Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olejek rycynowy - wypic?

Olejek rycynowy na poród. Proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość lkslkspoks
Autorko widać że nie znasz się na rzeczy a słuchaśz tych co butelkę wyduldały i dziwią sie że starkę dostały. Po pierwsze olej rycynowy podaje się w małej ilości i co najwyżej pójdziesz do toalety na normalną sprawę taką jak dotychczas ;) a po drugie to faktycznie ne jest trucizna a na dziecko nie działa niekorzystnie . NIby chcesz a boisz się , takie mam wrażenie , wiesz bać to sie jeszcze będziesz ale mieć problem czy wypić olejek rycynowy?:D i czy z imną czy z gorącą kawą to obojętne to są durne pytania bo jak zaparzasz kawę to niby jak ma być zimna a skoro popołudniu oljek to jak masz być naczczo. Najlepiej z wódką bo wtedy efekt szybszy , nie upijesz dziecka ani mu nie zaszkodzisz bo dodajesz łyzkę stołową ten jeden jedyny raz ale kawa też dobra. Powodzenia

Gość lkslkspoks
Autorko jeżeli jeszcze to przeczytasz to radzę wypić ten olejek z ciepłym mlekiem (ne gorącym al dobrze ciepłym) i skoro rano to na czczo też możesz. Na efekt możesz poczekać kilka godzin a jeżeli nic się niestanie to na nastpępny dzień rano wypij ponownie taką samą ilość. Próbuj bo zawsze zdrowsza ta metoda niż wymęczony organizm po oxy. Ja miałam oxy bo nie posłuchałam lekarza żeby sprowokować olejkiem (tu gdzie mieszkam w dsłownym znaczeniu ta mikstura nazywa się koktailem na bóle;) ) , bałam się bo nie chciałam tak naprawdę prowokować bóli ale gorsza była prowokacja w szpitalu przez położne, lepiej u siebie w domu.

lkslkspoks - Dziękuję Ci za odpowiedź, właśnie o takie konkretne informacje mi chodziło! :D 🌼 🌼

Gość matko boska żałosna
mi położna odradziła olej rycynowy gdyż przeczysza nie tylko matke ale może przeczyścic i dziecko (wydali smółkę) a skurcze mogą ale nie muszą się pojawic... chyba nie chcesz żeby dzieciątko pływało w swoich odchodach? zakładam, ze wiesz, ze to niebezpieczne

Gość milordinia
czekałaś tyle to i 3 tygodnie poczekasz. Nie boisz sie ,że zaszkodzisz dziecku?

Gość olejek rycynowy
Ale głupotę ktoś puścił. Jak niby olejek ma zadziałaś na płód i go przeczyścić skoro olejek działa jedynie doraźnie ma matki organizm! Mnie lekarz powiedział że olejek nie oddziaływuje w żaden sposób na dziecko! Smółka zawiera wszystkie elementy ktróe dziecko połknęło z wód płodowych , tak więc są to resztki wszysktiego co go otaczało włącznie z jego skórką natomiast nie jest to szkodliwe i trujące dla malucha to że mówi się że jak w wodach jest smółka to niebezpieczne z tego względu że maluchy puszczają smółkę również wtedy kiedy są niedotlenione i obecność smółki jest tego objawem ale nigdy smółka sama w sobie nie zagrozi dziecku. Moja siostra miała zielone wody płodowe (dzidziuś wydzielił smółkę) i był to efekt stresu malucha bo miała prowokowany poród oxytocyną ale nic się maluchowi nie stało gdyż jak mówię smółka sama w sobie nie zaszkodzi.

CO Wy mi tu wypisujecie, że jak czekałam tyle to jeszcze poczekam? pfffff :o No nie wytrzymam. :o A po za tym, jutro zaczynam 42 tydzień - chyba już czas najwyższy na poród.

Gość Autorko....
Jak się nie odezwiesz to znaczy że dzidziuś blisko a jak nie dało skutku to daj znać:) bo sama zastanawiam się nad wypiciem a jestem w 41 t.c

to moze ja sie wypowiem;)..... wiec tak w pierwszej ciązy rowniez przenoszonej bałam sie tych specyfikow.... nie probowałam....zero rozwarcia oxy nie pomogla skonczylo sie cc....... teraz 3 lata pozniej kolejna ciaza znow przenoszona:) znow bobas okolo 4 kg :)....... termin minal i nic..... dzis bylo mi juz tak ciezko...mowie sobie.....trudno probujemy, w aptece koszt olejku to 1,60 zl :) ....... i wypilam dwie lyzki wymieszane z cola dodatkowo obok mialam szklane czystej coli na popicie i powiem wam ze nawet smaku nie poczułam:) wypiłam go przed 15.... jest 22:45 a u mnie nic....... nie ruszyło.... tzn bylam w kibelku ale nic nadzwyczajnego tak jak codziennie o tej porze....... zadnych boli brzucha ZERO.........czegokolwiek........ wiec jak dla mnie to dziala na zasadzie jak faktycznie dziewczyny juz gotowe z rozwarciem itd itp to moze i zadziala tak jak dla innej bieganie po schodach,.... mnie nic nie rusza ......i znow pewnie CC :) takze ja go generalnie ni epolecam

