Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bermon3

mój kot nie pije wody

Polecane posty

Gość bermon3

Kot ma 2 i pół roku. Wykastrowany. Niedawno był w szpitalu. Miał kłopot z nerkami i z pęcherzem. Teraz jest już lepiej. Niestety po powrocie z kliniki nie chce jeść karmy dla kotów, suchej, którą przed bardzo lubił i nie pije wody. Karmy suchej - nie, wody - nie, natomiast szyneczkę, mleko lub śmietankę chętnie. Wiem, że nie powinien jeść w nadmiarze takich rzeczy, ale co mam zrobić skoro nic innego nie chce? Daje mu też kocią karmę w galaretce. To ewentualnie zje. Martwię się, żeby się nie odwodnił. Ktoś ma jakąś radę?

Gość gfdg
Nie dawaj mu szynki, bo jest za slona dla zwierzat. Lepiej jakies miesko surowe, wolowine, piers z kurczaka. Koty to uwielbiaja. A wode moze pije, ale ie zauwazasz Koty duzo nie potrzebuja, pija raz na dwa dni, ale pilnuj zeby mial ta swierza wode w miseczce. No i chyba powinienes isc do weta i mu powidziec co cie trapi

Gość bermon3
Nic innego od kilku tygodni nie robię, tylko odwiedzam weterynarza. Właściwie nic konkretnego mi nie mówi. Tyle, że powinien pić. Sądzę, że jak nie będzie pił więcej niż te kilka chlipnięć mleka to zakończy się kroplówką. Może do tej mokrej karmy doleję wody? Mam też własne przemyślenia na ten temat. Mój kot po pobycie w klinice ma być może jakiś uraz. Ponieważ był tam bardzo zestresowany nie chciał jeść i karmili go na siłę. Sądzę, że karma kocia przypomina mu pobyt w szpitalu. Może coś jest na rzeczy.

Gość maselkogdansk
kup arbuza pokrój i daj kotu zjeść jak nie pije a zje arbuza to się troszkę nawodni. koty lubią jeść arbuzy zaufaj mi np ten zobacz jak pałaszuje: http://www.youtube.com/watch?v=y8aVbdmNj7s

Gość bermon3
Dziękuję za filmik:) spróbuję, może faktycznie pomoże...

Gość najlepiej się zapytać/,,.
hmm a czy arbuz jest dla kota wskazany? nie zaszkodzi mu?? bo cukier dla zwierząt nie jest raczej dobrym roziwiązaniem...a spróbuj wode z kukurydzy :) moje uwielbiają :) ważne zeby jadł "mokre" jedzenie to z galaretką. mój jak był po operac ji i tez nie piłza bardzo to wet sie [ytał czy "mokre" jadł i jak tak to dobrze, bo tam tez jest woda, chyba ze na prawde nic to idz do weta i moze trzeba mu kroplówke dać,

Gość bermon3
Sikanie wskazane, nie chciałabym żeby się znowu męczył.