Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arnoldka

boje się, że wyjdzie mi zła cytologia:(

Polecane posty

Gość arnoldka

7 tygodni temu urodziłam synka, wczoraj byłam u ginekologa, wszystko ładnie sie zagoiło ( w sumie mało co, bo miałam cesarskie cięcie) no, ale wszystko jest dobrze, macica czysta, jajniki tez. ALe od 2 tygodni zauwazyłam, ze pomimo higieny brzydko pachnie mi z pochwy, moja gin powiedziała, ze napewno wyjdzie to w cytologii i teraz sie boje, ze cos moze byc nie tak :( ostatni raz cytologie miałam robiona ok 2 lat temu i byłam w 1 grupie

Gość to dawno miałaś cyto
a dlaczego nie miałaś zrobionej cytologii na początku ciąży?

Gość mała stoki
Właśnie?

Gość arnoldka
bo podobno wyszło cos takiego, ze jak sie ma 1 grupe to nie trzeba robic badan przez 2-3 lata, tak mi mowili w szpitalu jak wyladowałam w 28 tygodniu ciazy, ze skurczami

Gość mała stoki
Śmiechu warte pomimo tego powinna być powtórzona na początku ciąży,żal im kasy pewnie,takie badanie kosztuje w granicach 20-25 zł...

Gość arnoldka
no wlasnie nie wiem, bo chodze do gina prywtanie, troche bierze za wizyte, a tez mi to potwierdziła, coz ale skad ten zapach?

Gość sdjaidhquihdfujqwnfcjiq
nie martw się będzie dobrze życzę zdrowia

Sam polog trwa ok 6 tygodni,wszystko sie oczyszcza nadal,wiec nie wiem do jakiego lekarza chodzisz ale cytologie powinas zrobic jakies 4-5 miesiecy po porodzie jak miesiaczka bedzie juz uregulowana i wszystko oczyszczone.

Gość to dawno miałaś cyto
Gdy poszłam do gina na początku ciąży to pierwsze co to zapytał kiedy była ostatnia cytologia. Powiedział mi że cytologia ważna jest ok. 6 miesięcy więc w przypadku ciąży trzeba ją zrobić zaraz na samym początku. A co do gr. I to obecnie już się nie stosuje podziału na grupy tylko jest dokładny opis. To raz a dwa fakt że miałaś gr I nie oznacza że tak będzie przez 2-3 lata. Choroba rozwija się szybko i podstępnie a przez takie myślenie to tylko potem są problemy. Poza tym w ciąży cytologia jest badaniem wręcz wymaganym. Zerknij na listę badań: http://parenting.pl/portal/teksty/kalendarium-badan-ciazy

Gość arnoldka
dobra nie wazne juz jest po ptakach, bo urodzilam, po prostu zastanawia mnie skad ten zapach? czy to moze byc zwiazane z podejrzeniem o raka szyjki?

Gość ale ale ale ale ale ale ale al
cytologi nie powinno sie robic wogóle w ciązy, dlatego, że zeby zrobic cytologie, trzeba umieścić szczoteczkę w kanale szyjki co grozi poronieniem! na zachodzie nie robi sie dlatego cytologi w ciązy co do zapachu, to moja droga choć skończyło sie krwawienie ten zapach to zapach osocza, choc ty czujesz sie swietnie nie od parady połóg trwa 6 tyg i zapach moze się utrzymać, 2 miesiace po porodzie dopiero bym była za tym by jakiekolwiek diagnozy stawiac, wiec sie nie obawiaj wszystko w normie