Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tubka

Dlaczego w ogłoszeniach o pracę w PL są tylko wymagania?

Polecane posty

Gość tubka

Tak się zastanawiam, dlaczego pracodawcy w Polsce podają same wymagania jakie na dane stanowisko jest potrzebne( nieraz wygórowane) a nie podają wynagrodzenia, czasu pracy, świadczeń tak jak to jest w innych krajach?

Bo im jeszcze nikt nie uświadomił że obie strony robią sobie jednakową łaskę że istnieją :p pracodawcy myślą że robią łachę że kogoś przyjęli tylko jeszcze nie zdają sobie sprawy że pracownik może bardzo różnie wykonywać swoje obowiązki :p Jednak to sie kończy bo z wielką radością oglądałam jak 150 pracowników jednego stolarza-cwaniaka zwolniło sie w jednym dniu jak nie zapłacił za nadgodziny :D facet musiał zamknąć stolarnię, sprzedać dom i przeprowadził sie gdzie indziej, pewnie tam, gdzie go jeszcze nie znają

Gość tubka
aplikujesz na stanowisko , przechodzisz przy odrobinie szczęścia przez sito rekrutacji, a na koniec się dowiadujesz, że płacą 600zł ;/. To nie uczciwe zagranie z strony pracodawcy, bowiem w momencie składania aplikacji powinno się być świadomym na jakie stanowisko, jaki zakres obowiązków, wynagrodzeń. A w Polsce tylko mydlą oczy pisząc w ogłoszeniu np. pracownik handlowy , a jak się okazuje to zwykły akwizytor...

Gość ale to nic, do mnie zadzwonila
babka zaprosić na rozmowę kwalifikacyjną więc zapytałam przez telefon o wynagrodzenie to powiedziała, że skoro tylko to mnie interesuje to dziekuje :o Chyba logiczne ze wole sie dowiedzieć czy warto w ogóle wychodzić z domu a nie na końcu dowiedzieć się, że za pracę po 12 godzin 6 dni w tygodniu dostanę 1000zl :o

Gość tubka
żeby przynajmniej ten 1000, ja kiedyś aplikowałam do firmy z kilkoma oddziałami w całej Polsce, miałam pracować w biurze i w terenie po 9h dziennie + co druga niedziela za 600zł brutto ...stanowisko to nosiło nazwę koordynator ds.handlowych

Gość naciągactwo się szerzy
dobrze by było zrobić temat o tym co oferują pracodawcy i dlaczego u konkretnego nie warto pracować :) Bo nagminne jest na przykład: pani popracuje dziś i jutro ( za free oczywiście) to sprawdzimy czy się nada. Potem - nie, dziękujemy, i następny jeleń za free

Gość tubka
tak to też dość często spotykany sposób na pracowników - niewolników za free. Ogłoszenie o pracy wisi ciągle, ciągle przychodzą nowi ludzie do pracy, ale nikogo się nie zatrudnia bo po co jak przyjdą następni "jelenie" ? to sposób na zysk jednej z firm w mojej miejscowości. I jak mi się wydaje nie jedynej. W żadnym z 4 krajów w jakich przyszło mi pracować, nie spotkałam się z takim chamstwem, brakiem szacunku i wyzyskiwaniem. Polak chce zarobić szybko, bezboleśnie i najlepiej kosztem innych.

Gość tubka
a co oferują Polscy pracodawcy? Same obowiązki , zero praw, zero świadczeń, najniższa krajowa, umowa ustna bądź zlecenie, pracę w nadgodzinach oczywiście za free, praca po 12 h dziennie i brak wolnego, coś pominełam?

Gość taka prawda....
jak to po co? jakby napisali ze proponuja tej osobie ktora spełnia te wszystkie kosmiczne wymagania najniższą dozwolona prawem pensje to nie mieliby chetnych:D

Gość Palihuana
Dobrego pracownika jest jeszcze trudniej znaleźć niż dobrą pracę. A poza tym tych, co prowadzą rejkrutację uczy się, że jak chętny pyta o pieniądze to od razu będzie złym pracownikiem :P

Gość Marilenkaluba74
Najlepiej zeby taki czlowiek w ogole sie o place nie pytal i zeby pracowal za darmo. To tak jakby kandydat ukrywal swoje wyksztalcenie i doswiadczenie. Takich panow z siebie robia a dziady sa i tyle, tylko ktos im to musi wytlumaczyc.

Gość biała mysz
dopóki na jedno miejsce pracy będzie po kilkudziesięciu chętnych sytuacja się nie zmieni, bo i po co....

Gość tubka
sytuacja na rynku pracy jest komiczna. Nic nie wiadomo do ostatniej chwili , zarobki są ukrywane jak najpilniej strzeżona tajemnica. I te ciągłe wymagania - masz studia źle, bo szef nie . Nie masz też źle, bo przecież w firmie na stanowisku dajmy na to pracownika biurowego czy handlowca nie może pracować ktoś po średniej szkole. Wykształcenie nie stanowi o inteligencji, zapale do pracy. Jak aplikujesz na stanowisko to albo masz za wysokie wykształcenie albo z kolei za niskie. Nie masz prawa jazdy? a czy do pracy np w dziale telemarketingu jest ci ono niezbędne?

Gość bukaaa
Nie podają zarobków, bo zwykle pada pytanie "a jakie są pani oczekiwania?" I a nuz kandydat poda mniej niż oni mieli zamiar dać. :o

Gość tubka
no tak masz rację, dać jak najmniej brać jak najwięcej.