Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drzemiaca.

.........Problemy po drzemce w ciągu dnia. Kto tak ma?

Polecane posty

Gość drzemiaca.

Hej mam problem dotyczacy spania w dzien. Lubie sie zdrzemac na 1-2 godz. Chociaz w nocy spie 6-8 godz, to w ciagu dnia robie sie senna ok 13.00 i kłade sie na te 2 godz. Sek w tym, ze gdy wstahje czuje sie słabo, jakbym była pijana i jeszcze bardziej zmeczona niz przed drzemka:( Czy to normalne? Czy ktos tez tak ma?

Gość drzemiaca.
up

Gość podobno zdrzemnac sie w dzien
jest bardzo zdrowo. Ale moze troche za dlugo?

Gość swertyss
Sennośc i zmęczenie to częste objawy anemii - zacznij łykać żelazo, powinno pomóć. Inna sprawa, że drzemka powinna trwać nie więcej niż 30 min, potem mozg przechodzi w faze glebokiego snu a jak go za godzine wybudzisz to jest wlasnie "pijany" :P

Gość drzemiaca.
jak poł godz spie to robi mi sie tak fajne ze zasypiam na dluzej. no a jesli sen przekracza godzine i koniec:o pozniej na "kacu" chodze do wieczora:o

Gość ja tez poprosze...
ja tez tak mam :O dlatego staram sie nie spac w dzien, no chyba ze padam ale pozniej jak sie obudze (czasem drzemka tez trwa 2 h) to czuje sie tak jak ty- jestem jeszcze bardziej zmeczona, niz przed drzemka, do tego wkurza mnie wszystko :O mysle, ze to wlasnie od tego, ze drzemka trwa za dlugo

Gość drzemiaca.
luska.s - cisnienie mam ogółem niskie bo jestem szczupła. anemii nie mam, wyniki krwi robione poł roku temu są w normie. a kawy nie pije bo nie lubie. w ogole dzisiaj przed drzemka zeby nie spac wypiłam energy drinka na pobudzenie i nie zadzialał:D zasnełam jak zwykle:o

Gość drzemiaca.
up

Gość drzemiaca.
nie pije czesto, akurat miałam 1 w zapasie po sesji to wypiłam. masz racje postaram sie skrocic drzemki do max 45min. albo w ogole je wyeliminowac.

Gość poijufhrnuiewhjdnsto
to z nadmiaru snu. Im sie spi wiecej tym sie jest mniej wypoczętym. A z opisu wynika ze raczej nie pracujesz, czyli zmeczona nie jestes. A co za tym idzie snu potrzebujesz mniej by sie zregenerowac niz osoba pracujaca 8 h dziennie. tata drzemka w ciagu dnia jest ok jesli trwa 15 min( czytalam o tym). więc nastaw budzik i sprawdź to.

Gość poijufhrnuiewhjdnsto
a tak w ogole to Ty Szefie????

Gość wredna sucza
nie pracuje w wakacje. studiuje dziennie i w roku akademickim chwytam sie dorywczej pracy gdy jest mniej zajec. a teraz sie rozleniwiłam i przez te pogode tylko bym spała:o dziekuje za rady👄

Gość NiktNIEwiedział
Z tego co wiemy powinno się spać tak około 7-9h wniosek prosty spać najlepiej 7 i tzw drzemka poobiednia wtedy jak najbardziej wskazana,potem posiłek i spacer proponuje - efekt murowany.Jeszcze jaakieś pytania?:-D

Gość NiktNIEwiedział
Z tego co wiemy powinno się spać tak około 7-9h wniosek prosty spać najlepiej 7 i tzw drzemka poobiednia wtedy jak najbardziej wskazana,potem posiłek i spacer proponuje - efekt murowany.Jeszcze jaakieś pytania?:-D