Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilna panna młodaaa

da sie zzorganizowac ślub u wesele w 3 miesiące??

Polecane posty

Gość pilna panna młodaaa

wczoraj moj chłopak mi sie ośwaidczyl i jestem juz narzeczoną :):) chcemy wziąsc ślub i wesele, i nie chcemy zwlekac, czekac rok, dwa czy trzy. Ustaliliśmy 22 - 23 październik. Byliśmy dzis u księdza zaklepac termin, powiedzial co i kiedy mam przyiesc - dokumnety..a teraz pozostale, sala, orkiestra, fotografi, kamerzysta, zaproszenia...masakra nie wiem czy damy radę :/....gosci będzie około 80 osób..moze pare odmówic..nie wiem co jeszcze trzeba zalatwic

Gość da się załatwić i zdążysz
ze wszystkim znajomi zorganizowali ślub w trzy miesiące (bez wesela, bo nie chcieli, za to z eleganckim obiadem dla najbliższych), ze wszystkim zdążyli na czas bądź tylko przygotowana na "życzliwe" pytania w stylu "w którym miesiącu ciąży jesteś??" (znajoma w ciąży nie była, ale co się nasłuchała to jej - ot, polska hipokryzja :-p :-p )

Oczywiście że sie da :) o ile nie liczy sie na jakieś wielkie oszczędności. Tzn wiadomo że tańsze lokale na lepszym poziomie są rezerwowane długo do przodu i można najwyżej mieć szczęście jeśli ktoś np zrezygnuje.

Gość ja tak mialam
da sie w 3 miesiące ale najtrudniej zdobyc sale i orkiestre

Gość normalna nienormalna
hej:) Pewnie, że się da! My mamy ślub i wesele na 130 os. 3 września i mamy już załatwione praktycznie wszystko a zaczęliśmy załatwiać 1,5 mies temu:) Zostało nam jeszcze rozdać zaproszenia, koszula, buty i sprawy których wczesniej się zrobić nie da typu : placki, bukiety, itp:) Pozdrawiam i życzę powodzenia:) aa salę napewno znajdziesz, bo mało ludzi ślubuje w październiku:) w naszej okolicy na październik byly po 3 wolne terminy w co drugim lokalu:) Bużka

Gość normalna nienormalna
aha tylko nie zapomnij że najwięcej problemów i latania jest z kościołem:) po 1 kurs przedmałżeński (chyba, że już macie:), są też organizowane w Gródku i w Starym Sączu weekendowe, bardzo fajne, właśnie z takiego wróciliśmy:) po 2 trzy spotkania w poradni przedmałżeńskiej po 3 Odebrać akt chrztu i chyba jakieś dokumenty z USC po 4 dwie spowiedzi przedślubne po 5 Uczestnictwo w dniu skupienia po 6 chyba 2 spotkania z księdzem :) Uhhh chyba tyle z ważniejszych ;)

da się da - moja koleżanka też organizowała wesele w trzy miesiące :) kamerzystę i fotografa powinnaś znaleźć raczej bez problemu bo jak wcześniej ktoś pisał w październiku mało kto bierze ślub :P chociaż my nawet idziemy na ślub w listopadzie jeśli będziesz kupować suknie zacznij od niej najpierw bo w salonach mówią że najkrótszy czas realizacji to 3 miesiące

Gość no najgorzej to sala
bo te trzeba rezerwowac z wyprzedzeniemm, a cala reszta to spokojnie mozna w 3 miechy.

powinniscie zaczac od sali lub restauracji - w zaleznosci czy chcecie wesele czy obiad i dj lub zespol - reszta to szybko, tylko z tym moze byc problem. no i suknia - jesli chcesz szyc to juz powinnas zamawiac my sale i dj zarezerwowalismy niecale pol roku wczesniej - reszta to kwestia wlasnie 3 m-cy

Gość Aleksandra bis
Oczywiście, że się da i na pewno wszyscy będą zadowoleni: http://tnijurl.com/3b3642d96b94/ to jest świetny pomysł.......powodzenia, pozdrawiam

Gość Miraculum5
Da się i w miesiąc :D Trzeba mieć po prostu szczęście, bo najciężej dograć terminy sali i orkiestry/dj'a. Ale wydaje mi się, że październik nie jest zbyt popularny na śluby, więc nie powinniście mieć większych problemów :) Gratuluję i życzę powodzenia :)

Ślub by się dało jeszcze załatwic, ale z weselem może byc juz nieco trudniej... i ciężko bedzie pogodzic załatwianie spraw kościelnych z weselnymi... ale dla chcącego nic trudnego :)