Gość Ludzie na łeb upadli
Ze mną na patologi ciązy leżała taka wariatka co sie porodu doczekać nie umiała. Twierdziła że już jest "przeterminowana". Robiła wszystko co szło, żeby przyspieszyć sobie poród - siostra jej poradziła wypić olejek rycynowy wymieszany z szampanem i sokiem pomarańczowym - laska wypiła tej mieszanki ponad litr, a wieczorem srała za przeproszeniem jak niewiem co... tyle jej to pomogło... za dwa dni poszła na wywołanie - pół dnia chodziła po porodówce czekając na skurcze i nic, oksytocyna nie zadziałała i wróciła do nas na oddział patoligii... za dwa dni znów poszła na wywołanie i wkońcu urodziła... Ja nie wiem skąd ludziom się wzięło, że olejek rycynowy przyspiesza poród jak od wieki wieków wiadomo że pomaga sie wysrać jedynie :D

Gość Ludzie na łeb upadli
Rozwarcie było, ale odbytu :D :D :D

Ja wczoraj wypiłam dwie łyżki , przez całą noc miałam skurcze które przeszły ale odszeddł mi krwisty czop dzieki temu i lekarz powiedział że szyjka sie zmiekcza i ze poród powinien byc do około 48 h, także napewno coś ten olej daje.... jestem po terminie próbowałam wszystkiego, chodziłam nawet na intensywne 15 km spacery i nic.... Myślę że mozna spróbowac...

Gość olejek rycynowy
Witam. w 38 tyg moja gin powiedziała mi że moja macica jest jeszcze zamknięta :( teraz jestem w 39tyg i zastanawiam się nad wzięciem tego olejku rycynowego czy to nie zaszkodzi dziecku?? prosze o odp :)

Gość JUżpo
Hej. termin miałam na 11go października dzidzia przyszła na świat 15go, więc już 4 dni po terminie, jednak nie wiem czy tak by się stało gdyby nie olejek rycynowy. 18.00 14go października - 3 łyżki oleju popite mlekiem 23.00 częste latanie do toalety 2.00 15go października regularne skurcze co dwie minuty, mało bolesne, wizyta na ktg, brak rozwarcia, wracamy do domu 5.00 skurcze mega bolesne, regularne 8.00 lądujemy na porodówce z 6 cm rozwarciem 9.05 Mala jest na świecie!! Nie wiem czy to zdziałał olejek, ale wzięłabym go bez wahania jeszcze raz, gdyby była taka potrzeba :)

Gość zamknięta macica...
padłam

Gość happy mamy
witam, jestem mamą od dwóch miesięcy pięknego i zdrowego synka. Mam doświadczenie z olejem rycyjnowym, podchodziłam do niego trzykrotnie i za trzecim razem poskutkowało; tak więc, byłam dwa dni po pierwszym terminie wypiłam dwie łyżki oleju z sokiem pomarańczowym i nic... zupełnie , nawet brzuch nie bolał jak na rozwolnienie. spróbowałam po dwóch dniach, lekkie skurcze ale przeszły po godzinie. wreszcie w akcie desperacji pomyślałam do trzech razy sztuka , wypiłam w takich samych proporcjach jak wcześniej, było to ok. 18stej, o 22.30 odeszły mi wody, nie jakoś spektakularnie, powoli zaczęły się sączyć, więc ze spokojem pozbierałam swoje rzeczy, zaczęły się skurcze, i ruszyliśmy do szpitala. Byłam na miejscu o 2 w nocy, urodziłam o 6.10:) i tak to wyglądało z tym olejkiem. Piszę bo wcześniej sama dużo czytałam , wahałam się czy wypić czy nie, więc dziewczyny - na pewno nie zaszkodzi:)

Gość hgdysiksn
Olej rycynowy ma znaczenie, skoro przykladowo dziewczyna cierpi na bolesne okresy, ma przy okazji klopoty z wyproznianiem i odwrotnie, to cos w tym musi byc. Na chlopski rozum, skoro po wyproznieniu, lzej przechodzi sie krwawienie (nawet tylko pierwszy dzien), to podobnie moze byc tez z porodem a konkretnie z ludzaco podobnymi skurczami. Nie lubie takich osob, co g... wiedza, a krytykuja jak leci. Troche doksztalcenia i to niekoniecznie u pierwszego lepszego konowala, ciotki, czy przyglupiej kolezanki. Pewnie czesc z was wzdryga sie na mysl o zrobieniu siku, czy kupy na porodowce:)

hehe to ja wyżej i sie czytam i smiac mi sie chce no tak były skurcze po olejku nawet bardzo bloesne było nawet krwawienie ale ponoc własnie tak działa, tylko poród nie postepował... próbowałam 3 razy to pic- za kazdym razem bolesne skurcze ale porodu ni widu ni słychu wkoncu i tak wywołali mi oxy i mam zdrową cudna córcię a olejku na poród juz nie polecam... chyba ze hccecie miec bezproduktywne skurcze.

