Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość #$%^&*()#_+)Q+_@(

Ślub i wesele na 70 osób

Polecane posty

Gość #$%^&*()#_+)Q+_@(

Czy wystarczy 30 tys.? Ile Was kosztowała ta przyjemność?:)

Gość trochę będzie kosztowało
kamerzysta 1500 fotograf 1300 zespół 2500-3000 dekoratorka 1500 wynajęcie auta 500-1000 i od talerzyka myślę że tak średnio to 120 zł za osobę czyli na 70 os = 8,400 0,5 l na osobę czyli okm 20 zł zależy ile osób dorosłych ale ok 1200 ciasto to już różnie ok 400 zł tort ok 300-400 sukienka - i tutaj to od 800 wzwyż i końca nie ma :) a tak serio to można wypożyczyć za ok 1200 bo szyć i kupić za 3000 i później gnije w szafie na garnitur nie ma co żałować bo facet będzie w tym chodził na inne okazje więc tak 1000 trzeba liczyć Myślę, że tak ok 20 000 trzeba wydać bo wiadomo prezenty dla rodziców jeszcze ale tu kosztów nie da się określić sama musisz stwierdzić ile chcecie wydać

Gość weselniczka sierpniowa
zapomninalas poprzedniczko o : - wódce ok 20zl * 70 os, - winie - napojach - opłacie w USC - ofierze w kościele - atrakcje typu podziękowania, udźce, wiejskie stoły

Gość weselniczka sierpniowa
a wódki się liczy nawet 1 l na głowę ;) czyli 140 * 20 = 2800

Gość UIOP890
a nie lepiej zrobic obiad z najblizsza rodzina a pieniadze zainwestowac w mieszkanie!potem placz i zgrzytanie zebami ze z tesciami musicie mieszkac i jak to zle wam jest

Gość robie skromne
tez na moim weselu bedzie ok 70 osob i jak podliczylam wstepnie koszty mysle ze nieznacznie przekrocze 20 tys ale powiem ze nie wydziwiam za duzo np napewno nie bede wypozyczac samochodu ani jakos wybitnie go stroic, prawdopodobnie tez uda nam sie zalatwic taniej kamere, wodke, fotografa, a zamiast orkiestry mamy dj

na 70 osób raczej powinno ci wystarczyć ja mam większy kłopot bo muszę zorganizować wesele na 170os. :(

My mieliśmy podobną ilość osób i wydaliśmy na nie 21 tys. Wesele jednodniowe, 89 zł za talerzyk, dzieci do 5 r.ż. za darmo, do 10 r.ż. za pół ceny. W tej kwocie mieści się każdy, nawet najmniejszy wydatek, jaki ponieśliśmy w związku z weselem: zapasowa koszula, kurs tańca, mikrodermabrazja, podróż poślubna, bielizna etc. Dosłownie każdy wydatek, wszystko na bieżąco notowaliśmy. U nas odpadł koszt kamerzysty (nie chcieliśmy) oraz wynajęcia samochodu (jechaliśmy autem szwagra). Nie oszczędzaliśmy na sukni, obrączkach, fotografach i oczywiście jedzeniu. No i nasze wesele nie było typową całonocną imprezą, zabawa zaczęła się ok. 21 (ślub był o 19.10) i trwała do ok. 4 nad ranem.

Gość slubjakslub
My na 68 osób wydaliśmy ok. 35 000zł. Wesele bez większych szaleństw.

Gość co to znaczy musze?
zorganizować ślub na 170 osób?:D aha już pewnie wiem o co chodzi, rocznikowo widać że masz 22 lata więc wesele sponsorują rodzice a ty nie masz nic do gadania kogo zaprosić a kogo nie ;) wspólczucia dziecinko

Gość kasiaaaakasiaaa
falsificate - a można wiedzieć gdzie robilaś wesele? ja w życiu nie spotkałam się z taka nieską ceną za talerzyk. czy było okrojone menu? bez ciast, napojów?

kasiaaaakasiaaa - Małe miasto w woj. łódzki. Cena bez ciast i napojów. Można było wziąć pakiet z ciastami, napojami i alkoholem, ale sama właścicielka nam to odradziła, bo wychodziło o wiele drożej, niż załatwienie tego na własną rękę. No i przy tak krótkim weselu to już jest menu bardziej komunijne niż weselne. W tej cenie były 4 ciepłe posiłki (oczywiście pierwszy dwudaniowy, do każdego posiłku kilka rodzajów mięs oraz sałatek), kilkanaście rodzajów przystawek, deser lodowy, kawa, herbata bez ograniczeń.

Zalezy jak to chcesz zorganizować i gdzie. Ja będe miałą wesele na ok 60 osób. Na śląsku. Jednodniowe W restauracji 190 zł/os. w cenie ciasta, tort, owoce. Napoje i alkohol kupiliśmy sami w makro- 4 coca cole, 2 fanty, 2 sprite, 1 woda gazowana, 1 niegazowana, 1,5 litra soku, 2x0,5 litra wódki na głowę. Do tego trochę win i alkoholi kolorowych. W sumie 4 300 zł. Kwiaty 600 zł, kościół 1 000 zł, zespół 1 800 zł. Do tego ubrania - ale tu moga być duze równice cenowe. Transport gości - mamy gratis, bo pracuje w salonie kamerzysta / fotograf - 4 000 zł ale płatne przy odbiorze, Z moich obliczeń wyszło, ze ok 33 000 zł nas wyjdzie ta impreza :)

Gość kasiaaaakasiaaa
falsificate podoba mi się i cena i fakt, że to wesele nie ciągnęło się w nieskończoność. kiedys pomyslałabym, że ślub o 19 to strasznie późno. ale widzę, że ma to swoje zalety. również cenowe :D u mnie koszty mnożą się niesamowicie, boje się, że na 80 osób nie zamknę się w 40 tysiącach :/ a cena za talerzyk to 210.... ale z ciastami i napojami chociaz takie pocieszenie

Gość kasiaaaakasiaaa
moniczka84 nie chce się wymadrzać - ale wydaje mi się, ze strasznie mało napojów bezalkoholowych kupiliście. zakładając, że butelka coli jest 2 litrowa, macie 8 litrów coli na 60 osób = jakieś 3/4 szklanki na osobę. pamiętajcie, że sporo osob robi sobie pseudo drinki, albo po prostu ludziom chce się pić po tańcach weselnych. no chyba, że to żart....

może troszkę źle się wyraziłam. Wszystko co podałam to jest ilość "na głowę". A butelki są 0,25. Czyli 4 cole 0,25, 2 fanty 0,25 itd itd na jednego gościa.

kasiaaaakasiaaa - My nie wybieraliśmy sobie sami takiej godziny, po prostu nie było innego terminu w moim kościele, a zależało nam nam na ślubie na przełomie maja i czerwca :-) Każdy był zszokowany późną godziną, ale ostatecznie miało to swoje zalety: pracujący w soboty zdążyli po pracy odpocząć i przybyć do nas, nie było już zbyt gorąco, po nas nie było już żadnego ślubu, więc nie musieliśmy spieszyć się pod kościołem, a wszyscy do rana się bawili, bo sił starczyło :-) A co ważne: spora część naszych gości po weselu jechało od razu 300 km do domu, więc nie mogłoby to trwać do świtu...