Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość woda_utleniona

czy profesjonalne farbe mozna pomieszac z utleniona nie z tej samej firmy?

Polecane posty

Gość woda_utleniona

hej dziewczyny.Zaczne od tego ze jestem blondynka.Znalazlam na moje rozjasniane wlposy profesjonalna farbe w odcieniu popielatym i chcialabymw nia zainwestowac ale szkoda mi kasy:P na oryginalna wode utleniona za ktora musialabym wywalic 45zl.Wiec zastanawiam sie czy mozna uzyc jakies tanszej?jakiegos tanszego lotionu utleniajacego.I ps.Czy wiecie kiedy stosowac wode 3,6,9procentowa? Jak ja mam wlosy juz rozjasniane to dla nadania koloru powinnam uzyc 3? zeby kolor wyszedl jak na palecie?

Gość woda_utleniona
zadna sie nie orientuje?:)

Hej, jestemn fryzjerka wg mnie lepiej abys zastosowala oryginalna wode. Chociaqz sa fryzjerki ktore mieszaja wody z innych firm. Wode stosujesz zaleznie od wyjsciowego odecieniu wloskow. 3- delikatnie pojasni Twoje wlosy (lub odrost) 6- pojasni o 2-3 tony, a 9 4-5. wg mnie lepiej zainwestuj w orginalna bo szkoda wlosow ;)

Gość woda_utleniona
Dzieki kamila:) Czyli woda ma wplyw tylko na odrost glownie a nie na kolor jaki wyjdzie i jaki widze na probniku? Bo ja mam rozjasnione do b,j blondu...zwyklymi farbami tez rozjasniajacymi lapalo mi odrost ale byl on zwykle ciemniejszy niz reszta...wiec teraz mohge spokojnie wode 3% kupic?i ewentualnie odrost potraktowac rozjasniaczem a pozniej na to farbe z ta trojka nalozyc?:)

Gość woda_utleniona
nie rozumiem zatem dlaczego jak kiedsy zamowilam farbe elgonu ...jakis najjasnieszy blond i wzielam wode 12% wyszly mi kurczakowo zolte gorzej niz po najtanszej sklepowej farbie;)

Gość ytka
Powiem ci tak To wszytsko zalezy.... Czasami jest tak ze zmeiszasz farbe z inna woda i jest ok a czasami jest tak jak mialam jakis rok temu ze zniszczylo mi strasznie włosy. babka w sklepie powiedzila mi ze czasami jest tak ze producenci dodają juz wode do farby i wtedy sa inne proporcje w orginalnej ich wodzie. Od tamtej pory uzywam tylko orginalnych wod do profesjonalnych farb. A powiedz jaka masz farbe?

Gość woda_utleniona
kamila jeszcze jedno pytanie:) na jakich farbach pracujesz? bo ja mysle nad goldwellem z serii topchic albocolorance acid color demi ,,,ewentualnie profesjonalna londa 12.61 lub kolestonem/Z jakiej firmy Twoim zdaniem wychodzi najfajniejszy popielaty blond bardzo jasny nawet z przeblyskami fioletu lub srebra?

Gość ytka
3% do blondu???A w zyciu!! co najlniej 6 a wedlug mnie jeszcze mocniejsza powinna byc

Gość ytka
a ja polecam farbe wloskiej firmy alfaparf...uwazam ze nie ma lepszej a wyprobowalam juz naprawde duzo farb profesjonalnych:-)

Gość ytka
ja też ucze sie w szkole fryzjerskiej jestem juz po pierwszym roku nauki takze cos tam wiem:-)

Gość woda_utleniona
ytka czyli rozjasniane wlosy potraktowac mocna woda???pisalam wyzej -pytam bo mi po 12% na odroscie wyszly kurczakowe mimo ze wode mialam oryginalna i elgon tez ma fajne kolory i kolezanki nie narzekaja ale one nie farbuja na blond.Ja jednak juz z elgonu nie skorzystam ps.jaki numer polecasz a alpa....?

