Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysia kow.

pomocy! właśnie pierwszy okres dostałam!

Polecane posty

Gość marysia kow.

nie wiem co zrobić bo mamy nie ma w domu, mam 12 lat wzielam podpaske i włożyłam ale wydaje mi sie że to krwotok co mam robić dzwonic na pogotowie? dużo tej krwi sie leje. pomocy!

Gość mrówa11
nie panikuj wszystko bedzie dobrze, nie umrzesz ani sie nie wykrwawisz. Z poczatku moze ci sie wydawac ze duzo jest, ale tak naprawde sie przyzwyczaisz i nie bedziesz narzekac

Nie wiem dziecko drogie czy cie na lekcji Przyrody w 4 klasie uczyli ale teraz przez najblizsze 40 lat tak bedziesz miala co miesiac :classic_cool:

Gość MAX 22
Do szkoły chodzisz , czytać umiesz to jeszcze raz poczytaj naukę o człowieku bo z tych lekcji musiałaś się zerwać.A internet nie jest najlepszym miejscem do udzielania pomocy. Weż się dziecko za dokształcanie , od przybytku głowa nie boli.

Gość Dzwoń na pogotowie
i to szybko! Zaszyją ci cipę i problem z głowy.

Gość w dupie
ja pierwszy okres miałam bardzo ale to bardzuchno skąpy dosłownie kilka kropelek krwi. mała plamka. Trwał 3 dni, myślałam ze tak bedzie zawsze :O i bylam szczesliwa ze tak mało i w ogole nic nie boli i że tak krótko :D a drugi był okropny, czar prysł. Bolało niemiłosiernie, poza tym lało się jak z zarżniętego świniaka :O

czy wy wszystkie nie przesadzacie? okres to zdaje sie normalna, fizjologiczna rzecz, wiec ani nie ma co panikowac, ano zameczac wszystkich na około, ze z Ksiezniczki sie leje wiec jest pod ochrona...w dzisiejszych czasach sa swietne tampony i podpaski, a dawniej kobity musiały uzywac waty, czy szyc specialne majtki...a jak boli to sa tabletki przeciwbólowe, wiec nie narzekajcie.

Gość klapki czarne
ELde I jak mam Ci w tym pomóć ? niby jak 15latek ma pomoc, glupie pytanie :D