Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stoje przed trudnym wyborem

Jaką szkołę wybrać ?

Polecane posty

Po jakiej mogę dostać dobrą pracę? Jeśli znacie się na rynku to doradźcie mi troszkę.. Skończyłam gim i poszłam do ogólniaka pedagogiczno-psychologicznego. Do końca wakacji mogę się przenieść, tylko nie wiem gdzie. Po ogólniaku chcę iść na studium kosmetyczne/fizjoterapeutyczne bo to moja pasja, albo na studia zaoczne psychologiczne... i do pracy w między czasie. Nie wiem jak mną pokieruje los, bo może w trakcie liceum zafascynuje mnie coś innego, może będę sobie radziła lepiej niż tutaj,nie wiem. Jestem bardziej humanistką,nie lubię ścisłych przedmiotów. Myślę jeszcze o technikum logistycznym ale tam jest rozszerzona matma a ja jestem noga z niej.Jest zapotrzebowanie na logistykow, ale z drugiej strony moja znajoma juz 2 lata bez pracy jest. To jak to jest? Ktory zawod jest najlepszy?Moze sobie poradze w sredniej? A w gim tylko tak cisneli? Z gory dziekuje i pozdrawiam 🌼

Gość Donata00
moim zdaniem powinnaś wybrać klasę z rozszerzonym polskim i językiem obcym ponieważ jak są rekrutacje na studia zawsze liczy się język polski i obcy

Gość kwartnik
powiem zupełnie serio , technikum gastronomiczne :)

Dzięki wielkie za rady, w tym liceum polski jest rozszerzony, biologia tez ale radze sobie , to jedyny przedmiot z ktorego mam solidna 3+. Do gastronomika składałam ale nie przyjeli mnie. Bylo 15 wolnych miejsc i 83 chetnych, wiec zawyzyli prog a z tych przedmiotow mialam slabsze oceny bo myslalam ze sie dostane... do liceum sie dostalam bo mialam same 4 i 5 z rekrutowanych i niestety.. kazdy mowi ze to nie jest zla szkola, tylko ze dlaczego po ogolniaku na kasach siedza?:o