Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dietowa Panna

Dieta, wesele tuż tuż.

Polecane posty

Gość Dietowa Panna

Witam wszystkie kafateryjki :). Otóż jestem na diecie dzisiaj już 3 dzień, na diecie MŻ, i nie jem slodyczy, chleba, ziemniaków, szynki (bo nie ma do czego), tlustych rzeczy. Chcialabym prowadzić ten wątek na tym forum, bo chcę sie wesprzeć, żeby nie bylo, że będą jakieś odstępstwa. Ważę 62.2 kg, ważylam 64.2, do 19 sierpnia chcę ważyc 55 kg, bo mam wesele, i chcę być szczupla, bo jestem druhną :]. Czy ktoś chce się do mnie przylączyć? Mój jadlospis (Nie będę pisala śniadanie itd. będę po prostu pisala w kolejności co zjadlam) : - kawa z mlekiem - serek wiejski z 0.5 pomidora + sól + pieprz - herbata zielona z jaśminem - herbata czerwona - owsianka zalana wodą platki blyskawiczne (bez mleka) z lyżeczką miodu z suszonymi śliwkami i jedną morelą ( nie suszoną) - jogurt naturalny 500g, z patkami blyskawicznymi (przez przypadek bo myslalam , że to otręby) , otrębami, żurawiną suszoną, i śliwkami suszonymi. - salatka z grillowanym kurczakiem, jajkiem, pomidorem serem feta. Mój wzrost to : 163 , jestem dość mloda, więc i niska :). Mój cel do 19.08 - 55 kg Ktoś chętny, kto się przylącza? Może podacie mi jakieś siety, to od jutra mogę jakąs zastosować.

Gość summer wine 86
hej, mogę się z Tobą poodchudzać :) Szukam wsparcia, a potrzebuję schudnąć ok 7 kg. Nie mam wyznaczonego terminu, ale może być 19.08.

Gość Dietowa Panna
summer wine, okej, to może od jutra? Jaką dietę mi polecisz? Ja też wlaśnie chcę schudnąc tyle co Ty. Już patrzeć na siebie nie mogę. Dzięki za wpis, to może od jutra?

Gość muzyczna 86
nie jestem specjalistką w dietach i myślę, że sama dieta nie wiele da. Do 19 sierp. jeszcze 3,5 tyg, więc 7 kg raczej mało realne na samej diecie. Ja chcę włączyć ruch, kiedyś ćwiczyłam i schudłam pzeszło 10kg, waga nieznacznie się zwiększyła po przeszło roku, głównie przez brak ruchu. Przede wszystkim ograniczam kalorie, stosuję mż, kupiłam aqua slim i jeżdżę na rowerze. Myślałam o kopenhaskiej, ale doszłam do wniosku, ze nie mam czasu bawić się w gotowanie zgodnie z dietą.

Gość Dietowa Panna
Muzyczna 86 - Ja myślę, że jeśli będą chęci, oczywiśćie ruch, bez tego, to ani rusz, i bez obżerania się, da się schudnąć, to nie jest aż takie trudne, skoro w 3 dni schudlam 2.5 kg, to co dopiero w miesiąc. Kopenhaskiej nie polecam, trzeba jeść często , a malo, a śniadanie jest naważniejszym posilkiem, więc kawa na śniadanie - nie dla mnie. To co summer wine - jaką diete zaczynamy, może poradzisz jakąś dla nas? Ciasteczko - dziękuję, a Ty nie chcesz, się do nas przylączyć? Pozdrowienia :)

myślę, że mż i ograniczanie kcal. Pięknie chudniesz, ja też bym tak chciała, ale mój organizm jest już przyzwyczajony do odchudzania i ćwiczeń. Stale coś robię, mało jem, albo chodzę na aerobik albo siłownię (to bardziej zimą), w lecie rower, chociaż miałam na niego mało czasu. Moze teraz własnie bedę częściej jeździła na nim. A Ty masz jakieś pomysły?

Dietowa Panna teraz jestem na diecie, ale takiej zdrowotnej, bo dużo choruję, a dzięki tej diecie czuję się o wiele lepiej. Pisałam wczesniej, ze tez kiedys mialam duzo kg do zrzucenia, ale dalam rade i obecnie waże 52 kg :) Trzymam za Was kciuki dziewczyny :)

Gość Dietowa Panna
summer wine - poszperalam trochę w necie i wiesz co znalazlam? Dietę norweską wpiszcie sobie i tam wszytsko wyskakuje, nie wieem, czy Tobie się spodoba, ale jak nie, no to nie wiem :). Ja chyba na nią od jutra przejdę, bo na prawdę, muszę sie wziąć za siebie. ciasteczko - A może podasz co jesz i jak się dożywiasz? JEsteś bardzo chuda, nie wiem jaki masz wzrost, ale 52, też bym chciala ważyć :). Dziękujemy Ci, i oczywiście nawzajem! JEszcze do summer- a może co powiesz na A6W? slyszalaś o tym? + rower, to chyba jedyna czynność jaką lubię robić, jeździć na rowerze, sprawia mi to przyjemnośc. Dziekuję Wam za wpisy :))

kiedyś chyba o tej diecie czytalam i wydała mi się uboga :D ale muszę sobie przypomnieć czy to ta. Nie wiem czy AW6 mi pomoże, nie mam brzucha, za to mam bioderka i uda i tam chcę schudnąć. Kochałam chodzić na siłownię, jak się zarazisz to chodzisz, jak zrobisz przerwę to ciężko wrócić. A to sie nie chce, a to nie ma z kim, a to deszcz, a to słońce ..... Ale jak chodziłam i ćwiczyłam na orbim to ładnie schudłam.

