Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fikcjairealizm

Pieniądze/ chrzest

Polecane posty

Gość fikcjairealizm

Witam :) Mam problem bo nie wiem co kupić na chest. Ograniczają mnie środki ale nie aż tak bardzo. Myślałam o czymś w rodzaju maty edukacyjnej ale te bajery już ktoś kupił. Więc nie wiem. Jakiś zestaw ubrań ????

Gość dfpogos
Może jeździk? Syn dostał właśnie jeździk na chrzest, poleżał parę miesięcy, ale potem długo mu służył. :)

Gość nie wiem co to znaczy
kup mu quada lub laptopa za 3 tysiące złotych!! kuzwa juz mam dosyc takich pytan... a co jest potrzebe tak malutkiemu dziecku?? NIC...daj mu jakas skromną opamiątke i wystarczy!

Gość cscas
ja w zeszlym roku bylam chrzestna u brata i dalam 200 zl a jako pamiatke kupilam biblie dla dzieci mysle, ze nie ma co szalec

Gość fikcjairealizm
kup mu quada lub laptopa za 3 tysiące złotych!! kuzwa juz mam dosyc takich pytan... a co jest potrzebe tak malutkiemu dziecku?? NIC...daj mu jakas skromną opamiątke i wystarczy! Po prostu sie pytam ? Bo nie mama dzieci i nie wiem... inni rodzice wiedzą co jest potzrebne. Zresztą diecko to też istota żywa i potzrebuje więcej od ciebie! a jak nier masz zamiaru to nie pisz . Dziękuję.

Gość Hyzia Dyzia
Ile chcesz wydać pieniędzy? Chłopiec czy dziewczynka?

Gość mama chłopca i dziewczynki
zestaw jakiś ubrań, pampersy. jakieś kosmetyki dla maluszka podpatrz jakich używają . albo faktycznie kasa i biblia. nie przesadzajmy z tymi prezentami.

Gość fikcjairealizm
Może jeździk? Syn dostał właśnie jeździk na chrzest, poleżał parę miesięcy, ale potem długo mu służył. No właśnie chę coś takiego żeby tego używała i mama i dziecko. Żeby jak najdłużej korzystać... Myślałam też o czymś takim :http://allegro.pl/bright-starts-hustawka-savana-dream-6963-mod-2011-i1702468837.html może niedokładnie ten sam ale jakis w tym stylu. Chwalą to sobie ludzie . Albo coś w tym stylu :http://allegro.pl/kocyk-z-metryczka-prezent-narodziny-chrzest-roczek-i1705059117.html i do tego na przykład :http://allegro.pl/next-jesien2011-2cz-komplet-kropeczki-3-6m-i1684858667.html :)

jak nie jesteś chrzestną to zależy od ciebie są takie śliczne obrazki http://allegro.pl/grawer-srebrny-obrazek-aniol-chrzest-rocznica-i1703721175.html http://allegro.pl/aniolek-na-chrzest-obrazek-srebrny-grawer-i1707642436.html moj taki dostał i ma nad lozeczkiem slicznie wyglada i bedzie pamiatka na dluzszy czas mozesz kupic piekny album na zdjecia sa takie w sklepach jezdzik tez super pomysl:) ja sie cieszylam z prezentow bardziej niz pieniazkow zwlaszcza takich przemyslanych co wlasnie sluza do tej pory lub zostana na pamiatke dziecku teraz mamy chrzciny ale maz jest chrzestnym to kupilismy małej złoty łańcuszek z przywieszką i wielkiego misia ja uwazam ze lepiej dac prezent niz kase bo wiele maluchow nawet jej nie zobaczy zwlaszcza jak chrzciny sa w lokalu i drogo wychodza ..

a to chłopie czy dziewczynka?? może tez kolczyki złote dla dziewczynki są takie w jubilerskich sklepach po niecałe 200zł i jak poprzedniczk apisała pieluchy, rzeczy co sie szybko zuzywaja super prezent:) my dostalismy 20 opakowań mleka dla małego np i swietnie od innych proszki do prania pieluchy, kosmetyki pielegnacyjne

Gość fikcjairealizm
Też tak myśląlam .Ale już innej kupowałam misia takiego byczego i kjakies ubranka i kaske dawałam ... ;) nieobyta jestem po chrzcinach ;P

fajne te ksiazeczki:) a chusteczki rzecz niezbedna podpatrz jakich uzywaja bo nie kazdy maluszek toleruje wszystkie:) u nas pampersa wogole sie nie sprawdzily tylko bobini niebieskie

Gość fikcjairealizm
Tak, tylko w sumie racja tam wyżej . bo proszku mała nawet nie zobaczy ;p najwyżej że fotkę pstrykną jej. To dziewczynka ;) Dziękuje za rady. Coś tam kupię. Kolczyki chyba odpadają. Nie będą jej uszu przebijać :)

Gość fikcjairealizm
Im chyba Nivea ale to przykład był. Z nivea też są takie zestawy :)

Gość fikcjairealizm
Jeju ! Jak Wy - mamy oparłyście się tym rzeczom??? Nie można się zdecydować tyle tego jest ..... uhh :)

Gość Pomóżcie mi proszę
Radzę ci kupić jakąś pamiątkę. Bardzo ładne są np. srebrne łyżeczki z imieniem i datą chrztu ( ewentualnie też urodzin) lub srebrny bucik albo coś w tym stylu. Nie są to drogie rzeczy ale bardzo ładne i będzie pamiątka. Jak będziesz mieć więcej kasy na prezent to możesz kupić coś co na pewno się przyda jak np. pampersy czy mleko modyfikowane jeśli dziecko takie pije, na pewno za taki prezent mama dziecka będzie ci wdzięczna. Może to być jeszcze pościel do łóżeczka lub np. dogadać się z mamą dziecka i kupić ubranko do chrztu.

Mój synek dostał od chrzestnej srebrny obrazek, matkę Boską z dzieciątkiem i podpisem chrzesnej z życzeniami wygrawerowane, będzie miał pamiątkę, wisi u niego w pokoju. Z huśtawki czy kocyka też bym sie cieszyła. Pieluchy i takie rzeczy codziennego użytku to akurat sami kupujemy , więc osobiście wolałabym, żeby syn dostał fajną zabawkę, huśtawke, kocyk itp. Od chrzestnego dostał zabawkę, też fajny pomysł, bo rzeczywiście teraz jak ma 8 miesięcy bardzo ja lubi. http://allegro.pl/zolw-zlap-mnie-do-raczkowania-pilki-playskool-i1710639194.html

Gość fikcjairealizm
Ehh ubranlko u nas chrzetni kupują :) Te kocyki są fajne i też można dedykację dodać. :) Ta łyżeczka też fajna :) Albo album z odciskiem dłoni :) NO sama nie wiem :)

Gość fghdf
Pamietajcie to ma byc cos na pamiatke dla dziecka nie dla odciazenia rodzicow finansowo. Po latach z sentymentem patrzysz na srebrna łyzeczke z jakims pieknym grawerem, sa tez smoczki ...lancuszki koszt do 100 a pamiatka na lata . nie pamieta sie zabawek, pieluch i takich tam....tylko cos co zostaje-moze byc drobiazg byle zostal schowany przez rodzicow...moja jak byla starsza tez patrzyla na swoje wlasnie takie prezenty z chrzecin -warto

Gość yefwhjbf
Z tych trzech RAMKA Z ODCISKIEM

Gość Chrzest.co
Prezent na chrzest wcale nie musi byc drogi,poszukaj na stronie www.Chrzest.co i napewno znajdziesz coś ciekawego.