Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość terraa incognitatata

baardzo nieasertywny współlokator

Polecane posty

Gość nO TO tY BADZ ASERTYWNA
I tak: gdy on zacznie klrzyczec -powiedz stanowczo głosno ale spokojnie,,nie rzycze sobie bys na mnie krzyczał'', kiedy bedzie wytykał Twoje błedy i niedociągnięcia -spytaj co on chce sobie tym ugrac,czy chce odwrócić uwage od swojej winy,to że mu sie nie udało :P i wtedy znowu podaj /wróć do tego co on miał zrobic a nie zrobił.Wtedy tez masz łatwy prezykład (i mu to powiedz) że to on sie czepia i awanturuje.Po trzecie powiedz że nie obchodzi Cie z jakiej kultury jest i jaskie ma przekonania ,aleTU JEST POLSKA I TU SIE SZANUJE KOBIETY I TY TEGO WYMAGASZ BO JESTES POLKA KOBIETA :) Jeszcze zrób tabelke i spis kiedy co i jak kto robił i podpis na liscie-brak podpisu oznacza brak wykonania czynnosci :D

*życze sorki

on nie daje dojsc do glosu... zaperza sie

wiec mowisz,, nie krzycz/nie podnos głosu na mnie nie zycze sobie tego.Nie dajesz mi dojsc do glosu wiec nie możemu przez ciebie sensownie porozmawiac,jak chcesz dojsc do porozumienia daj znać bez przemocy słownej/psychicznej''po czym odwracasz sie i idziesz.Zawsze mu najpierw wypomnij że to on np. sie awanturuje/krzyczy a jednoczesnie chce niby sie dogadac.Ty widzisz to i mu m ówisz ze to bez sensu i widzisz ze on stara sie toba ,sytuacja manipulowac ,ale Ty sier nie dasz tak traktowac .

Jeszcze mu mowisz nie krzycz,nie zwalaj winy,nie doszukuj sie moich bledow żeby odwrocic od siebie uwage i swoich niedociagniec.U nas to jest traktowane obrazliwie ,a wiec prosze mnie nie obrazac bo ja ciebie nie obrazam.To ty jestes u nas i ty powinienes/musisz sie dostosowac .

wiesz, co jest najlesze? ja mowie: nie denerwuj sie, spokojnie, chce sie dogadac on: ale ja nie chce sie dogadac mowie: chce zeby bylo dobrze on: ale ja nie chce zeby bylo dobrze (doslownie). my sie mozemy nawet nie witac, nie gadac zesoba, niech kazdy ogarni wokol siebie, nie chce miec z toba nic wspolnego (tak wlasnie gada) ja: ale przeciez wlasnie gadamy o tych sprawach zwiazanych z mieszkaniem,a nie z jakims kumplowaniem sie widzisz, jaki cyrk? manipulacja na manipulacji

najpierw ZGADZA SiE na ustalenia a potem tak gada, jak nie dotrzymuje

ale i tak cos mnie do niego ciągnie... ciekawe jakiego ma penisa

spadac podszywy

up

No piszcie coś... czy ja mogę mu się podobac?

oslabiacie mnie podszywy. pytanie: przepekac i cicho siedziec czy powiedziec wlascicielowi? ja mam byc do wrezesnia wlacznie a on ma zostac tu na dluzej

up