Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deutschespracheaaaa

Programy do nauki niemieckiego?

Polecane posty

Gość deutschespracheaaaa

Jak w temacie znacie jakieś dobre programy, strony do nauki niemieckiego/

Ja nie znam takich, bo nauczyłam się w Niemczech jednak jedno jest pewne: nigdzie tak się nie nauczysz niemieckiego jak słuchając radia, oglądając telewizję czy rozmawiając z niemcem w tym języku. :)

Gość Profesof Klaus
Kup nie będziesz żałował/a

Gość deutschespracheaaaa
Ja to wiem, nawet jakoś tam mówię ale bardziej chodzi mi o gramatykę uporządkowanie tego wszystkiego.

Gość Idż na pare lekcji
Ja miałam Bęze w domu i nic nie dało. Po prostu niektóre rzeczy musi wytłumaczyć lektor.

a no pewnie, rozumiem :) jednak warto też wiedzieć, że polskie programy, książki itd do nauki tego języka są nazbyt ''książkowe'' i w większości niemcy inaczej troszkę rozmawiają, nie zawsze się stosują do pewnych czasów, odmian czy po prostu są rzeczy których absolutnie nie stosują w wymowie, mimo tego warto je znać ;) ale to chyba tak jest wszędzie, w każdym języku ma się swoje ''slangi'' (nie mówię tu o różnicach Bayern - Berlin czy coś)

Gość deutschespracheaaaa
dzięki za stronkę

Gość ferssaa
Tanio można profesjonalne programy edukacyjne kupić przez stronę justsoft.com.pl. Chyba najlepiej zaopatrzony sklep tego typu w sieci. Ja w każdym razie szerszego asortymentu nigdzie indziej nie znalazłam. Na duży plus obsługa – dobrze doradzają, są świetnie zorientowani w programach które mają na stanie.

Gość MartynaKowalska
Takie programy do nauki są nic nie warte, nie zastąpią Ci kontaktu z lektorem, na żywo, w czasie rzeczywistym i możliwości dopytania o coś. Ja korzystam ze szkoły Katarina: http://katarina.pl/. Obecnie kurs w parze z przyjaciółką, z bardzo fajną i kompetentną lektorką.