Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olejek rycynowy - wypic?

Olejek rycynowy na poród. Proszę o pomoc.

Polecane posty

PRZEPRASZAM, ŻE TAK DŁUGO. :P Jestem już po terminie, mój lekarz mi powiedział, żebym tydzień po terminie się zgłosiła do szpitala (czyli w sobotę) jak nic się nie będzie działo i, że wypisał mi skierowanie. Teraz zaglądam w książeczkę a tam nie ma skierowania. Myślę sobie - dobra, nie mam siły już na chodzenie, mniejsza ze skierowaniem, może przyjmą mnie bez. Dzwonię do szpitala i położna mi mówi, że w sobotę bez skierowania to nie bardzo i podpowiedziała, żebym w piątek po południu przyszła i wtedy lekarz, który będzie na dyżurze zdecyduje czy mnie zostawią już w szpitalu czy nie i że nie będą wywoływac jak będzie ok, tylko będą mi 2x dziennie robic ktg. I teraz tak sobie pomyślałam, że jak jak ja mam tam 3 tygodnie leżec..:o Bo pewnie do następnej soboty nic nie będą robic, a później może się zdecydują na wywoływanie i nie wiadomo ile to potrwa, a później jeszcze z maluszkiem te 3 dni, a w razie jak coś się dzieje tydzień. I już widzę jak tam leżę 3 tygodnie....:o No i czytałam o olejku rycynowym. Że pomaga i strasznie mnie to kusi. Czy któraś z Pań go używała i faktycznie pomaga? Nie mam już siły, jestem zdesperowana i bardzo chciałabym już urodzic. Nie wiem czy to do końca bepieczne? Z tego co czytam, to bezpieczne i efekty rewelacyjne. Mój lekarz mówi, że jestem już całkiem gotowa do porodu. Jedyne co to szyjka zamknięta.. :o No i nie wiem już co mam robic, zdecydowac się na ten olejek? Chciałbym już urodzic... :(

olejek rycynowy oczysci Ci jelita co moze spodowodowac skurcze bo zrobi sie "luzniej " w jelitach...sex pomaga najbardziej w takich sytuacjach ,jesli lekarz nie ma przeciwskazan.

olejek rycynowy stosuje sie na przeczyszczenie. Jesli pobudzi Ci skurcze jelit to moze tym samym przyspieszyc poród. Skoro czytalas, ze kobiety tak robią, to moze sprobuj? W kazdym razie ja go uzywam tylko na poprawe kondycji rzęs i paznokci ;)

Dzięki za odpowiedzi:) podnoszę jeszcze :)

Gość daj spokój z tym olejkiem
do piatku jeszcze daleko, a 3 tygodnie na pewno nie będziesz czekać. Dla przykładu powiem ci, że poród przyjdzie nagle ni stąd ni z owąd :) Ja w piatek byłam jeszcze w pracy, (było tydzień po terminie) a w sobotę w nocy obudziły mnie skurcze. Zebrałam się z mężem i pojechaliśmy taksówką do szpitala. Tam mnie zbadali i wysłali do domu, bo na pewno za tydzień urodzę.. No to wracałam do domu, a w drodze powrotnej odeszły mi wody :( Więc wróciłam i przed północą urodziłam :)

Gość kasica......
Ja w 42 t.c dostałam zalecenie wypicia łyżki stołowej oleju rycynowego z łyżką mocnej kawy i po kilku godzinach zaczęły się skurcze. Polecam

ja zażyłam z efektem jak najbardziej pozytywnym! w niedzielę zażyłam, po kilku godzinach odszedł czop, w nocy zaczęły mnie boleć plecy (po wszystkim się zorientowałam, że to już zaczynały się skurcze) i pojechałam do szpitala! wcześniej oczywiście pytałam swojej położnej czy mogę to wypić i powiedziała, że nie zaszkodzi, najwyżej dostanę rozwolnienia. wypij z jakimś kwaśnym sokiem, chlup na raz :) powodzenie!

