Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boje sie ...

Ciężka depresja

Polecane posty

Gość Boje sie ...

Cześć Wam. Pisze to tutaj na forum bo nie mam z kim pogadać . W mojej rodzinie nie istnieje coś takiego jak depresja, a ta choroba powszechnie w mojej rodzinie nazywana jest lenistwem. Wiec to jest tak: po śmierci ukochanej osoby , przed 3 lata całkiem odizolowalam sie od otoczenia. Nie wychodzę z domu, nie mam z nikim kontaktu, jestem smutna obojętna na wszystko i placzliwa. Nic mi sie nie chce i jedyne co mi jest do życia potrzebne to jedzenie- jestem od niego uzależniona i spanie. Najchętniej to nie wychodzilabym z łóżka. Czasami myśle o śmierci , ale tego za nic w świecie bym nie zrobiła bo nie jestem aż taka egoistka aby osierocic moje małe dziecko. Przestałam dbać o siebie i moj własny wygląd mimo ze jestem bardzo młoda . Najgorzej dobija mnie fakt ze nie jestem w stanie pracować. Popracowalam już kilka razy po tygodniu, i zawsze mi podziękowali. Mimo ze sie starałam. W jednej pracy mi powiedziano ze dla nich ważna jest atmosfera w pracy, ja natomiast nie pasuje do grupy bo sie nigdy nie usmiecham, z nikim nie rozmawiam i jestem zamknięta w sobie;( wiec po paru próbach tez sie poddalam i na amen zamknelam w domu. Teraz to mąż nas utrzymuje ale on tez ma mnie powoli dosc. Mówi ze zachowuje sie jakbym czekała na smierć. A w sumie to prawda . Sama bym sie nie zabiła wiec czekam na to kiedy samo przyjdzie. Chciałabym coś zrobić z mojim życiem ze względu na moje kochane dziecko. Nie chce go przez moja chorobę krzywdzic. Nawet wizyta u psychiatry w sumie nic nie pomaga, bo stwierdzilam ze nie bede sie faszerowac tabletkami. To było jednak ponad rok temu gdy czułam sie lepiej, a teraz to boje sie znowu iść . Boje sie ze zamkną mnie w szpitalu psychiatrycznym. Nie chce tego ze względu na moje dziecko i boje sie ze przez moja rodzine zostanę odebrana jako wariatki. Co robić ??

Gość ksztrachla
prowo

Gość Boje sie ...
Nie prowo lecz smutna prawda. ;(

Gość gopcieja
hahaha

Gość Boje sie ...
Szkoda ze osoby które maja coś nie tak z głowa i starają sie tylko wzbudzić czyjeś zainteresowanie są brane napowaznie a osoby potrzebujące naprawdę porady są wysmiewane i posadzane o kłamstwo

Gość rorrfff
na poczatku malymi kroczkami musisz dzialac,idz do lekarza po jakies leki,odnow kontakt z rodziina,

Gość . i i. i i .i .i i.
przecie nie zamkną cie w szpitalu, nie bądź śmieszna

Gość idz do lekarza
wiem cos na ten temat.... moja siostra jest chora... jezeli sama nie bedziesz chciala to nikt Ci nie pomorze

Gość rorrfff
spotkaj sie z osobami ktore maja podobny problem,moze sa w Twoim miescie jakies spotkania tego typu itp,wyjdz do ludzi,zapisz sie na jakis kurs,znajdz hobby,wazne by dluzej nie izolowac sie

Gość 25latkaa
a to ci zmarł?to dlatego masz depresje?

Gość Boje sie ...
Iiiiiii- mam nadzieje ze masz racje. Boje sie dlatego ze sie naczytalam ze u osób z obniżonym stanem nastrojów , gdy są smutni i placZliwi są zalecane leki, natomiast ludzia którzy odizolowali sie od społeczeństwa i nawet już z domu nie wychodzą zalecana jest hospitalizacja. Nie wiem czy to prawda, tak przeczytalam i obawiam sie ze Jak pojde do lekarza to sie to sprawdzi

Gość kochana nie bój
się iść do lekarza, nikt na siłe nie zamknie Ciebie w szpitalu, przecież sama stanowisz o sobie. Idź po leki - one pomagaja, ja byłam na psychotropach około roku i udało mi się wyjśc z depresji.

zapisz sie na terapie, zacznij brac tabletki! Twoj stan ciagle sie pogarsza, wiec jesli nie wezmiesz sie za leczenie, to zostawisz dziecko mimowolnie- przyjdzie impuls, ktory pchnie Cie do samobojstwa. Ratuj sie dziewczyno, jesli nikt Cie nie rozumie w domu, to poloz sie na oddziale psychiatrycznym- to nie jest wstyd!

