Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dylu-dylu w country stylu

PANICZNIE BOJE SIE CC :(((((((((((((((((((((((((((((((((((

Polecane posty

no to chyba logiczne, że nie po narkozie,bo w tym czasie możesz przecież "bezwiednie" zrobić siku ;) zresztą rzako robią cc pod narkozą ;)

Gość a ja wam powiem...
ja też się strasznie bałam cc, samej operacji jako operacji. Rodziłam sn 18h. postępu rozwarcia w ciągu 17 h w ogóle nie było. Dopiero po zastrzyku ruszyło szybciutko.

wiesz ja też roziłam sn (16h) i nawet zastrzyk zbytnio nie pomógł, w książeczce zdrowia dzieca pisze, że podali mi 10 jednostek oksytocyy i coś tam jeszcze,ale nie moge tego rugiego odczytać,no i dupa i skończyło się cc i się z tego ciesze bo to byłby pierwszy poród a dziecko ważyło 4250g, już sobie wyobrażam co by było gybym musiałą córke urodzić sn,a musiel izrobić cc bo było juz kilka godzin po przebiciu błon płodowych.....

Gość a ja wam powiem...
ja urodziłam jakieś 14 godzin po odejściu wód, i nie chciałam cholernie iść pod nóż, nie i koniec, na szczęście urodziłam sn. 18h brzmi strasznie, ale ja chętnie urodzę tak jeszcze chociaż raz, mile to wspominam, ze śmiechem.

Gość a ja wam powiem...
z tym że mój syn ważył równo 3 kg więc dużo mniejszy był...

Ja też miałam cc. Lekarz zdecydował się na zabieg nim na dobre zaczęły się skurcze. Lewatywy nie miałam, a zacewnikowano mnie po podaniu znieczulenia wiec nic nie poczułam. W trakcie miałam zakryte wszystkie "strategiczne" miejsca więc się nie krępowałam. Miałam na sobie koszulę (podciągnięto mi ją ale biust był zakryty), a nogi i krocze przykryto mi prześcieradłem. Odkryte było tylko miejsce cięcia. Sam zabieg wspominam dobrze. Żebym się nie stresowała to pielęgniarki zajmowały mnie rozmową. A potem podano mi małego (zanim odcięli pępowinę!). Wtedy czas się zatrzymał a ja zapomniałam że leżę z rozciętym brzuchem i macicą... Potem zabrali malucha a mnie pozszywali i odwieźli na salę. Po chwili przyprowadzono mojego narzeczonego i dali mu dla mnie kołderki bo jak znieczulenie przestaje działac to robi się zimno.Wszystko trwało jakieś dwadzieścia minut, a doszłam do siebie w ciągu 4-5 dni. Naprawdę nie było się czego bac! Powodzenia i bądź dzielna. Wszystko będzie dobrze.

Gość wsdqewdwdas
Dziekuje za to co piszecie ja sie boje jak cholera ale wasze posty mnie uspokajaja:)

dla mnie cewnik byl dosc wygodny,nie musialam wstawac zeby zrobic siku :D najwazniejsze,to po cc nie podnosic glowy,ja w ogole staralam sie nia nie ruszac,bo moze strasznie bolec....a pozatym, przy drugiej ciazy juz sama zdecyduje sie na cc,tyle o komplikacjach przy sn sie naczytalam,ze po jednej cc(nieplanowanej) nie zdecydowalabym sie juz rodzic naturalnie