Gość ja wypiłam buteleczke oleju
rycynowego i nic, tylko przeczyściło mnie. Na drugi dzień wypiłam drugą i po pewnym czasie zaczęło się :) urodziłam szybko, pierwszy poród i trwało wszystko niecałe 2 godziny :)

Gość ja wypiłam buteleczke oleju
też już byłam po terminie

Gość Ania80000011
guzik pomaga. Najlepszy jest sex :) Ja się bzyknęłam i po paru godzinach na porodówce byłam

Gość akacja111
A nie możesz zwyczajnie poczekać aż poród rozpocznie się sam? Do szpitala się zgłoś co najwyżej na zapis KTG (ewentualnie USG) i wracaj do domu bo tam nic nie ma ciekawego do zwiedzania :( Nigdy nie rozumiem kobiet, które przesiadują w szpitalu po tym niby magicznym "terminie porodu".

jak najdalej od tego dziwnego sposobu!!!ja tez bylam po terminie,postanowilam wypic ten olej,to miala byc taka moja "ostatnia szansa" na samoistne wywolanie :) poza biegunka,ktora mialam cala noc i bolem brzucha,ktory ze skurczami porodowymi nie mial nic wspolnego, nic nie zdzialal. tez mialam zamknieta szyjke,w rezultacie urodzilam w 42tc przez cc

akacja111 A myślisz, że ja tam z własnej woli będę siedziec? :o Ja jak miałam za wysokie tętno (w ciąży) to leżałam ponad tydzień w szpitalu, chociaż po jednym dniu wszystko było już ok, z ciążą wgl problemów nie było to nie chcieli mnie wypuścic tylko robili mi ekg raz dziennie a reszte dni leżałam i gapiłam się w ścianę :o Ordynator mi powiedział, że on nie weźmie na siebie w razie jakby coś się stało odpowiedzialności, bo później po sądach się ciągac nie będzie, więc mnie jeszcze nie wypisze. Wypisałam się na własne życzenie. W tym samym szpitalu bd rodzic i już się szykuję na powtórkę rozrywki. :o A pozostałym Panią dziękuję za odpowiedzi :) 🌼 Zdecydowałam się i jutro wypiję ten olejek. Dziękuję :)

Gość kasica......
Autorko mieszkam w Austrii i ten przepis dostałam z szpitala w którym co trzy dni chodziłam na KTG i przepis dokładny to: łyzka stołowa oleju (nie więcej) i łyżka stołowa mocnej kawy albo łyżka stołowa mleka. Ten przepis i naklejkę na pamiątkę mam wklejoną w książeczkę matki i dziecka:) więc to nie jest jakaś zła mikstura ale pamiętaj że nie cała buteleczka tylko łyżka;). Powodzenia i szybkiego porodu i śliczego zdrowego dzidziusia życzę:)

kasica...... Dziękuję :). A w ile po wypiciu zaczęłaś rodzic? :)

Gość kasica......
Wypiłam popołudniu ok 17tej a dokładnie pamiętam że o 1.25 w nocy zaczęły się pierwsze bolesne skurcze i urodziłam o 12 tej w południe .

Dziękuję za odpowiedź :) 🌼

Gość alenkaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Tez moge powierdzic skotecznosc. Tylko jedna rzecz jest wazna-jesli dziecko nie jest jeszcze gotowe to tylko skonczy sie na skorczach. PS u mie sex nie zadzialal. Wypilam 2 lyzki stolowe olejku ok 18 a skorcze mnie obudzily okolo polnocy. Powodzenia i daj znac jak bylo;)

Witam ponownie:). Mąż mi dzisiaj kupił olejek, ale postanowiłam jutro z samego rana wypic. Czy pije się go na czczo, czy to nie ma znaczenia? :)

podnoszę :)

