Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje się :((((((

Czy zawsze potrzebne jest szycie po porodzie ?

Polecane posty

Witajcie na dniach będę rodzić i zastanawiam się czy po każdym porodzie jest potrzebne szycie ?

Gość mamacóreczki
nie nie zawsze ja nie byłam szyta ani nacinana :) ale to zalezy od kobiety

jak wyżej koleżanka napisała:) ale sie nie martw to jak ukłucie komara w porównaniu do bólu porodowego:P dają znieczulenie niby, ale czuc takie uszczypnięcia

kurde... ;/ czuję że po porodzie i po tym wszystkim już nigdy nie zdecyduję się na 2 dziecko... Boję się jak cholera... Do tej pory byłam twarda bo powtarzałam sobie spoko dasz rade nie ty pierwsza i nie ostatnia itd a teraz ? Jezu A czy te szwy potem lekarze zdejmują ?

I slusznie sie boisz, trzeba bylo myslec. Teraz juz za pozno :)

jasne jak uklucie komara, no sorry, ale ja rodzilam 2 godziny i popekalam i co , szyli mnie ok 1,5 godziny czyli prawie tyle ile trwal porod i bolalo jak cholera , wszystko czulam , gorzej niz sam porod

Gość sasasanka
Ja byłam szyta, poniewaz zostałam nacieta. Wyglada to tak,że dostajesz znieczulenie miejscowe. Lekarz siada i zszywa ci ranę. Ja byłam dodatkowo "czyszczona" bo troche łozyska zostało w srodku, było to robione czymś w rodzju wielkiej łyżki . czułam tylko jakby ktoś mi cos tam gmerał, ale zero bólu. Potem połozne mnie dokładnie umyły. Przyłozyły podkład, przebrały mi koszulę i zawiozły na łózku na sale . Tam pomogły przeturlac sie na moje łóżko, a po 2 godzinach przywieźli mi małego.

Gość sasasanka
może za słabo cię znieczulili?

arpad nie dali Ci żadnego znieczulenia? jeszcze jak natną to pół biedy bo szybko to zszyją ale jak szyjka popęka to trochę gorzej.

Gość mamacóreczki
mi szew sie rozpuścił nei musisałam isc na wyciaganie zależy od szpitala . nic nieboało szycie

Gość mamacóreczki
ktoś sie podemnie podszył wyzej :)moze ktoś jeszce ma taki nik :)

Gość sasasanka
U mnie wewnetrzne sie rozpuściły, a te zewnetrzne zdjeła mi na domowej wizycie połozna-nic nie bolało

no własnie, ale ja też miałam szytą szyjkę i zrobili mi to w 10minut, szwy się rozpuściły same. Nie zakładaj najgorszego scenariusza dasz radę, to fakt nie ty pierwsza :) kobiety są silne, już widzę faceta który by przeżył poród :P

ale to przeciez tylko kilkanascie godzin bolu nieziemskiego, placzu, krzyku, wszyscy ci sie gapia w krocze i tam grzebia, tna, szyja, pozniej bywaja rozne problemy, nie czujesz sie juz tak kobieca jak kiedys, maz ma ochote cie zzdradzic, a ty masz swojego dzieciaka, ktorego gowna sobie wachasz i ktore cie gryzie po cyckach i to jest ta wielka nagroda. bajka, mmmm zazdroszcze :)

po co się wypowiadasz, twoje gówna też ktoś wąchał i kogoś gryzłaś po cyckach mówiąc tak dosadnie jak ty daj na luz dziewczyna pyta o co innego

kazdy ma prawo odpowiedziec, nie kazdy musi miec pozytywna opinie i wystepowac w roli pocieszyciela w sytuacji tak oczywistej 🖐️

Gość sasasanka
Martva-a ty rodziłas,że wiesz? Ja to przeszłam, mam ładne ciało, cyców nie miałam gryzionych bo dawałam butelke-kupa, no cóz swoja sie wacha całe zycie i jeszcze nikt nie umarł od tego, a mąż nadal jest ...

Gość sasasanka
a ile masz, lat 15?

Gość sasasanka
no widzisz, to porozmawiac na ten temat możesz za kilkanascie lat I nie nazywaj głupim kogos , kto decyduje sie na dziecko-tylko dlatego,ze ty masz inne plany na zycie-to dopiero jest pokazywanie głupoty

Gość sasasanka
A poród widziałas pewnie tylko na filmach... I ginekologa pewnie też...

jestem istota wyzszej rangi, a nie krowa do cielenia sie.

Gość sasasanka
I jestes tez wyjatkowo prosta...

Gość Paraparabuch
Szyć muszą, jak natną, czy jak pęknie. Szyć nie trzeba wtedy, jak ani nic nie popęka, ani nie natną. Martva - nie masz prawa wypowiadać się nie na temat, widać, że temat ciąży i macierzyństwa jest Ci zupełnie obcy, a poza tym piszesz nie na temat tego topicu,to po co wciskasz tu jakieś farmazony pierdoły ? Pytanie jest, czy szyją zawsze po porodzie i na to masz odpowiadać, jeśli coś wiesz.

Gość sasasanka
No i pozdrów swoją matke-wyjatkowo cielna krowe