Gość ytka
a jakie masz swoje wlosy naturalne? Bardzo ciemne? Bo jesli nie to mozesz zastosować wodę 9 a na resztę włosów 6. 12% stosuje sie do platynowych blondów

Gość ytka
ja stosuje farbe numer 7.21 ale to jest sredni popielety blond. Jestem starsznie zadowolona z tego koloru juz niejedna osoba mnie zaczepila i ptala jaka farba farbuje wlosy Alfaparf nie niszczy wlosow bo to jest jakas nowoczesna techgnologia. Kosztuje niemalo bo 33 zł ale naprawde jest swietna!!I masz olbrzymi wybor kolorow,takze cos na pewno znjadziejsz

Gość ytka
uzywalam wczesniej gooldwel top chic i loreal mojlier i powiem ci ze alfaparf wedlu mnie przebija te farby pod kazdym wzgledem

Gość woda_utleniona
a masz jakies zdjecie swoich wlosow?:D ale faktycznie popiele te najjasniejszse maja fajnie.Robilas je komus? 9 i 10.21 iris o ile dobrze patrze.Takimi byalbym zainteresowana:) bardziej ta 9...ale mam slaba palete w kompie i nie wiem czy dobrze numery czytam.Do nich jaka wode na moje zzolkniete wlosy?:)

Gość ytka
Niestey nie mam zdjecia:-) ja do swojej farby z poziomu 7 stosuje 6%. Ty musisz stosować 9% 3% odpada do blond wlosów nic ci nie chwyci! Powiem Ci ze to pierwsza w moim zyciu farba ktora uzyłam juz 5 raz! Wczesniej ciegle szukałam i nareszcie jestem zadowolona. Poczytaj sobie opinie na wizazu dziewczyny tez bardzo chwalą- w sumie to dlatego kupilam ta farbe i sie nie zawiodłam:-)

Gość ytka
ja wiem tylko jak wychodzi farba z poziomu 7(moja ukochana) i 8(kolezanka) a tej 9 nie robiłam takze nie mam pojecia.

Gość woda_utleniona
no ale w koncu jako przyslza fryzjerka;)jakbys trafila na taka marude jak ja to jak bys zrobila tymi kolorami wlosy?:)i z jaka woda?One sa rozjasniajace? slyszalam ze mozna je mieszac/.

Gość ytka
powinnas uzyc wody 9% pamietaj ze trzymasz na pocztaku na odrostach a pozniej tylko na jakieś 20 minut na reszte wlosow!!nigdy nie nakladaj na calosc bo to bardzo niszczy wlosy.

Gość woda_utleniona
nie chce popalic wlosow;)bo dopiero co je odzywilam i moj blond nie wyglada jak siano:PPP wiec chcialabym zachowac ich kondycje .i czy jak uzyje do poziomu 9 wody 9 to nie popali mi wlosow? a czy jak uzyje 6% to moga wyjsc zolte na moich rozjasnianych?:)sorry za tak wiele pytan ale faktycznie chwala sobie te farbe

Gość ytka
przepraszam nie 20 minut a 10 minut na reszcie wlosow

Gość ytka
a jaki masz swoj naturalny kolor wlosow??bo jesli masz np blond to mozesz uzywac wtedy wody 6%.

Gość woda_utleniona
nie n nie)nigdy na calosc od razu nie klade;0Najpierw odrost a pozniej na 10-20 min zalezy jak chwytaja na reszcie trzymam:)...no wiec 9.21 i 10.21 kupic wode na rozjasniane 6 czy 9?:)

Gość woda_utleniona
mam taki mysi szatyn...ale spoko jak na gorze wyjdzie nieco zolci to poloze na odrost ponownie za jakis czas;)

Gość ytka
kup wode 9%

Gość woda_utleniona
ok...to poslucham sie Ciebie;) i chyba sie skusze :P ale jak mi wyjdzie kurczak to Cie znajde;)

Gość ytka
hehe bedzioe dobrze:-)

Gość woda_utleniona
ja chce im nadac chlodny ton i tak czytam ze dziewczyny uzywaly 1,9 do 3 proce .wody przy taki zabiegu;/wrrrr...nie wiem co myslec

Gość LindaB
Woda nie ma wpływu na kolor włosów! Jeżeli chcesz ochłodzić to używaj farb z oznaczeniem .1 lub .2 (popiel, fiolet- 1 czyli popiel wychodzi nieco chłodniej od 2 fioletu). Jeżeli są siwe włosy to koniecznie woda 6%, przy odcieniach od 1do7, jeżeli nie to słabsza woda 1,5 -3% do odcieni 1do3 lub 4, 9% i 12% dodajesz przy kolorach 8do12. Jeżeli przy wodzie 6% siwe się nie pokrywają to dodaj farbę naturalną o oznaczeniu N lub 0. Polecam sklep www.ladysi.com.pl świetnie doradzają!

Gość Blondson

Jak woda nie ma wpływu na włosy ? O czym ty piszesz ? 

Gdyby nie miała wpływu nie byłoby potrzeby aby ja mieszać z farba. Jeżeli chcemy ochłodzić kolor to używamy wody 1.5 do 3 max czasami 6 ale to jest max. A nie 9% na rozjaśnione włosy. Broń Boże