Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dokumentalistaangelika

Ważne pytanie o dokument :)

Polecane posty

skąd mam wziąć oświadczenie o ubezpieczeniu zdrowotnym?? jestem po liceum, jestem bezrobotna, jak z tym koliduje mój staż który notabene zaczynam od nastepnego tydonia ?

Gość jeżeli masz staż z
PUP to jesteś ubezpieczona w urzędzie.

no ok a jeżeli bym stażu nie miała, to gdzie wtedy, do jakiej instytucji ? z jakimi dokumentami ? bo mam zanieść ten dokument w poniedziałęk a dopiero tydzien pozniej mam staż.

Gość jeżeli masz staż z
A jesteś już zarejestrowana w PUP? Bo jeśli tak to od razu masz tam ubezpieczenie.

nic mi o tym nie wiadomo. nie wiesz może gdzie osoby bez stażu mają się udać aby uzyskać ten papierek ?

up

Gość jeżeli masz staż z
Jak to nic ci o tym nie wiadomo? Ubezpieczenie z PUP masz bez względu na to czy będziesz odbywać staż czy nie. Warunek jest taki, że musisz być zarejestrowana. Byłaś się rejestrować czy dostałaś staż inną drogą? Jeżeli masz staż z PUP to musisz iść do urzędu po dokument. A jeśli nie jesteś zarejestrowana i nie masz ubezpieczenia to sama musisz się ubezpieczyć.

Gość jeżeli masz staż z
A może któreś z rodziców ubezpieczyło cię u siebie w pracy tylko o tym nie wiesz?

Gość .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
oswiadczenie to cos co piszesz sama ja, sratatata, zamieszkała w sratatata przy ulicy sratatata, legitymujaca sie dowodem osobistym nr sratatata, oswiadczam iz sratatata Tylko nie kłam w oświadczeniu. :classic_cool: Jeśli nie kontynuujesz nauki od września/października to ubezpieczenie od rodziców już Cię nie obejmuje. W tej sytuacji możesz miec tylko ubezpieczenie z urzedu pracy (jesli jestes zarejestrowana to je masz, ale powinnas miec od nich papier na to) albo jesli dobrowolnie sama sie ubezpieczylas i oplacasz skladki.

No właśnie... więc jesteś zarejestrowana w Urzedzie jako bezrobotna czy nie?

I słusznie koleżanka zauwazyła... oświadczenie to dokument, kóry sama piszesz we własnym imieniu... może chodziło ci o ZAŚWIADCZENIE? wtedy bierzesz je stąd, gdzie jestes ubezpieczona..