Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do inf.

ROUTER kto sie zna?

Polecane posty

Gość Krysia, lat 76
nie ma "n" wiec do dupy musi mieć b/g/n

Gość pytanie do inf.
a co to n/b/g?

Jeśli kupujesz pod kątem stworzenia sieci WiFi, to zwracam uwagę, że ma mizerną antenę i brak możliwości podłączenia zewnętrznej. W efekcie może być problem z połączeniem nawet przez tylko jedną ścianę.

Gość co za głupoty
.."musi mieć n" :o zależy do czego potrzebujesz...

Gość Krysia, lat 76
chociażby nawet żeby sobie hdtv puścić po wifi

Gość co za głupoty
ja mam podobny tylko inny model i powiem tak....jeśli chcesz stworzyć sieć na jednym poziomie to ok,mam podłączony laptop i PS3 i nie ma problemów...natomiast jeśli router jest na piętrze to na parterze net działa w zasadzie tylko w pokoju znajdującym się bezpośrednio pod tym,w którym stoi router

Gość pytanie do inf.
sprawa jest taka: mam komp stacjonarny i laptopa. intetrnet to radiowka 2mb. chce kupi dobry router by moc miec siec bezprzewodową w domu - lapac ją na lapka i telefon. zaproponujcie prosze jakis router bo jestem zielona:(

Gość pytanie do inf.
router byłby na dole przy komp stacjonarnym, a laptopa mam na pietrze nad pokojem gdzie jest router. chodzi wiec o taki zasieg by lapało w całym domu siec.

Gość Krysia, lat 76
zależy jakie masz stropy, albo sygnał przejdzie albo nie, potrzebujesz router + access pointa

08:33 co za głupoty Nie chodzi o pion czy poziom, tylko ilość przeszkód między urządzeniami. Fale radiowe najskuteczniej zatrzymuje metal, więc im ściana(strop) grubsza i lepiej zbrojona, tym gorszy sygnał przepuści. Za 2. ścianą nośną w poziomie sygnał też będzie mizerny albo wcale, a w przypadku gipsowych przejdzie nawet przez 3. Ze stropami może być różnie, dlatego potrzeba routera z mocną anteną, 2 dBi to o wiele za mało 🖐️

Gość pytanie do inf.
a jaka miałaby byc moc anteny by dobrze działało wszystko? są routery z access pointem chyba łacznie, czyli 2w1. podajcie mi jakies przykładowe kore by dzialaly bez zarzutow, prosze:)

Gość co za głupoty
ja o tym wiem...ale po co mam robić dziewczynie wykład o stropach,ścianach itp.? wiadomo,że w domu stropów nie robi się z żadnych płyt...obrazowo przedstawiłem,jak to wygląda w praktyce,żeby mniej więcej wiedziała czy warto czy nie....ja bym nie polecał tego do stosowania między piętrami...z drugiej strony dobry router to około 200 zł,może coś zostanie....🖐️

Gość co za głupoty
wszystko zależy od tego ile chcesz wydać i jakie masz podejście do sprawy...można kupić taki router i kartę z anteną do laptopa...zależy też jaka karta wi-fi jest w laptopie,jedne radzą sobie lepiej z sygnałem inne gorzej....generalnie TP-Link bądź Linksys powinien być ok...możesz też poszukać w googlach ;)

Gość co za głupoty
"200 zł, bez przesady..." no tak,w sumie "dobry" to faktycznie pojęcie względne :)

Gość pytanie do inf.
parametry sieciowe laptopa ma takie: połączenie sieciowe Intel Wireless WiFi Link 4965AGN i mikroukład Intel GM965 Express

Gość pytanie do inf.
WiFi 802.11a/b/g, WiFi 802.11n

Gość chamsto sie szerzy
up

Gość chamsto sie szerzy
tez mnie interesuje temat:)

szczerze do jest ruter do d... lepiej dołożyć ze 100zł i kupić porządnego pentagrama

Gość pytanie do inf.
wielbiciel - a czy sama jakos to skonfiguruje? mam stary router, antena zewnetrza jest na dachu, kabel od niej idzie do domu i jest podłaczony pod router + są 2 gniazdka na kable na połączenie komputerrouter. jak podepne nowy i go dobrze skonfiguruje to bedzie normalnie wifi działało?

10:55 Levviatan ---> jakieś uzasadnienie? dlaczego do dupy? do dupy właśnie są Pentagramy, bo w wiekszości mają bardzo słabe anteny, po 3-5 dBi. 10:56 pytanie do inf. ---> no trzeba będzie router skonfigurować wg instrukcji, nie wiem czy sobie poradzisz, najwyżej zaprosisz jakiegoś kolegę na piwo ;)

wielbiciel 70B -> tylko że pentagrama bez problemu się konfiguruje + są bardzo szybkie i łatwe w obsłudze.

11:13 Levviatan ---> miałem kiedys Pentagrama i był dużo bardziej skomplikowany niż np. Planet czy Netgear, więc nie opowiadaj bajek. a czy szybkie... pewnie nie szybsze niż inne, tylko co autorce po szybkości, jeśli nie będzie łapała sygnału WiFi z tą mizerną antenką?