Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meeeeerrrrida

czy noworodek moze spac ze mna w lozku?

Polecane posty

Gość meeeeerrrrida

czy musi w lozeczku? jak to u was jest

Gość spijcie jak wam wygodniej
nie ma reguły. Mlode ( np zwierzeta) zawsze spia blisko matki, to natura. My ja troszke zmieniamy,ale dla wygody, nie z musu.

ze mna spał do 4 tyg, bo chciałam się nacieszyć bliskością. A po miesiacu wyprowadziłam go do łóżeczka, po mojej stronie łóżka.

Moja corcia pierwszy tydzien ze mna spala bo caly czas ssala cycusia, ale potem dla bezpieczenstwa spala w kolysce obok naszego lozka! Teraz ma rok i spi w koncowce naszej sypialni we wlasnym lozku:)

moj (4lata) i moja(5 mc) spali najpierw w wózku przy moim łóżku, czasem w nocy zdażylo się ze musialam ich wziać do siebie i spac do rana. do 3 mc spali w wozku pozniej przenioslam ich do drugiego pokoju do łóżeczka - i elektroniczna niania :)

Gość meeeeerrrrida
bo ja nie mam gdzie dac to lozeczko a nie chce zeby polozna sie przyczepila

Gość meeeeerrrrida
wogole nie mam lozeczka

Ja przez pierwsze trzy dni spałam z córką, potem stwierdziłam, że to bez sensu i mała powędrowała do swojego łóżeczka, które stało zaraz obok naszego. Tyle, że wstawałam w nocy co pół godziny, bo mimo że mała spała, to ja ciągle sprawdzałam, czy oddycha :)

Gość ja ci poradzę kup ssobie używa
położnej powiedz że masz turystyczne i składasz na dzień i chowasz żeby ci nie przeszkadzało:)

Gość meeeeerrrrida
a jest takie? moze kupie

Gość kasica......
Może spać ale odgrodzony wałeczkiem koca lub sa takie specjalne wałki (można zamówić przez allegro). Najważniejsza jest higiena mijsca w którym będzi espało maleństwo czyli wiadomo że czysta i osobna podścióła (prześcieradełko, bawełniany kocyk itp) i nie wolno przykrywać malca nawet do pasa żadnymi dorosłymi kocami czy pościelą, najlepiej jak zapakujesz malucha w maleńki śpiworek i położysz na czystym kocyku noi zawsze dbaj o odstęp. Ja właśnie tak spałam z moim dzieckiem do miesiąca czasu od porodu i położna nie miała zastrzeżeń tyle że dała mi właśnie te rady które ja teraz tobie:)

Gość ja spałam w jednym łóżku
z dzieckiem i mężem. meeeeerrrrida - położna do niczego się nie może przyczepić, ona Ci tylko może doradzić. Głównie powie Ci o pielęgnacji malucha i karmieniu piersią. Jej nie płacą za kontrolę! Niczym się nie przejmuj! :-)

mój ma 3,5 miesiąca, śpi ze mną od poczatku , próbuję uczyć do łóżeczka ale pośpi w nim 3 godziny i się budzi bardzo żywy.Więc chcąc czy nie biorę do siebie,wtedy wtula mi głowę w piersi i zasypia odrazu.prędzej czy później będzie musiał iść do siebie :)

Gość akacja111
tak :) polecam :) dzięki temu nie wiem co to znaczy nieprzespana noc z powodu dziecka :)

Moja starsza na początku spała z nami, tzn po kąpieli kładłam ją do łóżeczka, spała do północy a potem z własnej wygody brałam ją do cyca na leżaco i usypiałam i tak do rana - kiedy już męczyło mnie spanie razem i chciałam ją odzwyczaić to ona wogóle nie chciała sama spać, i mieliśmy straszny problem z przetransportowaniem jej do swojego łóżka - to była tragedia. Teraz druga (ma 4,5 miesiąca) od początku śpi w kołysce koło naszego łóżka, w nocy karmie na siedząco i odkładam do kołyski i jest to o wiele lepsze dla wszystkich (dla mnie, dla męża i dla niej) sporadycznie jak się obudzi koło 5 rano to biorę ją do siebie.

akacja to też zależy jak często dziecko się budzi, bo teraz przy drugiej ja się bardzo wysypiam - od początku praktycznie zasypia ok 21 i budziła się na cyca ok 2-3, teraz to już czasem śpi ciurkiem do 5-6.

Mój spał z nami przez pierwsze trzy tygodnie. Później z bólem, ale przełożyłam go do łóżeczka po mojej stronie i karmiłam na siedząco w nocy. Na początku zresztą nie umiałam w ogóle karmić na leżąco, a i te4raz nie przepadam za tym. Teraz budzi mi się około 4-5tej i czasami go biorę do siebie, ale chociaż to super jak taki maluszek się w Ciebie wtula, to ja się jednak żle wtedy wysypiam, więc raczej tego nie nadużywam. Przytulam go dużo przy innych okazjach.

Gość jjtyjjtjy
My spaliśmy z córeczką przez kilka jej pierwszych miesięcy życia. Gdy przestaliśmy mieścić się na tapczanie w trójkę, przełożyliśmy ją do łóżeczka ustawionego pzy naszym tapczanie. (W łóżeczku sypiała tylko od czasu do czasu w nocy, i często w dzień.) Sądzę że być może dlatego nasza mała jest taka spokojna, pewna siebie i ma mocny sen. Ot, pewne siebie, bezpieczne, kochane dziecko. A, przełożenie na stałe do jej łóżeczka odbyło się bezproblemowo.

Gość ja ci poradzę kup ssobie używa
jest fajna sprawa, są takie od noworodka wzwyż, ja mam oprócz drewnianego i powiem ci szczerze że teraz nie kupowałabym drewnianego tylko od razu turystyczne/kojec

Gość meeeeerrrrida
wy wiecie tyle o dzieciach ze az mi wstyd :) dzieki za rady