Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamammama7383893

macie juz rodzinne na koncie?

Polecane posty

Gość mamammama7383893

albo juz zasilek wychowawczy?

Gość 763786548984093288888087565453
nie pobieram takich pieniedzy

Gość wkurzona i to jak!
znowu nastepna! A co, umierasz z glodu i czekasz z niecierpliwoscia na pare zlotych rodzinnego? :O

Gość odpowiem też ......
wkurzona i to jak!.....no wyobraź sobie że są ludzie którym jak nie dostaną tego zasiłku brakuje na chleb.....może więcej empatii co ?

Gość jhdhgvhbn
tak dostałąm 20 zawsze dostaje 20 maxymalnie 21 na konto :) pozatym zasiłek jest trza z niego korzystać nie po to tyle si epłąci Państwu by nic z tego póżniej ni emieć to co jest mozliwe rza zabrać i tyle jeżeli komuś przysługuje tym bardziej :)

Gość wkurzona i to jak!
bo najlepiej naklepac dzieci i potem wypatrywac zasilku. Poza tym jakie to ma znaczenie czy ktos juz dostal na konto czy nie?!?!!!

Gość wkurzona i to jak!
no wlasnie.

Gość jhdhgvhbn
a co kyrwa ci co biorą zasiłki są inni ? chyba jetseście jacyć pojebani ... a ile człowiek najebał sie w życiu ile płącił i płąci Państwu np skłądek ubezpieczeniowych i co i gówno z tego sie ma ile na NFZ sie kasy daje i też gówno sie z tego ma a wy kurwy tylko żałujecie że wy nie mozecie sobie na dziecko wziąśc pieniędzy zagranicą dbają o dzieci i płącą tyle kasy z e sie w głowie nie mieści tylko poslka sto lat za muurzynami i ciagle nażekają ze dzieci mało sie rodzi a jak ma sie rodzić wiecej skoro ciągle im jest mało kasy innym obcinają wypłaty emerytury itp a sobie podwyższają śmieszne to jest ....pozatym są osoby co chcą miec dzieci a to że braaknie im z 50 zł czy więcej po to jest zasiłek by miały kilka złotych gówno sie znacie a piszecie ale takich lafiryndów jest tu więcej niż wy dwie w życiu wam nie wyszło zabardzo was skrzywdzono byliście gwałceni przez ojców że tak najeżdżacie teraz na innych trza mieć nei równo pod sufitem i to tylko te które mają dupne wykształcenie mgr itp tak sie umią wypowiadać w głowach im sie poprzewracało ....dajcie spokój topikom takimi wyzywaniami i odpowiedziami tu są ludzie którzy chcą otrzymać normanej odpowiedzi a nie ciulstw za przeproszeniem ....ale i takie ofermy musza tu byc jak wam sie cos neipodoba nieodpisujcie i tyle....

Gość do debila wyżej
za granicą mają wielki socjal bo debilko nikt nie robi takich przekrętów na kasę. jakby każdy prywaciarz rejestrował uczciwie swoich pracowników to i państwo byłoby bogate!! ale nie, lepiej na papierze mieć 1100 zł a w kieszeni 3k prawda? jeszcze skurwiele zasiłki biorą, stypendia socjalne!!

Gość krysiaaas
zasiłek sie należy na dziecko i zadna mi patologia.....niech panstwo dba o dzieci,,,,chociaz taki zasilek daja ze nawet na obiad na jeden dzien starczy

Gość styl pisania tej
jhdhgvhbn to faktycznie patalogia, blędy, wyzwiska i pewnie rodzinne bierze, na które my się składamy. MASAKRA

Gość hejhej82
Do wkurzona i to jak! Sluchaj co ty mowisz? Ja pracuje zawodowo ponad 10 lat, nigdy nic od panstwa nie bralam, nawet leczylam sie prywatnie bo szkoda mi bylo czasu na stanie w kolejkach do lekarzy nfz, nigdy w szpitalu nie bylam. teraz jestem w ciazy i co niby nie nalezy mi sie rodzinne czy cokolwiek innego tam wyplacaja? Smieszne jest to co mowisz, ze placa ci co nie pobieraja. to tak jakbys swojej mamie lub ojcu powiedziala ze im sie po tylu latach pracy emerytura czy renta nie nalezy bo juz nie pracuja i nie oplacaja. zastanow sie co mowisz.

Gość ja uważam, że jak komuś
przysługuje to niech bierze, kasa to kasa. Za to patalogia pod nikiem - jhdhgvhbn - takie bzdury wypisuje, że masakra i do tego tak brzydko pisze. :-)

Gość jhdhgvhbn
ja uważam, że jak komuś - patologiom mozesz być ty nie ja poprstu wkurzają mnei ludzie którzy pisza ciulstwa po co sie wgl wypowiadają ja również pracowałam 8 lat leczyłam si eprywatnie mąz też nic od Państwa nigdy niebralismy teraz nam przysługuje wiec bierzemy człowiek jak bymiał czekać na NFZ to dawno w grobie by sie znalazł hyh szkoda słów a tyle si epłąci za wszystko

Gość ja uważam, że jak komuś
napisałem, że bzdury wypisujesz, bo jak zaczełaś o innych krajach to już wymiękłem. Proszę bardzo jak tam jest tak super to się wyprowadź. Wyskokość kasy jaką płacisz państwu zależy od wysokości zarobków. Jak zarabiasz 10.000 to płacisz dużo więcej niz ten co zarabia 2.000. Ja na opiekę zdrowotną płacę rocznie 6500 zł, a jestem u lekarza raz w roku, do dentysty chodzę prywatnie bo mam sowjego, sprawdzonego. Moja starsza ciocia za to potrafi być 7 razy w miesiącu u lekarza. Taka zasada młodzi płaca na starszych. zarówno w emeryturach i jak i w lekarzach. Tragedią jest też to że, tylko narzekasz, narzekać każdy może ale słuchać to już się większości nie chce.

Nie mialam na celu obrazac ludzi uczciwie pracujacych, ktorych dochod uprawnia do pobierania rodzinnego. Wkurzona jestem, bo ponad 3 lata pracowalam w mopsie i niektore potrafily przez caly tydzien przylazic i dzien w dzien pytac o zasilek, bo niby na chleb nie maja, ale na papieroski juz tak. Jedna z druga rodza co rok i mysla, ze wszystko sie im nalezy, ale jak byla dla nich praca, to nagle okazywalo sie, ze nie moga, bo niby chore sa, a tak poza tym to sie nie oplaca :O To, na co sie napatrzylam, przechodzi ludzkie pojecie. Nie mowie, ze wszyscy sa tacy, ale przerazajaca WIEKSZOSC. Mam nadzieje, ze w koncu znajdzie sie ktos, kto wydobedzie z ustawy o opiece spolecznej to co wlasciwe.