Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wychowana w miescie

Ludzie - zacznijcie w koncu sciagac buty jak do kogos przychodzicie!!

Polecane posty

Gość wychowana w miescie

No chyba zaraz mnie szlag trafi. moja sasiadka przylazla do mnie bez zapowiedzenia ''pozycyczyc cukier'' bo robi ciasto i potrzebuje tylko jedna szklanke i juz kolejny raz wpakowala mi sie do mieszkania w klapkach!!!!!!!!!! nie rozumime jak to mozlwie ze ludzio brakuje oglady i nie znaja podstaowwyach zasad dobrego zachowania. !!!!!!!!!!!!

Gość vdfVSWSDVBs
to jewj to powiedz !!!!!!!

Gość simply
Hehe,wlasnie w zyl tonie jest wymagac od gosci aby sciagali buty..

To żart czy prowokacja ?! Ściągania butów przed wejściem do czyjegoś domu trąci taką wioską że aż śmiać się chce. W krajach cywilizowanych gdyby ktoś komuś powiedział że ma ściągnąc buty zostałby wyśmiany! TO tylko w Polsce panuje taki żenujący zwyczaj chyba jeszcze z czasów komuny gdzie ludzie się bali poniszczyć swoje dywaniki bo nie było ich stać na nowy. Wszędzie w świecie to dywan jest dla ludzi nie ludzie dla dywanu.

Gość vdfVSWSDVBs
simply ja u siebie i u innych zdejmuje buty. w zlym tonie jest niedostosowywanie sie do zasad panujacych w domu, w ktorym jestes tylko gosciem.

Gość bududbidbiid
kaska ales ty glupia. glupsza niz ustawa przewiduje :D lepiej najpierw poczytaj skad jest ten zwyczaj a pozniej sie wypowiadaj, bo sie blaznisz :D

Gość kultura obowiązuje
z dwóch stron...nie powinno się wymagać zdejmowania butów,ale w dobrym to nie jest te buty zdjąć,szczególnie kiedy na dworze leje albo zimą...jakim trzeba być małym człowieczkiem,żeby komuś w deszczowy dzień ładować się na dywan uzasadniając to faktem,że przecież stać go na nowy "dywanik":o masakra...

Gość psssssssssssst
Wole zeby juz gosc siedzial w butach,niz mialabym wachac jego nogi.

Gość kultura obowiązuje
w dobrym tonie* oczywiscie

Gość psssssssssssst
mnie zawsze tak jedzie z girów,ze nigdy nie sciagam bo sie wstydze

Gość No własnie kto nie
Mi osobiście nie zdarzyło się, żebym wchodząc do sklepu, buty zdejmował, czy też wkładał papcie. A przecież podłoga w sklepie też należy do kogoś, a więc się niszczy, ktoś ją musi sprzątać.

Gość juhuuuuuuu
zwyczaj jest stąd,że jak ludzie pracowali na wsi w gnoju i w błocie przychodzili do chałupy to zdejmowali buty w dworach się butów nie ściągało :D

Gość ja zawsze ściągam buty jak do
kogoś idę i tego wymagam u siebie. Ja po domu chodzę boso, więc nie mam ochoty łazić po np. piasku i innych syfach, które mi ktoś z ulicy przyniósł

Gość kultura obowiązuje
współczuje,że masz w domu,jak w sklepie:o na szczęście ja nie🖐️

Gość spoko, jak tym wszystkim
kretynom co się tak obruszyli zaczną dzieci raczkować po całej chałupie, to też się wyczulą na syf, który znoszą sobie do domu na podeszwach 🖐️

Gość juhuuuuuuu
ale skoro niektórzy ludzie mają za nic zasady svoir vivre'u (nie wiem jak dobrze odmienic na piśmie) to szkoda "strzępić" klawiaturę :-)

Gość Ja gości nie zapraszam do
Sypialni. Na dole mam salon hol i kuchnie i tam się chodzi w butach. Chamstwem jest wymagać od gości ściągania butów .Podłoga jak od tego zeby po nej chodzić a jak jest brudna to się ja myje! Proste.

Gość lfinjfiwjfiwj
a chcecie ogladac mokre od potu cuchnace skarpety??

Gość ja ściągam buty
Nie lubię jak ktoś włazi w butach, nie piszcie że podłoga jest do chodzenia a brudną się wymyje, bo ja mam małe mieszkanie , czasem chodzę boso, czasem w skarpetkach, a ludzie znoszą różne rzeczy na butach.