Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość czerwona jarzębina

boje się mieć dzieci, a tak bardzo chcę,co wy na to mamy?

Polecane posty

Gość czerwona jarzębina

Jak mam przestać się bać, co zrobić? Oboje z mężem planujemy dzieci, ale ja mam same czarne myśli jak na razie. Ostatnio rozmawiałam z mężem o swoich obawach. Gdybyśmy teraz zdecydowali się na dziecko to moje życie wyglądałoby następująco: całą ciążę przesiedziałabym sama w domu, bo wiadomo mąż do pracy. Od rodziny mieszkam 60 km. Autem jeździłabym do pewnego czasu, ale równie dobrze mogę źle znosić ciążę, więc podróże odpadną. Dostałabym skurczy w domu, cokolwiek stałoby mi się , wtedy nikt mi nie pomoże, mąż nie zdąży dojechać. No dobrze, te 9 miesięcy jakoś przeżyłabym, ale co dalej....? Całymi dniami sama zajmowałabym się dzieckiem, mąż dalej do pracy, a ja dziecko dziecko i jeszcze raz dziecko, do tego gotowanie-bo ja sama też muszę coś jeść, pranie ,sprzątanie.... Jeśli moje dziecko miałoby częste kolki, a co za tym idzie zanosiłoby mi się nie wiem co zrobiłabym, czy masować brzuszek, czy jakieś ziółka...nie wiedziałabym zupełnie! Pamiętam kiedy siostrzeniec zaniósł się z płaczu to było coś strasznego widzieć jak takie dzieciątko robi się sine i nie może złapać powietrza, zamknęłam wtedy oczy i błagałam Boga w myślach żeby tylko złapał powietrze.....ale było dobrze, bo zaraz moja mam złapała dziecko i wiedziała co robić, gdyby nie ona 4 min i po dziecku. Mnie nikt nie pomoże o to właśnie chodzi, będę zdana sama na siebie, ani teściów, ani sióstr, a o mojej mamie w ogóle nie wspomnę, gdyż jest śmiertelnie chora i sama potrzebuje opieki. Czy moje obawy są słuszne, chciałabym aby ktoś mi wytłumaczył, że jednak nie ma się czego bać, przecież tyle kobiet sobie radzi samych....

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować