Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedzcie ze to niemozliwe

ponad 3mc po porodzie mozliwe drugie dziecko i poronienie??

Polecane posty

Gość gość
Ja jestem 5 miesięcy po porodzie i ostatnio też miałam dziwny okres jednakże okazało się że mam torbiela znowu mimo to test ciążowy beta z krwi wykonałam i rozwiał moje wątpliwości :) Może zrób też i będziesz spokojniejsza :)

Wy na moim miejscu nie chcialybyscie wiedziec??

Gość a dawno była ta
"Poronienie stanowi około 10-15% przyczyn utraty ciąży. Warto jednak zaznaczyć, że procent ten może być znacznie wyższy ze względu na fakt, iż bardzo duża ilość poronień przebiega niezauważalnie. Trudno bowiem zauważyć kobiecie poronienie bardzo wczesnej ciąży. Szczególnie, jeżeli nastąpi ono w pierwszych 5-6 tygodniach jej trwania, a kobieta nie podejrzewa, że jest w ciąży. Krwawienie i ból podbrzusza będące podstawowymi objawami poronienia, w takim przypadku zostają potraktowane przez kobietę jako miesiączka. Z reguły objawy te są znacznie bardziej nasilone i występują po terminie spodziewanej miesiączki, lecz dla kobiet miesiączkujących nieregularnie najczęściej nie stanowi to żadnej anomalii. " Możesz nawet nie być świadoma ile razy poroniłaś. co do wiedzy to szczerze mówiąc nie wnikałabym -co się stało to się nie odstanie. Nic już nie zmienię a po co się dołować tym na co się nie ma wpływu. Nie pokona się natury jeśli postanowi naprawić swój błąd. Lepiej się skupić na tym co się już ma. Jeśli ci to nie daje spokoju to zrób jak najszybciej betę.

Gość a dawno była ta
"U większości kobiet poziom HCG powinien się obniżyć do poniżej 5mIU/ml w ciągu 4-6 tyg. od zakończenia ciąży. Poziom ten jest indywidualnie bardzo zmienny i zależy również od poziomu jaki osiągnęło HCG w momencie zakończenia ciąży. Pojedyncze badanie nie ma dużego znaczenia diagnostycznego,należy powtórzyć badanie po 2-3 dobach i obserwować tendencję. Niektórzy lekarze proponują wykonanie oprócz oznaczeń ilościowych, jakościowy test - czyli test ciążowy płytkowy z moczu."

dziekuje za rady, musze sprawdzic bo to dla mnie wazne, jakby nie bylo moglam stracic dziecko. A w ostatnim czasie mnóstwo nerwow ze az wlosy zaczely wypadac bardziej niz normalnie. Chcialabym wiedziec bo choc moglo byc przez wielu nie uznawane jeszcze za dziecko to jednak choc pamiec sie nalezy, ni potrafie stwierdzic ze ups stalo sie i zapomniec.

Gość mirrka
że co??? jej, dziewczyno, wiesz do ilu naturalnych poronień dochodzi w ciągu całego naszego życia? I co zrobisz jak się dowiesz, że poroniłaś? Jak dla mnie to Ty za wcześnie zaczęłaś współżycie po porodzie i tyle. Sruga miesiaczka może mieć jeszcze odchody i tyle. Wystarczy, że podniosłaś coś ciężkiego albo podczas stosunku coś się, mówiąc kolokwialnie, oderwało. Nie przesadzaj i nie analizuj. Zachowujesz się jakbyś na siłę chciała, żeby to było poronienie.

nie nosilam, przed pierwsza nosilam i nic nie bylo. a skad by byly mdlosci brak apetytu? po prostu dowiedzialam sie dzisiaj ze znajoma stracila diecko ale znacznie gorzej, cesarka 3 dni przed terminem i dziecko zdrowe a nie uratowali, brak tetna i tyle. nie chce zeby to bylo poronienie ale jesli jednak by bylo to wiedzialabym jak to wyglada i wczesniej bym mogla jechac do szpitala i moze dalo by sie uratowac.

Gość jezuuuuuuuuuu
poronienie urojone, tego jeszcze nie grali :(

Gość poczytaj sobie tu
http://www.grabieniec.pl/pokaz_artykul.php?id_artykulu=934 o przyczynach bolesnych okresów. Powiem tak, był czas że miałam bezproblemowe okresy a potem jak się zaczęło to miałam takie bóle że nie mogłam chodzić i przed oczami mi się czarno robiłam. ból straszny -nie do życia byłam. Skrzepy tez miałam a to nie było poronienie. Po porodzie okres się znów unormował. Może niepotrzebnie się czegoś doszukujesz?

oby... w sumie nie moge byc pesymistka

Gość mirrka
no ale co Ty opowiadasz? Twoja koleżanka straciła dziecko! Weź nie porównuj tego do miesiączki. Będziesz za każdym razem jeździć na pogotowie jak będziesz miała mdłości i brak apetytu? Ja po porodzie miałam mdłości- dokładnie po pierwszym okresie! Schudłam też w połogu. A drugi okres to po prostu masa skrzepów, jakaś dziwna wydzielina- aż do gina poleciałam, czy mi się coś nie urywa. I dowiedziałam się, że to najzupełniej normane- goi się rana po łożysku. Czasem wystarczy mocniej ręce w górę wyrzucić i rana może się otworzyć. Jeszcze nie raz pewnie będziesz miała taki okres- uspokój się. Że też masz czas na takie dywagacje mając w domu trzymiesięczne dziecko...Podziwiam:)

dziecko aniol na wszystko mam czas, na pranie sprzatanie gotowanie opieke i relaks

Gość huh.lohuo.iuy;
jak chcesz wiedzieć to proste- zrób test najczulszy 10mmol/ml albo idż na betę i tyle. Poziom hormonów może byc podwyższony nawet 2-3 tyg po poronieniu ale u ciebie było ( o ile było) baaaardzo wczesne poronienie więc też nie wiadomo czy test coś pokaże. A jeszcze lepsza rada- wyluzuj. Zachowujesz się jak histeryczka.

