Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kfgkdfg

Czy nie skrzywdze tym dziecka??

Polecane posty

Gość kfgkdfg

Witajcie. Chce nazwac synka Daniel Tadeusz Tadeusz po dziadku. Co o tym sadzicie? Czy nie jest to imie z ktorego moga sie z Niego potem smiac?? Bardzo bym chciala ale z drugiej strony to takie starodawne imie, bo Tadkow malych nie znam

Gość ale czemu
przecież i tak będzie się używać pierwszego imienia.

Gość dfgdfgd
Myślę, że nie skrzywdzisz :) Tadeusz nie jest jakimś brzydkim imieniem, tylko po prostu niemodnym. Znam 2 kilkuletnich Tadków. Dziadek ich był Tadeusz. I babcia tych dzieci, żona po tym Tadeuszu zmusiła swoją córkę i syna aby swoim dzieciom tak dali na imię. No i dali. ----------- A np. mój ojciec, po jakimś tam wujku, dał na drugie imię memu bratu Józef!!! Masakra. Mój brat ma imiona Krystian Józef i brzmi to strasznie ;) Ale szczerze mój brat nigdy z tego powodu nie miał kompleksów, nigdy się tego nie wstydził, wręcz się śmiał. Siedział w podstawówce z kolegą, któremu dali z kolei Mirosław Damazy i obaj się z siebie wzajemnie naśmiewali hehe. Mój brat ma...23 lata.

Gość kfgkdfg
Dzieki Wam bardzo:) Maz twierdzi ze juz postanowione, a jakos ze mimo ze to po moim tacie to sie zastanawiam... Sama mam na drugie Maria - w tamtych czasach co druga kolezanka z podstawowki tak miala i macie racje drugiego sie w sumie nie uzywa...

Gość rftgfghgh
Daniel super, ale ja osobiscie zamiast Tedek dalabym Tymoteusz, bardziej orginalne i fajniejsze-lecz to jest moja opinia

fajne oba imiona ale ja uważam że dwa imiona to tylko same kłopoty w póżniejszym zyciu z papierami wszelakimi

Gość jyfykj
Decyzję o imieniu dziecka podejmują rodzice, a nie ludzie na forum. Ale imiona są fajne

A co ma imie drugie przeszkadzać?? Dzieci sie nim z reguły wogole nie interesuja, w szkole nie wywołują ich po drugich imionach też ;) Ja mam po babci na drugie Teresa i jestem bardzo z tego dumna. Moja siostra ma po drugiej babci. Jakbym miała synka kto wie czy bym nie dała mu po MOIM dziadku Józef! To jest dla nas rodzicow mi sie wydaje tylko symbolika , to drugie imie ;) Moj mąż nie ma i powiem wam szcczerze, ze zawsze to budzilo we mnie dziwne odczucia .. Ale ma oryginalne imię wiec z drugiej strony... ;)

Gość fufu f
moj maz ma na 2 imie tadeusz i co a wtym dziwnego tak go nie uzywa

Eeee tam. U mnie w rodzinie zawsze po dziadkach/babciach się daje 2 imie. Najważniejsze jest pierwsze imie.

Gość tadeusz to b piekne imię wg
mnie. chyba lepsze niz Daniel

Gość lupanka
e tam, Daniel Tadeusz fajne imiona. Znam laske co na drugie ma Ksymena. A jakoś jej to nie ruszyło, tyle, że nie za bardzo lubiła w szkole pokazywać świadectwo innym ludziom w klasie.

Gość lupanka
e tam, Daniel Tadeusz fajne imiona. Znam laske co na drugie ma Ksymena. A jakoś jej to nie ruszyło, tyle, że nie za bardzo lubiła w szkole pokazywać świadectwo innym ludziom w klasie.

Gość wkurzona i to jak!
No i co z tego, ze niemodne? JAkim trzeba byc ograniczonym czlowiekiem, zeby smiac sie z imienia? A juz najbardziej dobila mnie laska z bratem Krystianem Józefem. To niby Krystian takie piekne? :O

Gość mia mi
Tadek to bardzo fajne imię. Łatwo się je zdrabnia, nie jest przekombinowane ani śmieszne.

Przecież dajesz mu na imię Daniel, drugiego imienia sie nie używa na co dzień...no chociaż słyszałam raz na placu zabaw jak mamusia wołała na dziewczynkę Ewa Maria za każdym razem :p Poza tym Tadeusz to wcale nie jest brzydkie imię, z moim synem do przedszkola chodzi Tadzio, bardzo fajny chłopczyk :)