Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja mam włosy rudeee

trzeszczenie w stawach

Polecane posty

Gość a ja mam włosy rudeee

szukałam na ten temat informacji w necie,ale nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi otóż trzeszczą mi stawy,głownie w skokowe,(rzadko kolano),nie ma mowy,żebym weszła po schodach cicho,chyba na każdym schodzie jest trzask,poza tym nie mam innych dolegliwości,tzn. opuchnięć,bólu,sztywności,trudności z chodzeniem itp. ostatnio był u nas remont klatki schodowej i jak przechodziłam obok malarzy to miałam wrażenie,że słychać mnie na całej klatce-to było krępujące czy jakieś suplementy pomogą? czy ktoś miał podobny problem? czy mam z tym iść do lekarza? z takim głupstwem?(to skrzypienie mam od lat)

Gość Wojcieszka
Spróbuj kolagenu w tabletkach, odbuduje chrząstkę i problemy powinny się skończyć. Ja przyjmuję Flexagen i jestem zadowolony z jego działania

Gość Niepocieszonaaa
poczytaj w necie o piciu wywaru z liścia laurowego tam jest dokładnie opisane ,mnie pomogło,chciarz lekarz nie dawał nadzieji przy peknietym kregu th 8 zlekcewarzonym,zaniedbanym przez neurologa,wiemy jak działa służba zdrowia i koleżance też,

Gość jakakajajakaja
ja mam to samo:) nie moge sie skradać bo zawsze zdradza mnie strzelanie w kościach. Strzelają mi skokowe (najbardzij), kolana, biodro przeskakuje. łopatki i ogólnie czasme kregosłup:) na szczęście kark mi nie strzela:D czytałam o tym dużo gadałam z kilkoma znajomymi lekarzami i wszyscy mówili że taka po prostu moja uroda. Mi to sie zrobiło w okresie dojrzewania i szybkiego wzrostu. mam tylko nadzieje że na starość nic mi sie z tymi stawami nie bedzie działo

Gość Strzelająca
Ja mam gorzej bo oprócz tego, że jest bardzo słyszalna wychodząc np. po schodach to jeszcze mogę sobie strzelać nadgarstkami i palcami u rąk, kostkami i palcami u nóg, kośćmi śródstopia i strzelam tym kiedy chce i ile chce. Jedną nogą to mogę strzelać nawet nią nie ruszając. Heh troche mnie to denerwuje.

Gość Strzelająca z Poznania
Ja mam gorzej bo oprócz tego, że jest bardzo słyszalna wychodząc np. po schodach to jeszcze mogę sobie strzelać nadgarstkami i palcami u rąk, kostkami i palcami u nóg, kośćmi śródstopia i strzelam tym kiedy chce i ile chce. Jedną nogą to mogę strzelać nawet nią nie ruszając. Heh troche mnie to denerwuje.

Gość nie lekceważcie tego
u mnie po jakimś czasie okazało się że mam chondromalację chrząstki w kolanach mimo że brałam suplementy z glukozaminą nic nie pomaga do ortopedy zanim skończy się artroskopią

W stawach mogą się znajdować tzw. trzeszczki, elementy które nie służą zasadniczo do niczego, ich ilość jest zmienna osobniczo. Pamiętaj, że chrząstki się nie regenerują. Ich prawidłowa budowa jest ważna, aby można było sprawnie funkcjonować, uprawiać sporty itd. Jeśli coś Cię niepokoi, to idź do lekarza, który Cię zbada, ew. zleci badania.