Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość coco_

łupież różowy?

Polecane posty

Gość coco_

Witam, błagam Was o pomoc! Wczoraj wieczorem zaczęły mnie swędzieć pojedyncze obszary pod biustem, myślałam, że po prostu coś mnie ugryzło. jednak potem poczułam świąd również na piersiach, w okolicach klatki piersiowej, brzuchu. kiedy stanęłam przed lustrem z lekka się przeraziłam bo na moim brzuchu było kilka pojedynczych czerwonych swędzących punkcików w kształcie kółek, a na klatce piersiowej raczej po prostu coś co bardziej przypominało takie jakby placki. rano obudziłam się ze świądem na szyi i po raz kolejny się przeraziłam bo na całej szyi miałam bardzo swędzące uczulenie. pojechałam do lekarza rodzinnego i tam przepisała mi jakieś tabletki na niby wirusowe zapalenia skóry czy coś takiego + antybiotyk na gardło (bo oprócz tego mam zapalenie gardła). powiedziała, że to może być zwykłe uczuelenie, ale podejrzewała łupież różowy Gilberta. nie słyszałam nigdy o tym więc nie przeraziłam, dopiero kiedy przeczytałam na internecie, że nie ma na to leków, że leczy się to nawet do 8 tygodni i że po kilku dniach wysypka może się rozprzestrzenić a nie znikać to po prostu zachciało mi się płakać. Co prawda do tej choroby u mnie nie pasuje mi to, że przy łupieżu różowym to uczulenie powinno się łuszczyć a mi się nic nie łuszczy, prócz skóry od tego, że spaliłam się na słońcu od opalania, przynajmniej tak myślę, że łuszczy mi się nadal od tego, mimo ze spaliłam się tydzień temu. no i właśnie opalanie - ten łupież ponoć nie występuję w miejscach dotkniętych słońcem. Więc nie wiem co mi dolega. czy to jakieś cholerne uczulenie czy serio ten łupież? dodam, że za 13 dni wyjeżdżam w ciepłe kraje na dwutygodniowe wakacje, jakoś nie uśmiecha mi się paradować w bikini z takim czymś na ciele. co o tym sądzicie? Czy jeśli to rzeczywiście ten łupież to znacie chociaż jakiekolwiek sposoby, aby złagodzić to zaczerwienienie? żeby nie było tego aż tak widać, bo to serio odrażające. PROSZĘ O ODPOWIEDZI!!! :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować