Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dylu-dylu w country stylu

PANICZNIE BOJE SIE CC :(((((((((((((((((((((((((((((((((((

Polecane posty

dziewczyny tak sie strasznie boje jestem w 36tc kocham juz moja dzidzie ale sie tragicznie boje upokorzen,cewnika,lewatywy,nagosci,operacji powiklan i tego jak dzidzius to przezyje.. ratujcie mnie bo zwariuje,naogladalam sie filmow o cc na youtube obczytalam na forach i wpadlam w panike... na sama mysl serce mi sie chce urwac... mam uraz do szpitali kiedys bardzo chorowalam:(((((((((

boje sie ze ten strach moze obdic sie na stosunku do dziecka :(((((((((((

boje sie ze ten strach moze obdic sie na stosunku do dziecka :(((((((((((

Gość wieci co szok
lecz sie.. o cc marza dziewczyny i placa ciezka kase, sn to dopiero jest sieczego bac

Gość zuzizak
ja mam tak samo, dlatego boję się w ogole zajść w ciążę!

Gość po co takie rzeczy czytac
Nie bede cie uspokajac Napisze ci tylko to co sama uslyszalam a potem ciagle powtarzalam Dla nich to normalne oni sa do wszystkiego przyzwyczajeni. Niczym sie nie przejmuj i uwierz jak zaczna byc bóle naprawde bedzie ci wszustko jedno bedzoesz mtslec tylko o tym zeby irodzic Ni3 martw sie na zapas kazdy porod jest indywidualny

Nie bede cie uspokajac Napisze ci tylko to co sama uslyszalam a potem ciagle powtarzalam Dla nich to normalne oni sa do wszystkiego przyzwyczajeni. Niczym sie nie przejmuj i uwierz jak zaczna byc bóle naprawde bedzie ci wszustko jedno bedzoesz mtslec tylko o tym zeby irodzic Ni3 martw sie na zapas kazdy porod jest indywidualny

Gość kikko
mialam dwie cc i milo wspominam, o co ci chodzi?

upokorzenie gorsze to jak dla mnie sn ;/ masakra normalnie ;/ kazali mi rodzić naturalnie mimo, że pierwsze dziecko i ponad 4kg,dwali oksytocyne,16h ciągneli i z braku postępu porodu(straasznie wolno postępujące rozwarcie,przez te 16h z 4 cm na aż 6 ;/ wkońcu zrobili cc bo kilka godzin wcześniej przebili pęcherz płodowy i wyciskali wody ;/ co chwila ktoś ci wciska łapska do c*pki,bez znieczulenia wogóle a bolało jak cholera(może inne mniej boli ale to było straaszne ;/ miałąm cc i sie ciesze,dziecko zrowe,nie było niedotlenione a jakby na siłe chcieli żebym sn urodziła to bym pewnie popękała jak ch*lera i nie wiaomo co by z córką było ;/

Gość Ja miałam cc
Nie ma czego się bać:) Co chcesz wiedzieć? Chętnie odpiszę choć może nie wszystko na raz:)

nie panukuj bedzie ok naturalnie rodziła bez znieczulenia i był ok ze mna i dzieckiem,

Gość laura99
Kochanie, nie bój się strasznie ci gratuluje że masz dzidzie pod serduszkiem też bym bardzo chciała a tu nic :( Będzie wszystko dobrze na pewno ! i już nic nie oglądaj ;)

Gość Ja miałam cc
Nie ma czego się bać:) Co chcesz wiedzieć? Chętnie odpiszę choć może nie wszystko na raz:)

Gość laura99
Kochanie, nie bój się strasznie ci gratuluje że masz dzidzie pod serduszkiem też bym bardzo chciała a tu nic :( Będzie wszystko dobrze na pewno ! i już nic nie oglądaj ;)

Gość laura99

Ja też miałam cc w tamtym roku :) w Esculapie w Bielsku Białej - POLECAM !!!! nie ma się czego bać :) wspominam to przyjemnie ;) ... w porównaniu z tym, co mnie czekało później ... kolki całodniowe ;) poród był boski ;)

[zgłoś do usunięcia]mamama26 cc jest naprawde ok - za lewatywe będziesz dziękować bo jest mega super jak niemuszisz zaraz po biegać do kibelka - możesz zrobić ją sama w domu - kupisz w aptece jakoś emla się nazywa czy coś takiego - a jak zobaczysz dzidzie to ci bedzie wszystko jedno czy masz cewnik czy nie - ja miałam cc i bardzo sie ciesze - sn bym się bała... leżysz goła jęczysz a nikt sie tobą nie przejmuje - badają cie po sto razy - wszędzie krew itd A gdzie to się leży w krwi, bo ja tam krwi nie widziałam? I od kiedy to się gołym na porodówce leży? Skąd Ty bierzesz takie bzdury?

[zgłoś do usunięcia]mamama26 cc jest naprawde ok - za lewatywe będziesz dziękować bo jest mega super jak niemuszisz zaraz po biegać do kibelka - możesz zrobić ją sama w domu - kupisz w aptece jakoś emla się nazywa czy coś takiego - a jak zobaczysz dzidzie to ci bedzie wszystko jedno czy masz cewnik czy nie - ja miałam cc i bardzo sie ciesze - sn bym się bała... leżysz goła jęczysz a nikt sie tobą nie przejmuje - badają cie po sto razy - wszędzie krew itd A gdzie to się leży w krwi, bo ja tam krwi nie widziałam? I od kiedy to się gołym na porodówce leży? Skąd Ty bierzesz takie bzdury?

mamama26 skąd ty bierzesz takie informacje na temat porodu Sn? Masz porównanie? Rodziłaś SN?

ja miałam cc szybko, sprawnie, bez powikłań po 20 minutach od znieczulenia zobaczyłam moje maleństwo, było owinięte 2 razy pępowiną (położna powiedziała, ze mieliśmy dużo szczęścia, o sn to już tak kolorowo by nie było) 1 dzień po jest nieciekawy ale później jakoś leci

Gość a to tylko jaaa
Przestań oglądać filmy, ja ogląDAŁAM A PÓŹNIEJ JAK MIAŁAM CC TO SOBIE WYOBRAŻAŁAM A TO NIE JEST DOBRZE, bo skoczyło mi ciśnienie. Jak masz zaplanowane cc to nie musisz miec lewatywy, po prostu zjesz jakiś lekki posiłek albo wcale, ja nie miałam. Przed daja coś na uspokojenie, jeśli będziesz znieczulona tylko i spokojnie to przeżyjesz. W sprawie nagości będzie ci wszystko jedno. Mnie jakoś zasłaniali czymś, nawet ktoś mówił żeby zasłaniać, ale mnie było wsystko jedno w tej kwestii. Ogólnie dobrze wspominam cc.

Gość czego ty się boisz???
ja mialam cc i wszystko bylo super, juz predzej bym się bala sn i komplikacji i tego wychodzenia dziecka.... a upokorzenia juz predzej przy sn, cewnikiem się nie przejmuj , jest chyba tylko w pierwszej dobie :)

Gość wanessa paradis
Miałam cc i też się panicznie bałam! Okazało się, że było znacznie lepiej niż myślałam. Najgorsza jest pierwsza doba i pierwsze wstanie z łóżka a potem już z górki. Dobra rada - nie oglądaj filmików bo zwariujesz:)

Okazuje się że nie ma czego się bać,moje dziecko było odwrócone ,lekarka mi zapowiedziała że prawdopodobnie będzie cc ,dół miałam całkowity i bałam się pierwsze dziecko rodziłam sn i było ok,na wizycie okazało się że mały się odwrócił i nie będzie cc .Przyjechałam do szpitala parę dni po terminie podali mi oxy i nagle dziecku zaczęło spadać tętno ,tak że nie uniknęłam cesarki ,i nie było tak źle ,jeżeli chodzi o cewnik fakt nieprzyjemne uczucie ale znośne ,lewatywy nie miałam ,jeżeli chodzi o nagość nie było problemu to lekarze a w danej chwili liczy się dziecko a nie że na golasa leże ,cesarkę miałam o 10 rano o 20 mogłam wstać się umyć ,normalnie się ruszałam ,blizna bardzo szybko się zagoiła .Ty nie oglądaj filmików nie słuchaj tych co opowiadają jakie to straszne ,bo dla mnie cc to też był koniec świata ale jak widać przeżyłam i mamy się dobrze -Życzę powodzenia i zdrowego malucha.

Cewnikowanie nie jest najprzyjemniejszą rzeczą na świecie, ale nie boli. To trwa ledwie sekundę (przynajmniej w moim wypadku tak było). CC zniosłam bardzo dobrze, bez żadnych komplikacji. Po około tygodniu rana już nie dokuczała tak bardzo, bardzo szybko się goiła. Będzie dobrze :)