A i zdecydowałam, że wypiję wg przepisu kasicy :) Z łyżką mleka (kawy nie mogę, bo mam ciśnienie w ciąży strasznie wysokie) i teraz się zastanawiam czy mleko ma byc zimne, letnie a może gorące? No i czy pic na czczo? Podnoszę :)

Gość siedząc w berecie na parapecie
powiem ci tak - dzieciak jak sam zechce to wylezie ja próbowałam wszystkich znanych metod - seks, spacery, schodzenie ze schodów, olej rycynowy, masaż brodawek, masaż Shiatsu, mikstura położnych (mieszanka ziół i przypraw) i nie pamiętam co tam jeszcze a i tak urodziłam w 43 tygodniu, jedyny plus był taki, że po tych zabiegach mój poród trwał dwie godziny od pierwszych skurczów, w tym może z pół godziny bólu

siedząc w berecie na parapecie - Dziękuję za wpis, ale pytanie było inne. ;)

Gość siedząc w berecie na parapecie
nie ma znaczenia jak i z czym wypijesz ten olej, on się nie wchłania przewodu pokarmowego, te dodatki są tylko dla zabicia paskudnego smaku, a nawet nie tyle smaku, co uczucia

Gość fsdgsdgr
wiesz co ci powiem : wypilam olejek w 39 tygodnoiu szyjke mialam otwarta na 4cm i nic nie pomoglo a dostalam takiej biegunki ze myslalam ze mi tylek odpadnie 40 tygodniu podloczyli mi kroplowke na skurze i zrobioli lewatywe zeby przyspieszylo porod i co ., i nic urodzilam 4 dni po terminie samo poszlo odeszly wody porod trwal do polgodziny nie ma co przyspieszac jak dziecko nie jest jeszcze gotowe a takie sztuczne wywolywanie to stres dla dziecka nie pij nic poczekaj

Ja jestem w 39tc i w zyciu bym sie nie zdecydowala na picie jakiegos olejku :P po prostu bym sie bala. Dziecko jak bedzie gotowe to samo wyjdzie. Pozdrawiam i zycze latwego porodu.

Gość Karolcia1985
Ten przepis który podała Kasica miałam i ja od swojego lekarza i taką miksturę pije się po terminie porodu (u mnie 41 t.c) Dodatki typu mleko czy kawa a nawet wódka (tak tak wódkę też zaliczają do przyśpieszaczy porodu) dodaje się faktycznie po łyżce stołowej i nie jest to tylko dodatek smakowy i łagodzący ale ma konkretne działanie, zwłaszcza kawa i wódka. Ja dostałam nastepujący przepis : Łyżka oleju rycynowego, łyżka wódki i miałam to wypić wieczorem po posiłku. U mnie poskutkowało po 4 godzinach a po 9 godzianch łącznie urodziłam córkę. Autorka jest już chyba po terminie? Czasem lepiej przyśpieszyć bo ilość wód płodowych maleje i nie ejst to komfortowe dla dzidziusia, ja miałam pod dostatkiem wód ale termin był według lekarza najwyższy i udało się a tak chodziłabym jak ta słonica na to ktg i męczyła siebie i dziecko. Ja również mieszkam za granicą.

Właściwie to myślę, że nic mi nie będzie po łyżce kawy. :) Czy kawa ma byc gorąca, czy zimna?

Gość Gosiaczkowo
ja nie piłam, ale jakbym miała rodzić latem to wolałabym w nocy, więc wypiłabym po południu skoro zazwyczaj działa po kilku godz.

Gość kobieto!
Zdecyduj że się a ty ciągle podnosisz i podnosisz jakby co najmniej o truciznę chodziło. To tylko olejek rycynowy i jak jesteś po terminie to możesz spokojnie wziąć . Jak ma zadziałać to zadziała (dziecko gotowe jest już tak czy tak do drogi) a jak nie zadziała to nic nie ryzykujesz. Weź się w końcu napij tego cholernego olejku urudź to dziecko i daj już spokój .