Gość poczytaj sobie tu
a że tak zapytam -czy ten drugi okres ci się spóźnił czy coś że masz podejrzenie ciąży? Czy to tylko z powodu bólu?

spoznil sie 2 tyg, mialam mdlosci i bolaly mnie piersi (przy oresie mnie nigdy nie bolaly) i brak apetytu jak podczas ciazy. I w sumie bylam nastaiona na coreczke:( facet juz sie nawet cieszy:( dotykal brzucha itd... a mialam ostatnio bardzo duzo nerwow, nie wiem czy to nie zaszkodzilo gdyby cos bylo:(

Gość mirrka
ale jak możesz mówić o spóźnieniu w przypadku drugiego okresu po porodzie??? Założyłaś sobie cykle długości sprzed ciąży, czy jak?

Gość huh.lohuo.iuy;
Długo jeszcze będziesz gdybać? czy w końcu kupisz ten test i zrobisz?

Gość poczytaj sobie tu
to czemu wtedy nie robiłaś testu? Chyba się lubisz umartwiać, co? idźże po ten test i zrób bo się nakręcasz.

zawsze mialam krotkie cykle, lekarz mowi ze do miesiaca od zaprzestania karmiena pojawi sie okres i sprawdzilo sie, zalozylam cykl 30 dni i bylo 2tyg pozniej. dzisiaj jade po test

Gość mirrka
e, to nie możesz mówić o opoźnieniu okresu:) Ja dostałam drugi okres prawie po dwóch miesiącach popierwszym. Cykle uregulowały mi się dopiero przy czwartej miesiączce. Swoją drogą może zabezpieczaj się przez jakiś czas? 1. Tak szybko zajść w drugą ciążę- duże obciążenie dla organizmu.

nie robilam testu bo nie czulam takiej potrzeby, czulam ze cos sie dzieje. myslelismy zeby za jakis 2tyg zrobic test. my tak bez pospiechu podchodzimy do tego tak ze jak bedzie drugie to bedzie problemu nie ma, juz sie nawet cieszylam ale moze to okres podczas ciazy?? zdarzaja sie okresy w ciazy

mam wytrzymaly organizm a miec dziecko o roku mi pasuje. zawsze tak chcialam, mala roznica wieku jest ok

Gość poczytaj sobie tu
no zdarzają się krwawienia podczas ciąży które są brane za okres ale nie obfite ze skrzepami i bardzo bolesne. "Poronieniem nazywa się zakończenie ciąży przed 22. tygodniem. Można je podejrzewać, gdy krwawienie jest obfite (jak miesiączka lub bardziej), długotrwałe (powyżej trzech dni) i towarzyszą mu bolesne skurcze brzucha, uczucie ucisku w podbrzuszu, ogólnie złe samopoczucie. Przy podejrzeniu poronienia trzeba się jak najszybciej zgłosić do szpitala. Lekarz oceni sytuację i albo zrobi wszystko, by potrzymać ciążę (zaleci leżenie, leki rozkurczowe i hormonalne), albo - jeżeli krwawienie nie ustaje i nie ma szans na powstrzymanie poronienia - wykona zabieg wyłyżeczkowania macicy (w znieczuleniu). " Czemu nic od razu nie zrobiłaś jeśli myślałaś że to ciąża. Bo nie rozumiem? Tylko dopiero teraz??

Gość aska eden 2
dziwne rzeczy sobie wmawiasz, uwazaj bo zaraz wyjdzie ze jestes w 9 miesiacu i zaszlas jak bylas w ciazy.. troche wyobrazni, dziewczyny ci pisza jak wygladaja miesiace po porodzie a ty swoje i juz.. a to ze ci bylo niedobrze czy bolaly piersi nic nie znaczy, ja tak mam przed okresem, moze ci sie po ciazy pozmienialo. wyluzuj troche...

Gość aska eden 2
a poxatym, jesli faktycznie bylas w ciazy, @ spozniala sie 2 tyg bylas przekonana o ciazy i juz sie cieszyliscie jak pisalas wyzej, to dlaczego przy pojawieniu sie krwi i bolu nie pojechalas do szpitala ? skoro czulas ze to ciaza to czemu nie reagowalas i nie staralas sie ratowac skoro tak jej chcesz ? nie rozumiem twojego postepowania..

Gość mirrka
ale ciąża może się gorzej rozwijać. Macica musi się oczyścić, "wyściółka" wrócić do normy. To głupie zachodzić w ciąże po miesiącu od porodu- po prostu. A jeśli planujesz tak szybko to zrób to z głową! A nie "na żywioł" a potem dochodzisz, czy poroniłaś czy nie...

Gość asdfgghhjj
chyba jednak nie masz az tak wytrzymalego jak ci sie zdaje skoro taka sytuacja sie stala. Poczekaj na spokojnie az sue macica zregeneruje i wtedy dzialajcie. Powodzenia

na tescie druga blada kreska. nie robilam bo myslalam ze wszystko sie musi unormowac a wczoraj wlasnie czytalam ze cos takiego moze byc poronieniem. lekarz powiedzial ze jak to bylo poronienie to juz nic sie nie da zrobic i jestem na pon do niego zapisana

Gość no to już wiesz
zrób sobie beta hcg a potem powtórz po 48godz. Jeżeli będzie spadek to sprawa jasna.

dzieki