Gość sześciorodka
Hej ja bede rodzic poraz szósty tez mysle o przyspieszeniu olejkowym bo poprzednio sexs, spacery i schody nie pomogły a w 42 tygodniu synek urodził sie po oksytocynie i przebiciu pęcherza. Z doświadczenia wiem ze kazda ciaza i porod innaczej przebiega bo poprzednie byly w terminie ale to były dziewczynki wtedy sporo pomagało mi skakanie na dużej piłce. Teraz nie było widac kto bedzie termin sie zbliża i nam juz dosc wiec chyba spróbuję z tym olejkiem najwyżej trochę mnie pogoni i nic sie nie ruszy a skurcze zawsze sa dobre nawet jesli mało skuteczne bo przygotowują do porodu i potem jest łatwiej. Znalazłam taki przepis na miksture 2-3 łużki oleju rycynowego 100-250 ml mleka 1banan 1 cukier wamiliowy Wypić w ciagu godziny. Zobacze moze cos przyspieszyc a jak nie ti bede z mężem próbować przyjemnej metody a po paru dniach znów zażyje miksturke. Pozdrawiam wszystkie rodzące i powodzenia

Gość gość
Ja w 40 tyg ciąży wypiłam 2 łyżki oleju rycynowego o 11 potem 2 łyżki o 17. Popiłam mlekiem. Nie spodziewałam się cudu. Poszłam spać O godzinie 1.30 obudziły mnie skurcze co 5 minut. Poszłam się umyć i ogolić. Skurcze coraz silniejsze były. O godzinie 2.40 byłam w szpitalu. Na izbie przyjęć miałam pełne pozwarcie Na wózku biegiem na porodówke, na porodówce byłam o 3.00 ze skurczami partymi Synek urodził się o godzinie 3.05. Waga 4100. 10 punktów APGAR. PS. Nic mnie nie przeczyściło.

Gość gość
ja urodzilam w 15 min po wypiciu rycyny. ale to bylo 2 dzicko wiec nie wiem czy to rycyna miala wplyw na szybkosc porodu.

Gość gość
Moja żona była półtora tygodnia po terminie i nic się nie chciało ruszyć mimo podawania w szpitalu środków na wywołanie porodu. Koleżanki z sali sugerowały by dać lekarzowi w łapę to podadzą porządny specyfik i urodzi. Postanowiliśmy jednak spróbować olejku rycynowego. Wypiła małą buteleczkę olejku około 19-tej. Od 20-tej siedziała na muszli i musiała się mocno trzymać by nie odlecieć tak ją czyściło :) O godzinie 1:40 urodziła zdrowego synka.

Gość kamyczek00
Witam was dziewczyny. ja dziś wypiłam ten magiczny olejek. dokładnie o 15stej. do tej pory czekam na efekty. prócz lekkiej biegunki(2 razy w toalecie) i lekkich nieregularnych skurczy nic się nie dzieje. jestem w 38tyg 3 dni ciąży. mam zamiar za 2 godz powtórzyć dawkę. mam nadzieje że w końcu coś mnie ruszy. a próbowałam już wszystkiego-dosłownie. to moja 3 ciąża i powinno być szybciej a tu guzik

Gość gość
Ja chyba sprobuje lyzki oleju z lyzka kawy. A noz pomoze :)

Gość gość
Ja wypilam dzisiaj rano na czczo dwie lyzki popilam woda. Przeczyscilo mnie delikatnie 2 razy i nic poza tym. Do tego pije napar z lisci malin i majeranku. lipa. Jutro mam wizyte u ginka zobacze co mi powie.

Gość gość
Dziś mija mi termin porodu.Postanowiłam wiec o 12 w południe wypić 1 łyżkę olejku z 1 łyżką kawy.Już o 12:40 byłam na kibelku(rozwolnienie).Zobaczymy co będzie dalej się dziać.Dodam że szyjkę ma zgładzoną i rozwarcie na 1 palec.

Gość oleisty posmak
O 12 dwie lyzki oleju z pol szkl mleczka. Jest 18 i ani wizyty w kibelku ani jednego skurcza. Czekamy. Jutro powtorka moze z wieksza dawka.

Gość gość
Witam! Mam pytanie..jestem po terminie i czytałam trochę na temat wywoływania porodu olejkiem rycynowym..stosowałyście? pomógł? a co jeśli go wezmę - muszę wtedy w szpitalu mówić że go brałam?

Gość gość
nie pomógł, ale przeczyszczenie jelit nie zaszkodzi ;p a nóż u Ciebie zadziała