Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZASDfkjl;khfdas

IKEA co warto kupić???

Polecane posty

Gość ZASDfkjl;khfdas

Jutro jadę na zakupy do IKEI ( w moim mieście nie ma wiec muszę kupić wszystko na raz ) i nie wiem co warto kopic a potrzebuje wszystkiego do nowego domu.

Gość a dawno była ta
no kup to co ci potrzebne. Wszystko to bardzo ogólne pojęcie. Wyszczególnij o czym myślisz.

Gość #$%^&*()#_+)Q+_@(
Jakieś 2 tyg. temu były bardzo fajne szklanki po 1,99 jedna, idealne na teraz, na soki itp.

Gość #$%^&*()#_+)Q+_@(
Meble kup w black red white, ja polecam, kuchenne o ile nie macie to w ikei jest wiele fajnych, ale ceny czasem nieładne :P

Gość ZASDfkjl;khfdas
jeszcze nic nie mamy. Dopiero zaczynamy łowy:) szklanki jak będą na pewno kupie:)

Gość tikal
odradzam meble black red white odradzam szklanki z ikea - badziewie - szczerbia sie ja bym najpier zastanowila sie nad stylem w jakim chcesz urzadzic dom -

Gość mają
bardzo porządne meble,polecam!Rzeczy codziennego urzytku,też sie sprawdzaja.

Gość ZASDfkjl;khfdas
też myślałam nad tym stolikiem i do tego krzesełka mamut do pokoju córki

Gość a dawno była ta
mam z BRW szafę i komodę -badziewie straszne. No ale to nie temat o BRW. :) Mebli z Ikea nie mam ale kupuję w Ikea drobiazgi typu -naczynia -miseczki ceramiczne i kubki -bardzo fajnie się trzymają mimo intensywnego uzytkowania i mycia w zmywarce. Kuchenne narzędzia też w porządku. Miałam kiedyś wok z Ikea i służył mi długo ale gdy trzeba było go wymienić na nowy to okazał się być porażką. Niby ten sam wok ale bardzo szybko się porysował i nie wytrzymał długo. a pierwszy był długi czas super. jeszcze inne rzeczy kupowałam w Ikea ale teraz mi z głowy wyleciały.

Gość fanka ikea22
polecam bys najpierw obejrzałam sobie stronke www.ikea.pl mozna się rozejrzeć w tym co mają. poleciłaym wiele rzeczy bo wiele w domu mam i jestem abrdzo zadowolona. zastawa obiadowa Fargrik- tez kubki fargrik -są po 1.99. mam je, uzwaym sa super;) kieliszki do wina białego, czerwonego za 15.99. świece mają w ikea cudowne, zobaczysz sama;) Lampiony Borrby sa super za 19.99- mozna wkładac do nich świece Hemsjo za 5.99 za 4 sztuki:) cudowne mają tam dodatki . polecam tez firanki Lill np do sypialni za 15.99. Z nieco droższych Sarita za 29.99. Stolick Lack za 19.99- obowiązkowy!!! i cudowne lampy Lykta -stołowe za 40 zł od sztuki. Mam zieloną i czerwoną -czerwna w sam raz do sypialni na namiętne wieczory:D:D:D Meble Hemnes są bardzo fajne. Teraz maja koniec serii i łzko hemnses za jedyn 399 zł .

Gość Ewela_19
Generalnie wszystko jest bardzo dobrej jakości jeśli używa się tego zgodnie z przeznaczeniem. Polecam również jedzenie ze sklepiku szwedzkiego, który znajduje się przy wyjściu i obiad na miejscu w restauracji (szczególnie klopsiki z sosem żurawinowym i frytkami/puree, łososia z warzywami, lub raka z makaronem i obowiązkowo poprawić krewetkami z sosem koktajlowym, sałatą lodową i cytryną). :) Powiem krótko tak: jeszcze nie zdarzyło mi się kupić tam czegoś, co by się zepsuło albo z czego byłabym niezadowolona. Wszytko gra, nawet te bardzo tanie akcesoria chodzą/sprawują się jak należy.

Gość Ewela_19
Powinniście się przejechać również do Jysku. Zazwyczaj jest obok na terenie tego samego centrum handlowego. Jysk to duński odpowiednik Ikei, tylko na dużo mniejszej powierzchni, więc trzeba się naszperać, żeby powyławiać tam fajne rzeczy - jednak warto.

Gość polecam drobiazgi typu
wyciskacz do czosnku otwieracz do wina jest taka fajna folia do wyłożenia szuflad talerze miseczki duze miski do sałatek kieliszki

Gość Ewela_19
Ponadto w szwedzkim sklepie Duka (który najczęściej również jest w tym samym centrum handlowym co Ikea i inne sieci) jest wiele bardzo dobrej jakości akcesoriów do kuchni i całego domu. Ceny są tam tylko troszeczkę wyższe od Ikei, za to sklep oferuje bardzo ładne wzornictwo i poza rzeczami własnej marki posiada w ofercie produkty wielu innych znanych firm (Brabantia itp.). Aktualnie w obu sklepach - i w Jysku i w Duce - są letnie wyprzedaże ...jak wszędzie zresztą. Asortyment i ceny towarów możesz zobaczyć na ich polskich stronach internetowych.

Gość Ewela_19
W Ikei też są aktualnie wyprzedaże.

Gość ZASDfkjl;khfdas
fajnie, dzięki za wszystko:) Na pewno zrobię mega zakupy:) już się nie mogę doczekać...

Gość Ewela_19
A i jeszcze mi się przypomniało, że w dużych (ale tych naprawdę bardzo dużych) hipermarketach, np. Carrefour, są działy z wyposażeniem domu. Można tam znaleźć bardzo dużo akcesoriów do kuchni (w tym również markowe produkty). Tak samo warto, żebyście wskoczyli przy okazji do jakiegoś dużego marketu ze sprzętem RTV i AGD (np. Electroworld, MediaMarkt itp.), a piszę o tym dlatego, że nie wszystko dostaniecie w sieciówkach, a w takich marketach z elektroniką lub hipermarketach są np. filtry do wody i inne drobiazgi, które również przydają się w gospodarstwie domowym. W dużych Rossmannach (one akurat też są w takich centrach handlowych) też jest wiele bardzo dobrej jakości akcesoriów do domu, tylko trzeba uważnie przeglądać towar, żeby wyszperać perełki. Udanych zakupów! :)

Gość vin_
Jeśli chodzi o robienie zakupów w Ikei to ja już od jakiegoś czasu zamawiam głównie przez stronę www.kupujwygodnie.pl . No chyba że mam za dużo wolnego czasu, to wtedy jadę osobiście na Targówek...ale to się zdarza coraz rzadziej. Wolę zlecić zrobienie zakupów z listy online i zająć się w tym czasie czymś innym ;P

Gość calineczka_x
ktos moze cos wiecej powiedziec o WWW.KUPUJWYGODNIE.PL

Gość gość
Ja szukałam w Ikea komody to nawet mój kot by tam nie wszedł heh bo szuflady za wąskie i tych moich rzecz to na 100% nie zmieściło by to :) za to ja mam z Ikea talerze teraz po 2 zł pled za 9 zł z groszami kubek różowy za 5,99 oraz szczotkę do wc za 3 zł komplet i to dla mnie ok cena ręcznik dla gości po 1,50 zł a i budzik fajny mają taki vintage teraz za 19,99 wcześniej przepłaciłam dałam 24,99 :( kieliszki do wina za 10 :) szczotki dwie po 9 zł świeczki komplet 3 po 9,99 albo te większe 7,99 świecznik 4,99 albo podstawa na świecę po 4,99.