Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewica 26

badanie ginekologiczne u dziewicy jak wygląda i czy boli

Polecane posty

Gość dziewica 26

pomimo iż mam 26 lat nadal jestem dziewicą i nigdy nie byłam u ginekologa ale ostatnio zauważyłam coś dziwnego gdy ćwiczę to na bieliźnie widzę śluz razem z odrobiną krwi i nie wiem co to jest. Czy to może być spowodowane wysiłkiem fizycznym .

Badanie zależy od budowy błony. Czasem jest możliwe normalnie przez pochwę w innym wypadku przez odbyt. Uprzedź lekarza o tym że jeszcze nie współżyłaś. Badanie nie jest przyjemne ale też nie boli. Trwa tylko kilka sekund.

Gość kjojknm, opomk
Rzecz jasna,ze na wstepie musisz powiedziec ze jestes dziewica. z tego co pamietam mnie nigdy,jako dziewicy, lekarz nie badał przez odbyt. Niektórzy maja takie specjalne malutkie wzierniki dzieki którym mogą spokojnie zbadac pacjentkę,która jeszcze nie współżyła :-) A co do czasu badania..trwa góra 2 min..z tym ze stres sprawia ze masz wrażanie ze to duuuuuuużo dłużej :-D Niczego sie nie bój, pamiętaj lekarz chce Ci pomóc :-)

Gość wygląda tak samo
a czy boli - to zależy. Mnie po 20 kilku latach chodzenia do ginekologa ciągle boli tak samo. Mi za pierwszym razem lekarz kazał się śmiać - to rozluźnia mięśnie brzucha - stosuję do dziś!

Gość Lady MAverick
okulary Debilu. Nie kazdy uznaje ze dziewictwo trzeba stracic w wieku 17 lat, bo przeciez juz sie jest dojrzalym. 26 letnia dziewica nie musi tez byc panna czekajaca do slubu, ani brzydula, ktorej nikt nie chcial. Jedno jest pewne... takich ograniczonych ludzi o waskich horyzontach jak ty jest wielu.

Gość dziewica 26
Lady MAverick dzięki za obronę

pal licho dziewictwo, ale dlaczego nigdy nie byłaś u ginekologa?

Gość Dobrawka88
ładnie dbasz o siebie - 26 lat i nie byc jeszcze u gina. A badanie cytologiczne? Pomimo, że nie wspołzyłas jeszcze?

Gość dziewica 26
miałam iść z moją koleżanką ona weszła pierwsza do gabinetu i lekarka jak się dowiedziała że jest dziewicą to ją opierdzieliła po co przyszła i ja zrezygnowałam jak tylko to usłyszałam i miałam przez to uraz ale teraz moja koleżanka inna poleciła mi inną panią doktor i chce iść ale troszkę wstydzę się tego że jestem dziewicą w tym wieku

Gość siri
Do autorki: idz do gina i nie pękaj! Jak wejdziesz to na wstępie powiedz,że prosisz o mały wziernik do badania i czy takowy sprzęt jest na wyposażeniu gabinetu...Czasem niestety nie mają....Ja mam już swoje lata i ze względu na problemy ginekologiczne zawsze proszę dr o mały wziernik...

Gość dziewica 26
a czy przyznawać sie lekarzowi ze to mój pierwszy raz u ginekologa

Gość siri
Nie mów ,że pierwszy raz ...to jest nieistotne....Ważne,żeby Ciebie zbadał małym wziernikiem z uwagi na błonę dziewiczą ,którą prawdopodobnie masz i to powiedz ginowi,że nie odbywasz stosunków...Zresztą to jest widać gołym okiem ,ale oni z ,,rozpędu" pchają co mają pod ręką ...

Gość dziewica 26
byłam w tym tygodniu pierwszy raz na badaniu . Lekarka badała mnie przez odbyt najpierw włożyła palec a później robiła mi usg nie było źle natomiast nie zrobiła mi cytologi powiedziała że to dopiero jak zacznę współżyć czy u dziewic nie robi się takiego badania

Gość jndvndmnmfds
Ja w poniedziałek idę pierwszy raz, mam 20 lat, jestem dziewicą a na dupie mam okropne hemoroidy. Wstydzę się jak cholera. Jak zasugeruje badanie przez odbyt to ucieknę 😭