Gość Boje sie ...
Zaczelo sie od smierci dziadka. Tak naprawde byl jedyna osoba kross sie man interesowala. Moj ojciec odszedl, Jak Mama byla w ciazy, pozniej ona sama wyjechala za Granice do pracy, zostawiajac mnie z dziadkiem. Tez nawet specijalnie sie mną nie interesowała wiec to była jedyna osoba która mnie wychowała i dała poczucie bezpieczeństwa . Zmarł gdy byłam w 9mc ciąży . Od tamtej pory sie rozsypalam, tez dlatego mnie przy nim nie było. On mi dał te miłość której nie dostałam od nikogo, a mnie nie było , nie zdarzylam mu nawet dziękuje powiedzieć . Do dzisiaj mam poczucie winy.

Gość na własne życznie
cierpisz!!!! piszesz na temat i do rzeczy a zatem doskonale zdajesz sobie sprawę z powagi problemu dlaczego nie pójdziesz do lekarza? nie jesteśmy psychologami itp i diagnozy nie postawimy ci a tym bardziej nie wyleczymy!!!!!!!! nie jęcz nam tu tylko zasuwaj do lekarza masz dziecko--nie zapominaj o tym dorośnij do roli matki!!!!!!!!!!!!!!

dokladnie, hospitalizacja w tak ciezkim przypadku bedzie jak balsam. Nikt Cie na sile nie zamknie a nieraz na oddzial sa kolejki. Poczytaj do czego prowadzi nieleczona depresja:o

Gość Boje sie ...
Gdybym chociaż miała osobę która by mnie wspierała i we mnie wierzyła ... Ale tak Jak napisalam... Wszyscy sprowadzaja to do lenistwa, a osoby które widza ze mam problem, wola udawać ze go nie ma. Jestem na etapie gdzie wszystko jest mi obojętne. Jedyne co mnie trzyma przy życiu to moje dziecko i wiem ze z myślą o nim potrafię wszystko. Chyba macie racje, musZe iść i walczyć , dla mojego dziecka. Żeby kiedyś sie do niego uśmiechnąć z serca, a nie tak jak teraz- z przymusu.

Gość hej chora istoto
jeszcze tu jesteś? Do lekarza marsz! Czytaj ze zrozumieniem i nie zawracaj nam glowy!

bardzo mi Cie zal, bo kazdy czlowiek potrzebuje wsparcia a tym bardziej majacy problem z nerwami:(. Masz w swoim otoczeniu niestety ludzi prostych i tepych, ktorymi nie warto sie przejmowac, bo oni zostana a Ty odejdziesz. Masz dziecko, schowaj sobie zle pojety wstyd do kieszonki, ono poza Toba swiata nie widzi. Powodzenia!

Gość Boje sie ...
Dzwonilam. Mam termin w pon, wiec napewno sie odezwę. Dziękuje Wam za wsparcie i rady.

Gość odezwij sie czekamy
trzymamy kciuki aby ktos ci pomogl :)

Gość exo
Śmierć to takie straszne słowo. Ja wolę ODLOT W INNY ŚWIAT. Sprawdź kiedy masz swój samolot:http://poznajdate.com

Gość Boje sie...
Wiecie jak sie czuje?? : moja dusza umarła dawno temu , a ciało żyje bo musi.

Gość Grubber
Żyjesz jeszcze??

Gość gość
Na moją depresję idealnie działają Zioła Tybetańskie. Naprawdę szczerze polecam z autopsji. U mnie efekt pokonania depresji nastąpił po 3 tygodniach stosowania kuracji. Zamówione zioła przyszły pocztą błyskawicznie na drugi dzień. Wszystko się zgadzało i zgadza z opisem na stronie sklepu…..Marek

Gość gość
Na moją depresję idealnie działają Zioła Tybetańskie. Naprawdę szczerze polecam z autopsji. U mnie efekt pokonania depresji nastąpił po 3 tygodniach stosowania kuracji. Zamówione zioła przyszły pocztą błyskawicznie na drugi dzień. Wszystko się zgadzało i zgadza z opisem na stronie sklepu…..Marek

