Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za rok matura

Za rok zdaje mature!!! I na maturze wybralam takie oto przedmioty?

Polecane posty

Gość za rok matura

Mysle o prawie lub o dziennikarstwie. Oto przedmioty jakie chcialabym zdawac na maturze - j.polski na poziomie podstawowym i rozszerzonym - matematyka na poziomie podstawowym - historia i wos obydwa na poziomie rozszerzonym - i jezyk obcy, tutaj mam najwiekszy problem bo w mojej szkole jest tylko angielski i niemiecki. Chcialabym zdawac jezyk hiszpanski bo ten jezyk idzie mi dobrze. Czy szkola zgodzi sie na to zebym zdawala jezyk obcy na dwoch poziomach??, moj brat rowniez w tym roku w tej samej szkole nie zdal matury(calej) i tez mysli o wymianie matury z jezyka niemieckiego na hiszpanski! Jest taka mozliwosc?

Gość szz
ale sobie nawaliłaś tych przedmiotów...

Gość za rok matura
Bo zalezy mi zeby dostac sie na dzienne prawo lub dziennikarstwo.

Gość za rok matura
?

Gość oczywiście że możesz ale
spytaj się lepiej w szkole bo ja sama nieodpowiem ci na to pytanie.

Gość Ulalalll
Oczywiście, że jest to możliwe!!! Jak będziesz pisała oświadczenie czy jak to się tam nazywa, że zdajesz maturę z tego przedmiotu. To nie jest ważne, czy Twoja szkoła uczy tego języka czy nie. Szkoła liczy ile osób chce mieć egzamin dojrzałości np kultura i wysyłają jaką ilość potrzebują. Także spokojnie! Będziesz mogła! ;)

Gość zyt zet
banalnie proste przedmioty sobie wybralas wos i historia weź dziewczyno :o

Gość Ulalalll
NIe, to nie jest banalne. Każdy ma prawo do wyboru. Dziewczynie przecież nie będzie potrzebować np chemia, biologia na prawie czy dziennikarstwie. Dziewczyna się w tym dobrze czuje i ma do tego prawo.

Gość za rok matura
A moj brat ma mozliwosc poprawy matury? Jesli chce sobie zmienic jezyk ktory zdawal w tym roku? Historia i Wos sa mi potrzebne na prawo i na dziennikarstwo, jeszcze jestem ciekawa czy j.hiszpanski liczy sie na studiach, czy jest koniecznosc zdawania angielskiego?

Gość autorze radze cij utro wejsc
mozesz wybrac hiszpana, tylko najczesciej wyglada to tak, ze zdajesz go w najblizszej szkole gdzie ucza sie tego jezyka ;)

Gość Ulalalll
No pewnie, że Twój brat może, uwierz mi, moja siostra sama poprawia, i daje sobie dodatkowe przedmioty lub zmienia. Tak zdaje się to na studiach. Jest napisane w rekrutacji np. Język obcy... i podana jest jaka jest waga punktów. Także czy włoski, francuski albo czy jakieś tam inne języki bez problemu przyjmują bo to język obcy. I nie masz konieczności zdawania angielskiego bo, wybrałaś sobie angielski! ;) Powodzenia ;)

Gość Ulalalll
Przepraszam, bo wybrałaś sobie hiszpański***