Gość Dietowa Panna
summer - wpadlam na pewnien pomysl, bo Ty chcesz od poniedzialku, tak? No to ja jutro zrobie sobie taką jedno dniową dietkę i przez caly dzień tylko grapefruity i ziolka i wodę, co Ty na to? To będzie takie oczyszczanie jutro, mam nadzieję, że wytrwam jutro, oby tak ;)).

z dwojga złego wolałabym kopenhaską niż norweska, za dużo w niej jajek. Wolę szpinak...wogóle warzywa niż owoce tak jak tu te grejpfruty. Moze ułożymy wlasną dietę? Np na obiad jadłam zieloną fasolkę szparagową gotowaną bez zasmarzania i bez pieczywa. Mozemy sobie takie zdrowe posiłki wymyśleć i je jeść w ciągy dnia.

ja sie odchudzalam jakies 3 lata temu. Przede wszystkim wykluczyłam słodycze, węglowodany, tłuszcze,piłam dużo kawy, zielonej herbaty, 2 litry wody mineralnej dziennie, pieczywo lekkie, dużo warzyw i owoców i przede wszystkim RUCH RUCH i jeszcze raz RUCH. Schudłam wtedy z 67 na 54, ale nie tak od razu, trwało to może ok roku w sumie. Nie było łatwo, ale dałam rade. Teraz jak napisałam wyzej, minęło kilka lat od mojego odchudzania, ale teraz już nawet nie moge sobie pozwolic na dowolną dietę, bo jestem chora :( i jest to raczej zdrowe odżywianie i dieta przeznaczona dla osób właśnie z tą chorobą.

ciasteczko współczuję Ci tej choroby, to nic przyjemnego :( Mam nadzieję, że wrócisz do zdrowia, a przynajmniej zminimalizuje się ta choroba 🌻 Ja schudłam z ok 83kg do 70 kg w ciągu chyba 3 mcy. Słowo daję, że kupiłam na początku mca spodnie, a pod jego koniec musiałam je paskiem zaciskać bo spadały. Na siłownie chodziłam od wiosny 2009, marzec/kwiecień, spadek wagi zauważyłam we wrześniu. W listopadzie 2009 waga stanęła Obecnie ważę 73kg przy 170 wzrostu. Wagi bardzo nie widać, bo mam wysmuklone ciało ćwiczeniami np widoczne skosy na brzuchu. Jestem szeroka w biodrach, ale pupa mi się podoba ;) Chciałabym z ud zgubić no i z bioder. 63 kg byłoby super dla mnie.

Gość Dietowa Panna
Wiesz, mi wlaśnie nie pasuje ta kopenhaska, bo tak jak już pisalam, wolę zjeść coś konkretnego na śniadanie. No może i tak, masz rację, możemy sobie ukladać zdrowe, ale i CHUDE posilki. Ja ok rok temu schudlam 11 kg na diecie Ducana, świetna dieta w 3 miesiące, ale dieta - wykańczająca, i po prostu nie wiem jak mi sie udalo tyle schudnąc nie tyle to ja mogę schudnąc, ale w dzień za dniem, nie jadlam nic slodkiego, znaczy oprócz slodzika, którym żygać mi się już chcialo. Wypróbuję na sobie dzień grejfrutowy, i jak mi dobrze pójdzie, to może i 2-3 dni? Myślę, że takie oczyszczenie dobrze mi zrobi, wiesz te świństwa , które mam w środku, zapuścilam się mocno. Ciasteczko - życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia! Mam tylko jedno pytanie, czy Ty wlaśnie zachorowalaś przez te diety? Ja wlaśnie wrócilam ze spaceru 20 minutowego z psiakami. Moja zasada - nie jeść po 18, oczywiście, nie ja to ywmysilam :D. Jutro postaram się iść na rowerek, albo trochę brzuszkó porobić, bo dzisiaj już porobilam trochę brzuszkow znaczy 50 :D. Zawsze coś. Trzymajcie się cieplutko ;*

Gość Dietowa Panna
summer wine - Czy to źle? Ja myśle, ze jeśli im wiecej sie wie, to wtedy tym wiecej mozna schudnąć, i lepiej sie odżywiać. A po za tym moja mama jest w tych duetach swietna, dobrze sie zna na nich, i sama wszystkie przetestowala. ciasteczko - Aha, ale i tak życzę szybkiego powrotu do zdrowia :))) Obie bardzo ładnie schudlyscie, ja chce znowu byc taka piękna, i chuda, jak byłam.

Gość Dietowa Panna
Dzisiaj jestem na 4dniu diety, tylko, ze dzisiaj jestem na samych grejfrucikach :D bedzie cieżko, ale trzeba sie czasem pomeczycc :):). Trzymajcie za mnie kciuki :) . Ja za Was tez.