Gość gość
Piszesz, że boisz się szpitala... Nie ma czego, jeśli to faktycznie ciężka depresja to pobyt na jakimś dobrym oddziale dla depresji i nerwic by Ci dobrze mogl zrobić. To oddział otwarty, nie dla " wariatów" chorych na schizofrenię itd, raczej takie oddzialy otwarte przypominają terapie grupowe tak jak dla alkoholików np. Sam psycholog nie wiem czy Ci pomoże, oni tylko przytakują, zadaja pyatania itd, dla mnie terapia psychologiczna okazała sie bez sensu, nie leżałam też w szpitalu, ale nigdy naszczescie nie miałam ciężkiej depresji, więc jakoś sama sobie radze raz lepiej raz gorzej, mam chwile załamania, ale po nich się podnoszę, chodziłąm do trzech podobno dobrych psychologów i nic mi nie pomogli, nawet jak miałam okres wiekszych dołków poszłam do psychiatry, przepisała mi leki po ktorych czułam sie jeszcze gorzej wiec dziekuj***ardzo, generalnie jak sobie sama nie poradzisz to nikt Cie z tego nie wyciagnie, a leki nawet jak dobrze dobrane działają doraźnie. Musisz zmienić swój tok myślenia, ale nie od razu , stopniowo, powoli, zmieniajac pewne rzeczy w swoim życiu

Gość gość
Polecam artykuł http://psychiatrawarszawa.com.pl/depresja mnie bardzo zainteresował, podejrzewam, że moja siostra może mięć depresję po rozstaniu z mężem. To choroba i należy ją leczyć. Artykuł ciekawy, naprawdę godny polecenia.

Gość WIEM CO MÓWIE WIEC ZAUFAJ
HEJ LUDZIE, MAM WAM COŚ DO POWIEDZENIA: BÓG KOCHA WAS TAK, JAK NIKT NIGDY NIE BĘDZIE WAS KOCHAŁ, JEGO MIŁOŚĆ TO NAJLEPSZE CO WAM SIĘ MOGŁO PRZYTRAFIĆ CHOĆ MOŻE NIENAWIDZICIE SWOJEGO ŻYCIA, ALE UWIERZCIE, TO NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z NIM, ON JEST DOSKONAŁY I JEGO MIŁOŚĆ TEŻ, JEŚLI JESTEŚ DALEKO OD JEZUSA, WRÓĆ, JESZCZE WSZYSTKO SIĘ DA POUKŁADAĆ, UWIERZ W CUD, ODDAJ WSZYSTKO BOGU !! JA GO DOŚWIADCZYŁAM OSOBIŚCIE, JEZUS CZEKA, ZAWSZE CIĘ KOCHAŁ, NIGDY NIE PRZESTAŁ, ROZUMIESZ? NIGDY !! JEGO MIŁOŚĆ DA RADĘ ZNISZCZYĆ CAŁY TWÓJ BÓL chciałam wam opowiedzieć coś co zmieniło moje życie; mimo że byłam dość wierząca i taka sobie średnio praktykująca odkryłam niedawno Jezusa zupełnie na nowo, to był przewrót który zmienił moje życie!!!!! jeśli wasza wiara jest żywa, autentyczna i nie chwilowa (WAŻNE) modlitwy zostaną wysłuchane i cuda wejdą do waszego życia z taką pewnością siebie jakby siedziały tam sobie wygodnie od zawsze. Może to nie będzie dokładnie to o co prosiłeś lecz będzie to najlepsza możliwa aktualnie dostępna dla Ciebie opcja a może i coś lepszego niż „zamawiałeś”. Bóg da Ci to czego nie da Ci nikt, nikt nigdy nie będzie kochał Cię tak bardzo jak on, nikt nie doda Ci tyle odwagi i siły, tyle radości i ciepła oraz zrozumienia. To nie jest ktoś odległy, on jest bardziej ludzki od ludzi a jego dobroć większa niż dobroć wszystkich ludzi którzy kiedykolwiek żyli na tej planecie razem wziętych. To się wydaje Ci teraz może pusta gadka, ale jest coś takiego jak wylanie Ducha Świętego (sprawdź też pod nazwą: chrzest w Duchu Świętym) i jest to mega przeżycie mistyczne i realne jednocześnie, używałam w życiu różnych rzeczy i uwierz mi- nic Ci nie da takiego powera, jest to odlot nie do opisania ludzkim językiem, wiem co mówię. Jeśli jesteś teraz daleko od Jezusa i masz wymówkę w stylu „ …no ale ja już zrobiłam tyle złych rzeczy i teraz to już w sumie tak głupio, nie ma sensu wracać…” to muszę cię rozczarować gdyż to gó**no a nie wymówka ja miałam podpisany własną krwią pakt z diabłem (we wczesnej młodości) a Bóg wybaczył mi to, przyjął z powrotem jak gdyby nigdy nic, tyle Ci powiem; spowiedź to potęga, weźcie to na serio, dzięki spowiedzi możecie dosłownie wykasować te wszystkie złe rzeczy w majestacie duchowego prawa które jest po drugiej stronie (po śmierci) brane ze 100% szacunkiem i uznaniem Wróć do Jezusa, on czeka