Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stoperanka

jak wyglądają przerwy między skurczami w czasie proodu?

Polecane posty

Gość stoperanka

czy tez są bolesne? co wtedy sie czuje, ile trwa taka chwila oddechu i czy faktyznie mozna sie rozluznic gdy nie ma skurczu

Gość antywszystko
ja bylam na glupim jasiu i jak juz wydalalo sie ze zasne to byl kolejny skurcz

Gość tygodnie ciazy
mozna sie rozluznic :) nic nie boli :) a to ile trwaja wyglada roznie u roznych kobiet.

Gość pit z zusu
ja miedzy skurczami nic nie czułam, w nocy przysypiałam nawet, ale potem nie było jak sie odprężyć bo skurcze co 2- 3 min

ostatnich 5 godzin jak miałam skurcze co 2 minuty... zasypiałam na te 2 minuty... naprawde odpływałam! budził mnie ból :o mojego męża też :P jego budził ból ramienia bo miażdżyła go moja ręka :P

Nie są bolesne ale wiesz że zaraz będzie nowy skurcz, a ta wiedza nie sprzyja rozluźnieniu, chociaż po kilkunastu godzinach mi nawet udawało się zdrzemnąć na pół minuty między skurczami :)

Gość Wooly
Przerwy sa coraz krotsze w miare jak nastepuje chwila porodu. Najpierw moga miec pol godziny. potem pol minuty - ale to juz koncoweczka :)Potem mozesz przytulic dziecko :)

Gość poloznaaa
ogolnie skurcze porodowe wygladaja tak ze im blizej samego porodu (im szyjka macicy jest bardziej rozwarta) tym skurcze są częstsze, niestety bardziej boleśniejsze i dłuższe. A gdy skurcz minie, pacjentka nie odczuwa bólu, wtedy powinna się rozluźnic, chwile odpocząc i nabrac sil przed kolejnym skurczem :)

Gość psiuło się!!!
jedna wielka ULGAAAAA, najpierw ten czas bez bólu jest stosunkowo długi, potem skurcze coraz boleśniejsze, a przerwy niestety krótsze. Gdy szyjka osiąga odopowiednie rozwarciei ogólnie poród odopowiedni etap, bóle skurczowe przechodzą w parte, moim zdaniem są mniej bolesne, ale bardziej wyczerpujące. Życzę Ci lekkiego porodu i zdrowego malucha. Jeśli mozesz, skorzystaj ze zieczulenia zewnątrzoponowego, super sprawa

Gość kkkjfhufdhfuhfuhsdfsd
jak tu niby sie rozluźnic? ja jakos nie potrafilam bol jak cholera. a co to minuta czasu nic.

Gość stoperanka
panicznie sie boje bol a nie mam mozliwosci znieczulenia. dzieki za wypowiedzi

Gość kkkjfhufdhfuhfuhsdfsd
ja tez naturalnie i nigdy w zyciu nie bede rodzila naturalnie albo CC albo ZZO

Gość Wooly
"a co to minuta czasu nic" ale bol tez mniej-wiecej tyle trwa, wiec nic to - dasz rade :)