zwyklej kawie. inne napoje gazowane mozesz spokojnie pic. jak dostaniesz wzdecia to przystpujesz;)

a cole piłam litrami przez pierwsze 3 miesiące, później nie mogłam na nią patrzyć więc przeszłam na wode mineralną gazowaną ( bo po niegazowanej jeszcze bardziej mnie suszyło :p) i piłam lipton ice tee czerwoną bo mi smakowała

a mi nikt niczego nie zabranial. wiadomo ze z alkoholu sie wtedy rezygnuje, ale spokojnie jedna zwykla kawe mozna wypic dziennie, jesc praktycznie na co ma sie ochote. aha jeszcze z surowymi jajkami i pasztettami trzeba uwazac zeby nie nalapac jakich tam bakterii typu salmonella. a co to wogole sa wzdecia??? mnie nie dotyczyl taki problem nigdy wiec czemu mialabym sie nim przejmowac w ciazy. notabene karmilam piersia 12 miesiecy i tez nie mialam zadnej diety.

miało być "jak zawsze piłaś kawę i teraz w ciąży zmusisz się do picia kaw zbożowych"*

Gość wyrodna jestem hmm...
Jasne że tak :) Ja nawet piłam kawę z mlekiem :P Jedną dziennie. Ale to dopiero od ok. 5 miesiąca bo wcześniej do kibelka leciałam jak tylko poczułam jej zapach hehehe