Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oknhgfrtewraweta

ile wydaje cie miesięcznie na swoje zwierzęta?

Polecane posty

Gość oknhgfrtewraweta

Ja mam 2 koty i sobie tak podliczyłam i jestem w szoku. -żwirek do kuwety- 3 opakowania minimum ok 30 zł - codziennie saszetka - 30 dni po 2 zł to 60 zł - karma sucha - 2 w miesiącu to ok 30 zł - jakieś mięso ( tańsza szynka, chuda kiełbaska) ok 20 zł w miesiącu - pasta odkłaczająca czy jakoś tak 30 zł to już 170 zł w miesiącu a do tego wizyta u weterynarza jak coś się dzieje i leki, a to obroża przeciwpchelna, odrobaczanie i reszta. a jak jest u was?

Gość yuoogii
Zwierzęta też musza byc odpowiednio zadbane. Kot i pies kosztuja sporo. Najtanszym rozwiazaniem jest chyba chomik, albo swinka morska wystarczy co miesac wydac 10 zl. Mam wlasnie swinke morska i pieska o ile swinka jest tania to na pieska wydaje 200zl miesiecznie. A jesli wizyta u weta to jeszcze wiecej. I tak taniej niz utrzymanie dziecka:)

Gość oknhgfrtewraweta
ja daje im saszetka na poł, bo się tak rozwydrzyły jak były u mojej mamy, ona dawała im saszetki i teraz jak nie dostaną saszetki to nie chcą nic jesc innego, najpierw musi być saszetka

ja mam kota, który je karmę od weterynarza i tylko tą karmę, więc raz na ok 3 miesiące wydaję 106 zł za tą karmę i miesięcznie 20 zł na żwirek. i raz na 2 miesiące kupuję taką pastę, też od weterynarza, żeby lepiej trawił, kot, nie weterynarz :P

ja mam sporo zwierzat,ale wiekszosc je trawe i pije deszczowke,wiec wychodzi tanio.Do tego mamy pewne odpady roslinne,ktore wszystkie kochaja,no i sa za darmo:) Na kota wydaje 40zl miesiecznie-ale ona rowniez lowi noca,wiec jej duzo karmic nie musze (jak dam wiecej to zostawia). Kroliki (8 sztuk) wydaje 30zl miesiecznie-ale wlasnie ten plus ze jedza trawe i te darmoche,inaczej byloby duzo drozej. Reszta zwierzakow to koszty jakis 12 zl na chleb jako zakaska,bo bardzo lubia:)

Gość Garbata Biedronka
raz w roku podatek 30 zł, a poza tym zależy jak ta mała cholera ma humor i na co ma ochotę, bo czasem muszę karmę dawać psom sąsiadki w zagrodzie, bo mu nie smakuje.

Gość Garbata Biedronka
a tak, to samo co my jemy, gdzie sie dwóch naje to i trzeciemu nie zabraknie.

na jedzenie dla kota wydaje 60zł, żwir - raz na 2 miesiące w okresie letnim ok 20zł (w lato jak ciepło i sucho na dworzu to grasuje po ogrodzie, w zimę to siedzi w domu więc na żwir więcej kasy idzie). z reguły nie choruje, ale zdarza się i wizyta u weta