Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wypadające włosy

Wypadające włosy.

Polecane posty

Gość Wypadające włosy

Od pewnego czasu zaczęły mi wypadać włosy. Linia czoła znacznie się wydłużyła i powstały zakola... Jest jakiś preparat, szampon na zatrzymanie wypadania włosów i czy mogą mi jeszcze odrosnąć na czole i zakolach?

Gość Wypadające wosy
Jest na to jakaś rada????

A jestes facetem czy kobietą? Bo jak to pierwsze to masz gorzej;) Jeśli jesteś kobietą to jak szybko rozpoczniesz leczenie masz duże szanse że włosy odrosną:)

Gość Wypadające włosy
Jestem facetem...

Gość Kilcia
Sprawdź poziom hormonów konkretnie androgenów, to może być z tym związane. Pozdrawiam.

Gość Wypadające włosy
W jaki sposób?

Gość Kilcia
Pobiera się krew np, na testosteron i dostajesz wynik. Jeśli nie będzie w normie to trzeba to ustabilizować i tak ze wszystkimi hormonami.

Gość explanation
w jakim wieku jesteś ?

Gość Wypadające włosy.
Mam 20 lat.

Gość niegoscinna
Mnie niedawno zaczęły bardzo wypadać włosy. Nigdy nie miałam ich dużo i nieraz już bywały okresy wzmożonego wypadania, ale akurat ostatnio byłam u dermatologa, to i o włosach wspomniałam. Pani doktor stwierdziła, że owszem, to może być ze stresu (miałam ostatnio bardzo poważne przeżycia), wówczas wypadanie utrzymuje się do trzech miesięcy po tym, jak się wszystko uspokoi, ale u mnie podejrzewa też wypadanie na podłożu endrogennym, czyli hormonalnym. Zleciła badania krwi, ale zapisała również specjalny szampon (Stieprox) i dwa płyny do wcierania w skórę głowy (Alpicort E oraz Loxon 5%). Wszystkie te leki są cholernie drogie. Idź do dermatologa najlepiej.