Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicjatakajednaaa

mam 16 lat i nie mam okresu

Polecane posty

Gość Alicjatakajednaaa

były nieliczne plamienia rok temu.. piersi też prawie brak, brak talii , chłopięca sylwetka , rysy mam dosc dzieciece jak dziewczynka :( powinnam już isć do ginekologa? moja mamatwierdzi ,że jestem jeszcze niedorosła i przyjedzie czas, ale jak patrze na moje koleżanki to sa już kobiece choć z sylwetki i maja okres :(

Gość Alicjatakajednaaa
mamie nie pokazalam ale ni ogonek z przodu wyrasta

a kiedy bedziesz "dorosła"???16lat to dośc pozno jak na dostanie pierwszej miesiaczki skoro miałas jakies plamienia, to może coś sie dzieje a juz z pewnoscia do ginekologa pójsc powinnas

Gość Alicjatakajednaaa
ale ja sie wstydze , i co to jak tak mam sie przed nim rozebrac i swoja dziurke pokazac?

Gość nie amrtw sie niccc
Alicjo ja dostalam pierwszego okresu w wieku 16 lat i kilku miesiecy wiec nie martw sie, bo jestem teraz normalna i zdrowa kobieta. ale skoro bardzo Cie to niepokoi to idz do ginekologa i porozmawiaj, niech Cie zbada- to nic strasznego.

Gość kicia ;))))
Hmm... ja sama dostalam szybko okres, a mimo to mam male piersi i w ogole, wiec wygladem sie nie przejmuj. :) Co do twojego okresu jesli bardzo sie tym martwisz ze jeszcze go nie dostalas to jak najbardziej mozesz isc z tym do ginekologa, moja kuzynka dostala okres gdy miala 18 lat i to byl szok ze tak pozno ;)

Gość Alicjatakajednaaa
tamte posty pozniej to podszywy oczywiście bo musiałam wyjść Martwie sie tym troche bo moje koleżanki jak dostawały okresu miały zwykle 11- 15 lat a ja już mam 16.. to w ciazy niektóre już są mam chłopaka ,ale nie współżyjemy jeszcze...ale planujemy za niedługo a ja wyglądam prawie jak dziewczynka. zazdroszcze moim koleżankom kobiecej budowy no i sie martwie ,że może ze mną jest coś nie tak ? jak to jest ,że jedne szybko dojrzewają ,a drugie nie? za 2 lata bee już dorosła no i co? kiedyś podobno kobiety w moim wieku za mąż wychodziły no i jak mam sie czuć jak takie dziecko ? :(