Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ed3kjljdkl3ef

Ile wydajecie tygodniowo na zakup żywności?

Polecane posty

600 zł ? to sporo, ja wole wydac 400 zł a za reszte cos kupic konkretnego,pojechac gdzies etc. wychodze z zalozenia że jem po to żeby zyc a nie odwrotnie

Gość ed3kjljdkl3ef
Mozna je podgotowac wcczesniej ok 10 min, ale nie trezba, jak chcesz, zeby były chrupiace to nie gotuj ich, wstawia sie je do piekarnika na 200 stopni , ale to tez roznie i piecze ok pol h .

Gość ed3kjljdkl3ef
zurek tez bardzo lubie :)Nadwaga to jeszcze nie otylosc;) Ja miałam niedowage jeszcze rok temu 10kg, a jak rzuciłam palenie to odrazu 12 kg przytyłam;)

Autorko pracujesz? Bo jak pracujesz i takie obiadki , to szacun podwojny! :)

To ja Ci powiem, ze wydaje mniej, ale na 1 osobe i zywie sie w naprawde tanich sklepach, wiec mysle, ze nie masz sobie co wyrzucac skoro za 150 tyle rzeczy kupisz

powinnam napisac = jedzenie kupuje ostatnio wszystko strasznie podrozalo przychodze do sklepu, a tu mleko za 2.09 z 1.69 z dnia na dzien

Gość ed3kjljdkl3ef
To fakt, dobrze, że mi to uświadomiłyście kochane. Co do zorganizowania się to tez bardzo roznie z tym bywa, ale najczesciej planuje tak, zeby z jednej kupionej rzeczy w przypadku np miesa wyszly dwa rozne dania

RubinowaDamaTwoja A jak bardzo małe dziecko masz? Ja nie wydaję na pampersy, mleka kaszki itp. To już za nami. Głownie zakupy robimy w Biedronce i Lidlu, na dzieciach nie oszczędzam ale i też nie kupuję wszystkiego co chcą. Fakt że nie kupuję warzyw bo mam swoje w ogrodzie a nie długo zaczną się również jabłka, gruszki i śliwki. i Fakt ja bardzo mało jem w kółko jakąś dietę testuję hi hi.

Gość ed3kjljdkl3ef
Pracuje, oczywiscie, że tak. Od 8 do 16, ale praca lajtowa za biureczkiem, takze nie narzekam . Dziewcyzny, naprawde jestem w szoku za podziwianie moich obiadkow, naprawde

Gość ed3kjljdkl3ef
ale nie mam dzieci i ze sprzatniem troche gorzej, choc staram sie jak moge , za to pranie zawsze mam zrobione. Ja myslałam, ze ja nieudolna jestem w kwestii gospodarzenia.

4 lata,mieszkam w domu i też mam ogród ale tylko owoce wisnie,czeresnie,gruszki.Zawsze obiecuje sobie że wygospodaruje kawalek ziemi na warzywa ale jakos nie wychodzi ...

Gość ed3kjljdkl3ef
Biorac pod uwage ile pracy trezba w to wlozyc to nie wiem czy jest to oplacalne;/

Ja bym udolniejsza (hehehe) byla, ale mi sie nie chce! Ale wlasnie Ty dzisiaj mnie "kopnelas" i dzieki Ci za to. Musze zastosowac to menu tygodniowe. Ale najpierw posprzatam w spizarce i w zamrazalce! zobacze co mozna z tych rzeczy wyczarowac. Dzis zrobie menu z "resztek". Czasem kupuje cos bedac w sklepie, bo nie jestem pewna czy mam w domu czy nie. Tez glupota. Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki za kopniaka:)

A no widzisz zawsze się trochę przyoszczędzi bo nowalijki zawsze drogie. No i całkiem inny smak warzywek swoich niż tych ze sklepu.

Gość ed3kjljdkl3ef
Milo mi, ze pomogłam, naprawde:) Mogę wam robić cotygodniowe menu za małą kase ; )

Masz racje,len jestem :(jak już bede mieszkac na wsi (jeszcze marzenie ale mam nadzieje że się spelni ) to bede siala,sadzila,siala i sadzila ;)