Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie znam sie na tym

czy to skaza bialkowa ?

Polecane posty

Gość nie znam sie na tym

Moj niemowlaczek (konczy 5 tydzien)ma krostki na buzi za uszami , ktore czasami przeksztalcaja sie w plamki ale czasami znikaja po czym znowu sie pojawiaja za tydz mam wizyte u pediatry czy to skaza bialkowa czy moze zapalenie atopowe skory? nigdzie indziej nie ma krostek

Gość nie znam sie na tym
ah i nie zauwazylam aby ja to swedzialo czy to mozliwe ze tradzik niemowlecy ?

Gość nie znam sie na tym
chcialam sie zapytac jakie objawy miala dzieci ze skaza nie mozna to sie juz zapytac ? nie podoba sie temat to nie wchodze i nie wypowiadam sie wszczegolnosci jesli nic nie mam do powiedzenia rozumiesz ? :O

Gość nie znam sie na tym
mialy*

nie, nie rozumiem - jak można w przypadku tak małego dziecka wydawać diagnozę na podstawie netu. jak również nie rozumiem, co ci z tej wiedzy przyjdzie, skoro do lekarza idziesz za tydzień... zapytaj tej tarocistki, co się tu ciągle ogłasza, jej diagnoza będzie równie miarodajna :D

Jak pójdziesz z tym do pediatry, to pewnie powie, że skaza...Teraz taka "moda" wśród lekarzy, że każda zmiana na skórze, to skaza białkowa. U nas podobne objawy okazały się być łojotokowym zapaleniem skóry. Spróbuj kąpać dziecko w mące ziemniaczanej i sodzie. Nie smaruj tego żadnymi kremami, tylko najlepiej kup emolium, emulsję do ciała. Te rady na pewno nie zaszkodzą, a warto spróbować, bo nam 3 m-ce wmawiali skazę, aż wreszcie poszliśmy prywatnie do dermatolog-alergolog, która stwierdziła łojotokowe zapalenie.

No to po co forum?Ja właśnie stąd dowiedziałam się,jak postępować z dzieckiem,które ma refluks,co podawać itp.,bo pani doktor mówiła tylko,że to minie...a co do pytania,u mjego tak właśnie zaczęła się skaza,a lekarka pytała,czy śp;i na pierzach(rąbnięta totalnie)

Gość jjnjj
to POTOWKI!!! nie daj sobie wkrecic skazy, do 3 miesiaca zycia dziecka nie da sie stwierdzic alergii

Ha!z różnie z tym bywa...u mojego to na pewno nie były potówki,a sprawdz jeszcze za uszkami,jeśli płatki wyglądają,jakby były naderwane,to może wskazywać właśnie na skazę...

Gość jjnjj
naderwane uszka to tez lojotokowe zapalenie skory

Z tym,że u nas po zmianie mleka przeszło,a przy azs nie przechodzi.

mi lekarz mowil ze jak za uszkami skora jest szorstka to skaza, moj maly taka mial ale byl przebialkowany moze od mojego pokarmu jak przeszlam i nadmiar sie utrzymywal dalam jedna puszke pepti i przeszlo

Gość nie znam sie na tym
za uszkami na malzowinie nie ma naderwane zobacze co powie pediatra ale krochmal zastosuje

U nas tez podobnie zaczynala sie skaza bialkowa. Jeszcze do tego luszczace, zaczerwienione brwi.