Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja1111112222222

usnełybyście ciąże jeśli..

Polecane posty

Gość alicja1111112222222

Miałybyście 22 lata i były na utrzymaniu rodziców byłybyście na studiach medycznych , jeszcze bez pracy miałybyście dziecko z chłopakiem który nie byłby dobrym ojcem,pracuje na czarno więc nie ma liczyć na alimenty nawet, a jego rodzinak jest okropna? jeśli wasi rodzice by wam pomogli i mieliby kasę ,ale wy nie byłybyście samodzielne ani troche?

Gość wolna i zniewolona
nie usunęłabym bo nie zabijam małych dzieci, jestem dorosła i ponoszę konsekwencje swoich działań

Nie byłam w takiej sytuacji więc nie mam pojęcia, z boku wszystko wygląda inaczej Zrób co uważasz, nie szukaj poparcia, to Twoja decyzja i Ty z nią będziesz żyć a nie ktokolwiek stąd

Gość maturks4
Ale "samodzielnie" puścić się potrafiła z jakimś mętem? Wtedy pomoc rodziców nie była potrzebna? Oczywiście, że bym usunęła!

Gość alicja1111112222222
i jak ogólnie patrzycie na aborcje? - czy dziewczyna która nie jest gotowa na to żeby być matka powinna rodzić?

Gość reklfnerklf
Ja bym odrazu usunela, zreszta pewne rzeczy mam juz za soba. Jesli masz wahania to wiesz...

Gość deda sa
Mysle ze masz czas na dziecko jeszcze, skoncz studia, usamodzielnij sie, lepsze to niz mialoby Cie ominac to wszystko w zyciu, z drugiej strony nie masz 16 lat wiedziałas jakie są następstwa sexu, hmmm rodzice pomogą a dziecko bedzie cie kochac bezinteresownie. Jesli uwazasz ze nie podołasz temu wszystkiemu to usun, w koncu to Twoje decyzja a nie kogoś innego.

Gość reklfnerklf
Nie zastanawiaj się

Gość asfasfa
A nie wiedziałaś, ze konsekwencją seksu jest ciąża :o Dupczyć się z takim facetem było fajnie, ale jak przychodzi co do czego, to nagle jest najgorszy. To sobie wystawiasz świadectwo. Kolejnym razem zainwestuj w antykoncepcję.

Gość gojaaa.a.a.a
ja bym usunęła gdybym miała na to ochotę ale nie póxniej niż do 12 tyg c.

Gość reklfnerklf
masz jakiś pomysł?

Do ciąży przed ślubem, to ja w ogóle nie dopuściłabym. Ale skoro pytasz, to nie, nie usunęłabym - rzuciłabym studia, zajęła się dzieckiem. Cóż, za błędy się płaci.

Gość wolna i zniewolona
dla mnie to zabijanie, zabawa w boga, skoro sama chcesz decydować czy ktoś ma żyć czy nie, traktowanie ludzkiego życia jak natrętną muchę, która pojawiła się, choć tego nie chcemy, uważam, że to złe (nie nazywam tego grzechem bo nie uznaję takiego pojęcia), wierzę też, że to zło wróci do nas

nie usunęłabym za nic w świecie nie jestem mordercą udaję że takie rzeczy jak aborcja nie istnieją - wole tak myśleć, bo nie mogłabym żyć ze świadomością że ktoś zabija dzieci

Gość alicja1111112222222
Wiem jakie są następstwa seksu bo współżyje od 18 roku zycia ,ale czasem niestety zdarzają się tzw,,wpadki" nie zalezne od nas Jeśli bym się zdecydowała urodzić to nie wiem czy w ogóle byłby sens o tym informować ojca dziecka może lepiej byłoby zerwać z nim kontakt i się nie przyznać .bo na alimenty nie ma co liczyć jak pisałam ,a byłabym związana z nim i jego rodziną całe zycie .. z drugiej strony ja sobie ze sobą czasem słabo radze , czasem popadam w depresje itd, poza tym studia medyczne są dość absorbujące.. no i oczywiście utrzymanie mojego dziecka byłoby na głowie moich rodziców bo oni by mi pomogli ,ale mają dość problemów bez tego..

Gość reklfnerklf
Na ile procent jestes przekonana o słuszności swojej decyzji?

Gość alicja1111112222222
z drugiej strony jest sens marnować życie sobie i dziecku? jak urodze to nawet nie wiem czy skonczę studia ..

Gość asfasfa
Sama widzisz z kim szłaś do łóżka... Matko, jesteś skrajnie nieodpowiedzialna, a świadczy o tym pytanie o decyzję na forum.

Gość mysle ze tak bo
nie rodziłabym dziecka, jesli nie bylabym w stanie samodzielnie go utrzymac i wychowac. Za wlasne bledy odpowiada sie samemu( z wszytkimi konsekwencjami) , a nie zwala na rodziców czy w przyszłosci na dziecko. Swoja droga na studiach medycznych i bez skutacznej antykoncepcji?

Gość ja urodziłam na studiach
Na drugim roku,studiowałam w mieście oddalonym o 250 km. Nie mam już swoich rodziców więc bałam się tego wszystkiego jak dam sobie radę, rodzina mojego chłopaka mi trochę pomogła.Studia skończyłam i dzisiaj mam najcudowniejszego/najkochańszego kilkuletniego już syna moje oczko w głowie. Owszem było ciężko ale nie tragicznie uczyłam się wieczorami, nocami, w ciągu dnia gdy synek spał. Ale wiesz co ? Miałam taką motywację do nauki,że o dziwo po urodzeniu syna więcej się uczyłam,więcej przykładałam do studiowania i miałam lepsze wyniki jeśli chodzi o oceny.

Gość faretyuoln
zawsze możesz oddac dziecko do adopcji, ale nie zabijaj go, dostało to życie ale nie może się obronić, pozwól mu się urodzic, i tak masz dobrą sytuację bo rodzice ci pomogą, nie bądź egoistką

Gość hjkl/()=?
sunelam 5 razy i coooooooo??????? nie wolno???????.dziecka nie zabilam -tylko zlepek komorek

Gość ona23 fbg gf fvrfrffr
Tak, bez wahania. Jestem na farmacji i raczej nie potrafiłabym pogodzic studiów z wychowaniem dziecka. Rozumiem autorkę

Gość asfasfa
zlepek komórek, kótry ma ręce, nogi, główkę, serce...

Gość asfasfa
Autorko, skoro masz słabą psychikę to wiesz, że po aborcji możesz mieć problemy emocjonalne a także problem z zajściem w ciążę. Ale pewnie wiesz, bo studiujesz medycynę :)

Gość hjkl/()=?
KOMORKI ROZNIE SIE ZLEPIAJA- dlateko nazwa komorka NIE MA NIC WSPOLNEGO Z ZYCIEM na zachodzie nawet doswiadczenia robia na zarodkach

Gość alicja1111112222222
mysle ze tak bo-stosowałam antykoncepcje ,ale niestety nie mogłam cały czas brać pigułek bo to sie odbijało na moim zdrowiu no i stało sie..wystarczy chwila ryzyka, ale i tak to sie nie odstanie już wiec teraz myśle co dalej ,a nie co wcześniej zrobiłam źle bo to bez sensu.. a do adopcji chyba odpada bo pochodze z małego miasta , moi rodzice są szanowani i bym im tylko złej opinii narobiła.. bez sensu poza tym co za zycie by miało dziecko w domu dziecka, lub u ludzi których nie znam nawet